Search
Search
Close this search box.

Komunalno podjetje Velenje danes izdalo račune za pretekli mesec

KPV občane obvešča o številnih ukrepih, ki so jih skupaj z občinama Velenje in Šoštanj sprejeli v letošnji kurilni sezoni, s ciljem znižanja stroškov ogrevanja.
Komunalno podjetje Velenje
FOTO: velenjcan.si

Na položnicah za januar je že upoštevana subvencija cene toplote, v višini 10 evrov na MWh, ki bo veljala tudi za februarske račune, prejete v marcu.

Dodatno bodo na računih za februar, ki jih bodo občani prejeli v marcu, upoštevali 6 % nižjo ceno variabilnega dela cene toplote za gospodinjske odjemalce.

V marcu in aprilu 2024 pa bo subvencija cene toplote na položnici, znašala 5 evrov na MWh. Za razlago postavk na prejetih računih so na voljo upravniki in izvajalci delitev stroškov toplote.

V KPV se zavedajo, da nekateri občani potrebujejo takojšnjo pomoč, zato obveščajo, da imajo le ti, možnost oddati vlogo za energijsko toplotni dodatek na občini. Ta lahko pokrije 40 % stroškov porabe toplotne energije (tudi za plin) za obdobje od 1. 1. do 30. 4. 2024, vendar največ do 150 evrov mesečno.

V Mestni občini Velenje bodo pomoč namenili tudi tistim, ki presegajo državni cenzus, a imajo previsoke obveznosti v tej kurilni sezoni. Vloge oseb, ki cenzus presegajo za 30 %, bodo avtomatsko preusmerjene in obravnavane s strani Odbora za pomoč občankam in občanom, ki bo vloge individualno obravnaval. Če ste vlogo že oddali, vam zagotavljajo, da je v obravnavi; če odločbe še nimate, bo toplotni dodatek v primeru odobritve poračunan za nazaj in tudi za mesece, vključno z aprilom.

Na pobudo velenjskega župana so ustanovili delovno skupino, ki bo podrobno pregledala porabo toplotne energije po objektih in stanovanjih za zadnja tri leta ter pripravila analizo, na podlagi katere, bodo skupaj prilagodili ukrepe za zniževanje porabe in stroškov ogrevanja v prihodnje.

Glavni cilj je ugotoviti, kateri so kritični objekti in do naslednje kurilne sezone z ukrepi za boljšo energetsko učinkovitost, čim bolj znižati porabo ogrevanja kritičnih stavb.

Z januarjem 2024 je omogočeno plačilo akontativnega plačila stroškov komunalnih storitev, s predhodno določenim enakomernim mesečnim obrokom za obdobje januar – december 2024. Višino akontacije za enakomeren mesečni strošek bodo izračunali na podlagi dejanskih porab v preteklem primerjalnem obdobju ter pričakovanih sprememb cen energentov.

Če bo potrebno, bodo tekom sezone, korigirali akontacijo glede na dejansko porabo in spremembe cen energentov.

Odjemalci bodo plačilo dejansko porabljenih stroškov komunalnih storitev za posamezni mesec porazdelili na enakomerno akontacijo, ki jo bodo plačevali skozi celotno leto.

Za izvedbo akontativnega oziroma enakomernega mesečnega obroka, ki se lahko upošteva že z izdanim računom za mesec januar 2024, vas vabijo, da podate pisno naročilo za akontativni mesečni obrok.

To lahko storite preko e-naslova: prodaja@kp-velenje.si ali na telefonski številki 03 896 11 00.

Vir: Komunalno podjetje Velenje

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marjan
Marjan
21. februarja, 2024 07:40

To je lepa gesta od občin , vendar nebi smelo ostati pri tej spodbudi . Pri ogrevanju v toplovodnem ogrevanju je še dosti neznank , teh nebi smeli pokriti pod preprogo , ker so ogromne in bi jih bilo potrebno rešiti . Najprej bi bilo treba rešiti zagato pri komunali Velenje kjer ostaja veliko neznank ki bi joh moralo rešiti komunalno podjetje Velenje . L.p. Marjan

Marjan
Marjan
21. februarja, 2024 08:29

Pozdravljeni , lepo da smo nazaj komentatorji , da komentiramo stališča nekaterih dejanj ki so za nas občane . pomembne –
l.p.
marjan

Sahist
Sahist
21. februarja, 2024 09:36

Meni res ni jasno, zakaj KPV ne uredi števcev , kjer bi se poraba ogrevanja odčitavala daljinsko. Imam zelo slabo izkušnjo pri poracunu. Vedno, ampak res vedno je bil obračun napačen. Odgovor uslužbenke je bil, da to naredi racunalnik. S tem pa je pozabila, da računalnik nic ne naredi, ce mu ne ukazez kaj naj naredi in seveda podaš pravilne podatke.alije to namerno, ali zmota naj si ustvari mnenje vsak sam.

Več novic

Kronika

Celjski kriminalisti zaključili z obsežno preiskavo s področja korupcijskih kaznivih dejanj

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije, Oddelka za preiskovanje gospodarske kriminalitete, Policijske uprave Celje, so zaključili s predkazenskim postopkom v zvezi preiskave sumov storitev 40. kaznivih dejanj s področja korupcije - kazensko...
Šport

V soboto, 6. aprila se bo na Visti odvijal Duatlon

V soboto, 6. aprila se bo med 9. in 12. uro na Visti odvijalo medobčinsko prvenstvo v Duatlonu....
Družba

Košarkarski klub Elektra včeraj izvolil novega predsednika

Včeraj, 08. aprila, je v Šoštanju potekala volilna skupščina Košarkarskega kluba Elektra....
Šport

Črno-rumeni dres bo vsaj še eno sezono nosil tudi Urban Pipp

Mladi rokometaš iz Škofje Loke, ki je avgusta 2022 prestopil v RK Gorenje Velenje, ostaja zvest klubu še vsaj eno sezono....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Marija Rajer

Martin Skočaj

Zvone Kovač

Velenjcan copyright © 2023