PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 29. avgust 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 8.25 je na policijsko postajo prišel občan, ki je povedal, da mu je grozil sokrajan. Policisti bodo zbrali vsa potrebna obvestila in zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnje, na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 10.07 so v trgovini v Šoštanju zalotili osebo, ki je ukradla salamo in piščanca. Zaradi suma kaznivega dejanja tatvine bodo policisti na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Kasneje smo obravnavali še dve kaznivi dejanji goljufije.

Ob 13.46  je pri zdravstvenem domu padel voznik skiroja, ki se je huje telesno poškodoval. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

Ob 22.56 so policisti obravnavali tatvino kolesa, ki se je zgodila na Velenjski plaži. Poleg tega so policisti obravnavali še nekaj kršitev povezanih z motenjem nočnega miru in počitka, z glasbo. Ob 23.30 so krajanu na Gorici izdali plačilni nalog zaradi razgrajanja in vpitja.

PETEK

V petek ob 11.56 je občanka prijavila, da so ji pred podjetjem na Partizanski cesti ukradli skiro. Policisti bodo zbrali obvestila in storilca kazensko ovadili.

Ob 14.07 smo občanu, ki je bil nasilen do svoje partnerke, izrekli prepoved približevanja. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini bodo policisti na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 15.00 so policisti zbrali obvestila od osebe, ki je bila zalotena pri tatvini artiklov v trgovini v Šaleku. Osebo bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

V petek smo osemkrat imeli v postopku osebe, katerim smo zasegli snov ali substanco, za katero so policisti sumili, da gre za prepovedane droge. Po opravljeni analizi bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

Ob 21.33 smo na Koroški cesti izdali plačilni nalog moškemu, ki se je prepiral s svojo partnerko in se do nje vedel neprimerno. Prav tako smo v tem primeru obvestili še center za socialno delo, ker je bil priča prepiru tudi otrok.

SOBOTA

V soboto smo obravnavali dve prometni nesreči. V eni sta bila dva otroka telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da sta se vozila na električnem skiroju v napačni smeri, se zaletela v avtomobil, hkrati pa pri vožnji nista uporabljala varnostne čelade.

Policisti so v nočni izmeni obravnavali dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari. Dvema občanoma smo zasegli substanci, za katere smo sumili, da gre za prepovedano drogo. Občana v Šentilju in na Malgajevi v Velenju pa smo opozorili zaradi preglasne glasbe.

Obravnavali smo še tatvino artiklov v trgovini na Celjski cesti in nasilje v družini, v katerem smo izrekli prepoved približevanja.

Ob 00.23 smo prejeli klic varnostnika iz Lokovice, ki je mladoletni osebi zasegel hladno orožje. Policisti so hladno orožje prevzeli, zoper mladoletno osebo pa bodo napisali obdolžilni predlog.

NEDELJA

V nedeljo ob 12.38 so nas obvestili, da obiskovalec v lokalu na Selu razgraja in žali natakarico. Policisti so ugotovili okoliščine prekrška, o katerem bo odločal prekrškovni organ.

Ob 01.29 so policisti, ki so opravljali kontrolo Efenkove ceste, poskušali pogasiti požar, ki je zajel zabojnike za smeti. Ker je bil požar prevelik, so morali posredovati gasilci, ki so požar sanirali. Policisti so opravili ogled kraja, zbrali prva obvestila, čaka pa jih še nadaljnja preiskava. Ko bodo ugotovili vse okoliščine in zbrali vse dokaze, bodo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

ZA KONEC

Ob začetku novega šolskega leta je prometna varnost še posebej pomembna tema. Ceste se ponovno napolnijo z otroki in mladostniki, ki se odpravljajo v šolo, zato je ključno, da vsi udeleženci v prometu izkažejo posebno previdnost. Vozniki naj zmanjšajo hitrost in upoštevajo prometne predpise v bližini šol ter na prehodih za pešce. Starši naj spodbujajo svoje otroke k uporabi varnih prehodov in jih naučijo osnovnih pravil varne hoje in vožnje s kolesom. Skupna odgovornost vseh nas bo zagotovila, da bo začetek šolskega leta minil brez prometnih nesreč ter da bodo otroci varni na svoji poti do znanja.

Srečno.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Policijsko poročiloKronika

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 6. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist – vodja policijskega okoliša I...
Obvestila

Varuh človekovih pravic ta četrtek, 16. novembra v Velenju

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v četrtek, 16. novembra, posloval v Mestni občini Velenje. S sodelavci bo na voljo vsem prebivalkam in prebivalcem regije, ki menijo, da so jim...
Policijsko poročilo

Resna nesreča pri delu v Velenjskem podjetju

V enem izmed podjetij v Velenju so se soočili z resno nesrečo pri delu, ki je pustila hude posledice za eno od zaposlenih....
Družba

Dan Šaleškega Turizma: Velenje napoveduje digitalno preobrazbo in trajnostni razvoj s pomočjo umetne inteligence

V okviru dogodka Dan šaleškega turizma, ki je bil osredotočen na temo uporabe umetne inteligence v turizmu in poslovanju, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol predstavil ambiciozne načrte za...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023