Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 13. februar 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša.
FOTO: knmedia

ČETRTEK

V četrtek zvečer so na Cesti talcev v Velenju obravnavali prometno nesrečo. Do nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. Udeleženca sta naknadno iskala zdravniško pomoč in utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog.

PETEK

V petek zjutraj so bili iz trgovine DM Velenje obveščeni o tatvini artiklov. Na kraju so ugotovili, da je neznana ženska odtujila parfume v vrednosti 107.56 evra. Za storilko poizvedujejo.

V petek popoldan jih je občanka obvestila, da se pri družini v Velenju dogaja nasilje v družini. Policisti so preverili omenjeno družino in ugotovili, da tam dejansko partner vrši nasilje nad partnerko. Na kraju so policisti, med ogledom kraja izvajanja nasilja, zasegli tudi večjo količino posušenih vršičkov rastline, zelene barve, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilja v družini in kaznivo dejanje neupravičena proizvodnja in promet s prepovedano drogo, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Nasilnežu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.

SOBOTA

V soboto zjutraj se je na policijski postaji oglasila občanka iz Črnove in povedala, da jo je v trgovini Muller zmerjala znanka. Zoper kršiteljico bodo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto zjutraj so bili obveščeni o kaznivem dejanju velike tatvine, vlomu v bencinski servis Petrol na Šaleški cesti. Neznani storilec je iz notranjosti odtujil sendviče in tobačne izdelke v višini 600 evrov. Za storilcem poizvedujejo.

V nadaljevanju so bili v soboto zjutraj obveščeno še o vlomih v tri vikende v zaselku Lipje. Neznani storilec je z neznanim orodjem na vzvod vlomil v notranjost vikenda, kjer je iz prvega odtujil alkoholne pijače v vrednosti 200 EUR, drugega več vrst električnega orodje, med njimi tudi bencinski agregat v skupni vrednosti 1000 EUR v tretjem pa ni odtujil ničesar. Za storilcem poizvedujejo.

Dopoldan so obravnavali še dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari pri katerih je neznani storilec s sprejem rdeče barve na reklamni pano pri Sončnem parku napisal ime in priimek vendar ne svoj. Dalje je to storil tudi na stanovanjskem bloku na Cesti talcev. Za vandalom poizvedujejo.

V soboto jih je občan iz Ceste X/I obvestil, da so njega in njegovega psa napadli trije nezavarovani psi, katerih lastnika pozna. Zoper lastnika psov bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

NEDELJA

V nedeljo zvečer so posredovali na Kosovelovi ulici, kjer je občan z glasno glasbo moti nočni mir in počitek. Na kraju je bila glasna glasba zaznana in zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo malo pred peto uro zjutraj so posredovali v večnamenskem domu krajanov na Konovem, kjer je potekala prireditev. Tam nas je oškodovanec obvestil, da ga je napadel in v predel glave udaril znanec. Utrpel je lažjo telesno poškodbo in kasneje iskal zdravniško pomoč v ZD Velenje in bolnišnici Celje. Po zbranih obvestilih bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilništva.

V nedeljo ob 13.20 uri so posredovali v okolici Velenja, kjer je prišlo do nasilja v družini. Tam se je do svoje matere nasilno vedla hči, ki jo je potiskala po stanovanju in ji v obraz tiščala blazino. Izrečen ji je bil ukrep prepovedi približevanja. Zanjo bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilja v družini.

V nedeljo okoli 17.00 ure jih je občan iz Šoštanja obvestil, da mu je neznanec skozi zadnja balkonska vrata vlomil v stanovanje. Iz notranjosti mu je odtujil 50 evrov gotovine. Za storilcem poizvedujejo. 

V nedeljo malo pred polnočjo so bili obveščeni o vlomu na Bencinskem servisu Petrol na Šaleški cesti. Na kraju so z ogledom ugotovili, da je neznani storilec s silo odprl vrata navzven, vstopil v notranjost, kjer je odtujil večje število kave, energijske pijače, neznano št. paketov DPD in GLS za dostavo. Za storilcem poizvedujejo.

Malo kasneje so bili obveščeni še o vlomu v Študentski klub na naslovu Šaleška cesta. Iz notranjosti je odtujil večjo vsoto gotovine. Za storilcem pozvedujejo.

PONEDELJEK

V ponedeljek jih je občan obvestil, da se nahaja pred trgovino Lidl, kjer mu je znani storilec z nogo brcnil v vozilo. Zoper storilca bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Med zbiranjem obvestil na kraju pa je bilo še ugotovljeno, da se je tekom tega dogodka še več oseb med sabo sprlo zato bodo zanje ukrepali po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Karateist Benjamin Mešanović bo jutri nastopil na Balkanskem prvenstvu za člane in veterane v Podgorici

V Podgorici v Črni gori bo od jutri, 23. do 25. februarja 2024 potekalo Balkansko prvenstvo za člane in veterane v karateju. ...
Šport

Na mednarodnem karate turnirju v Velenju sodelovalo kar 88 klubov

V nedeljo 18. februarja, se je v Velenju (Rdeča dvorana), odvijal mednarodni karate turnir 18-th POKAL NESTL ŽGANK, turnir je organiziral Karate klub Tiger Velenje....
Kultura

Slovesnosti ob kulturnem prazniku pripravili tudi v Gaberkah in Zavodnju #foto

Slovesnosti ob kulturnem prazniku so včeraj popoldan pripravili tudi v Gaberkah in Zavodnju. Obeh dogodkov se je udeležil tudi župan Boris Goličnik....
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 27. februar 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...

Zadnje osmrtnice

Ivan Petek

Đuro Hranjec

Marjan Korenak

Velenjcan copyright © 2023