Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 11. december 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša
FOTO: velenjčan

ČETRTEK

V četrtek ob 10.39 so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na Tomšičevi cesti v Velenju. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila, na prehodu za pešce, zbil peško, ki se je pri tem lažje telesno poškodovala. Policisti so vozniku, zaradi izsiljevanja prednosti, izdali plačilni nalog.

Ob 16.00 uri so policisti obravnavali nenadno smrt občana, ki so ga reševalci poskušali rešiti, a pri tem niso bili uspešni. O ugotovitvah, bodo policisti državnega tožilca obvestili s poročilom.

Ob 17.36 so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na Kopališki cesti v Velenju. Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, zbil pešca, ki je cesto prečkal, ko je na semaforju svetila rdeča luč. Pešcu so izdali plačilni nalog, vozniku osebnega avtomobila pa so zasegli vozniško dovoljenje, ker je vozil pod vplivom alkohola. O voznikovem prekršku bo odločalo sodišče, na katerega so policisti poslali obdolžilni predlog.

Ob 20.30 sta na policijsko postajo v Velenju, prišla oče in sin, ki sta ga dva zamaskirana moška, na Prešernovi cesti v Velenju, spraševala, če ima pri sebi denar. Ko jima je fant povedal, da denarja nima, ga je eden od njiju udaril, da je padel na tla, potem pa sta ga pretepala, dokler nista zbežala, ko je fant začel vpiti naj ga pustita pri miru. Policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa ropa, zbirajo obvestila, o ugotovitvah pa bodo obvestili državnega tožilca, ki mu bodo poslali kazensko ovadbo.

PETEK

Policisti so ob 13.40, obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Ugotovili so namreč, da je neznanec ogoljufali občana, tako, da mu je zatrdil, da ima kripto valuto na katero je pozabil, ter da jim je posredoval bančne podatke, da bi mu jih nakazal. Občan, na svoj bančni račun, denarja ni dobil, z računa pa mu je neznanec ukradel slabih 5000€.

Ob 12.25 so imeli policisti v Velenju v postopku tujca. Ugotovili so, da gre za moškega iz Palestine, ki so ga policisti zadržali, ugotovili, da mednarodne zaščite ne zahteva, potem pa so ga predali policistom za izravnalne ukrepe, ki so zadevo prevzeli v reševanje.

Ob 16.40 je na policijsko postajo prišla občanka, ki je povedala, da je na avtobusni postaji v Vojniku, pozabila nahrbtnik, ki ga je nekdo našel in si ga protipravno prilastil. Policisti bodo zbrali obvestila in poskušali ugotoviti kdo je ukradel nahrbtnik, potem pa bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Zatajitve, državnemu tožilcu poslali kazensko ovadbo.

V petek so policisti obravnavali še dve prometni nesreči v katerih poškodovanih oseb ni bilo. Osebi v Silovi, so zasegli substanco za katero so sumili, da gre za prepovedano drogo, v Šaleku pa so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari.

Ponoči so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila v Škalah. Tam je voznik z osebnim avtomobilom zapeljal v potok in se prevrnil na streho, vozilo pa je , ko je zaznalo prometno nesrečo, posredovalo svoje koordinate. Policisti, voznika, na kraju niso našli, posredovati pa so morali tudi gasilci in delavci elektro podjetja, ki so morali poskrbeti za električno napeljavo, ki jo je neznani voznik podrl. Policisti so identiteto neznanega voznika hitro ugotovili in začeli z iskanjem. Kasneje se je voznik sam oglasil, policisti pa bodo ugotovitve o prometni nesreči posredovali prekrškovnemu organu.

SOBOTA

V soboto so policisti obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, ki se je zgodila na Kidričevi cesti v Velenju. Policisti so od ogleda kraja odstopili in napisali potrdilo.

Ob 16.00 so policisti posredovali na škalskem jezeru, kjer je moški, poskušal storiti samomor. Oskrbeli so ga reševalci, z njim so se pogovorili policisti in zdravnik, ki je zanj odredil zdravljenje v bolnišnici.

Ponoči so policisti trikrat posredovali zaradi hrupa in preglasne glasbe, plačilni nalog pa bodo policisti poslali voznici, ki je trčila v drugo voznico, na gorenjskem klancu.

NEDELJA

V nedeljo ob 17.12 so policisti posredovali  v Kavčah, kjer je prišlo do požara na stanovanjski hiši. Tam so reševalci oskrbeli dve osebi, gasilci so sanirali požar, policisti pa so kraj zavarovali, do ogleda kraja.

Policisti so ponoči obravnavali še eno prometno nesrečo, enega občana pa so opozorili na lažno prijavo policiji.

ZA KONEC

Prodaja pirotehničnih izdelkov kategorije F1 je fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra. Za posameznike je predpisana globa od 400 do 1200 evrov. Pri tem se izdelek tudi zaseže.

Mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti je dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij F1 in F2 le pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov.

Prepovedane so predelava, uporaba v drugih predmetih, lastna izdelava in preprodaja pirotehničnih izdelkov.

Nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov lahko povzroči hude telesne poškodbe

V policiji ugotavljamo, da je največ poškodb ravno pri prepovedani uporabi izdelkov in uporabi pirotehničnih izdelkov, ki niso bili kupljeni v prodajalnah z dovoljenjem pristojnega organa oziroma so bili kupljeni na črnem trgu. In ne le, da lahko nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov povzroči telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči itd.), zelo moteča je za živali in onesnažuje okolje. 

Policisti bomo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov. Za posameznike je predvidena globa od 400 do 1200 evrov. 

Neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov je težava vseh, zato starše, skrbnike, učitelje in vzgojitelje prosimo, naj opozarjajo na nevarnosti in možne posledice. 

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Mladinski predstavniki PGD Gaberke dosegli odlične rezultate na kvizu mladine GZ Šaleške doline

Včeraj, 17. februarja, se je v Šmartnem ob Paki, odvijal kviz, katerega so se udeležile 4 ekipe iz PGD Gaberke....
Šport

Velenjski judoisti dosegli odlične rezultate na 48. pokalu Lendave

V soboto, 10. februarja, se je v Lendavi odvijal 48. Pokal Lendave, kjer je sodelovalo 236 tekmovalcev iz 43 klubov in petih držav. Trije tekmovalci so zastopali barve Velenjskega judo kluba. ...
Šport

Jure Sluga na Evropskem prvenstvu za kadete, mladince in U21 osvojil odlično 7. mesto

Karateist Karate kluba Seki trenutno s ponosom nosi naziv najboljši kataš v Sloveniji....
Družba

Na Kopah se žura vsak vikend, to soboto s Petrom Grašom in Mambo Kingsi

Na najbolj party smučišču, na Kopah, vedno poskrbijo za nepozabne žure in v soboto, 3. februarja 2024, ne bo nič drugače. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023