PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 22. februar 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek popoldan smo v bližini Velenjke obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo v popoldanskem času smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v križišču Šaleške in Goriške ceste. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje kolesarke, katera je trčila v voznico avtomobila. Kolesarka je pri padcu utrpela odrgnine po telesu.

JAVNI RED IN MIR:

V petek okoli poldneva je na enoto prišla občanka in povedala, da jo je v Topolšici v nogo ugriznil pes občanke, katero pozna. Iskala je tudi zdravniško pomoč. Po zbranih obvestilih bomo zoper lastnico psa podali odločbo po Zakonu o zaščiti živali.

V soboto zjutraj se je na enoti oglasil občan in podal prijavo zoper stanovalca, kateri je brez razloga pričel vpiti nad njim in ga prijel za bundo ter stresel. Zoper kršitelja bomo podali plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. 

V soboto zvečer so naši policisti dvema mlajšima občanoma v bližini Deberce na Konovem zasegli manjšo količino – pvc vrečko z delci posušene rastline za katero so sumili, da je prepovedana droga. Po analizi, v primeru pozitivnega rezultata, bodo zanju izvedli hitri postopek.

KRIMINALITETA:

V četrtek dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije pri kateri je oškodovanec znanki posodil 1020 evrov gotovine, katerih pa mu kljub veljavni pogodbi in dogovoru do danes ni vrnila. Po zaslišanju osumljene bomo podali kazensko ovadbo.

V četrtek popoldan sta se na naši postaji oglasila mati s sinom, ki obiskuje Osnovno šolo Gorica. Tega dne je učenca napadel drugi učenec, ga večkrat udaril. Zbrali bomo obvestila na Osnovni šoli, od staršev in od osumljenega otroka ter ustrezno ukrepali.

V petek zjutraj smo bili s trgovine Jager obveščeni o Tatvini umetnega gnojila v vrednosti 393,80 eur. Na kraju smo s pomočjo videonadzornega sistema ugotovili vozilo osumljenca in bomo po dodatnem zbiranju obvestil zoper njega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Tatvine. 

Istega dne smo obravnavali še tatvino večih paketov kave v trgovini Mercator. Tudi tam smo s pomočjo videonadzornega sistema prepoznali storilca. Zanj bo podana kazenska ovadba.

V petek malo pred polnočjo smo pri kontroli stanovanjskega bloka na Gorici v notranjosti opazili moškega. Pri ugotavljanju identitete je policistom izročil nož nato pa enega izmed policistov odrinili in pobegnil s kraja. Policista sta ga prijela. Pri nadaljnjem postopku je policistom izročil prepovedano drogo in sicer 5x alu zavitek z rjavo praškasto snovjo in 3x alu zavitek s posušeno zeleno rastlino. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Poskusa preprečitve uradne naloge in Neupravičene proizvodne in prometa s prepovedanimi drogami in poživili v športu.

V nedeljo v nočnem času smo obravnavali vandalizem. V skupini treh občanov je eden izmed njih vozniku avtomobila, ki se je peljal po cesti iz jezera v smer proti podjetju Avto Velenje tehnični pregledi, vrgel kamen in mu razbil zadnjo steklo. Neznanci so se po dejanju razbežali. Za njimi še poizvedujemo.

V ponedeljek se je na enoti zglasil občan in povedal, da je bil nekaj dni nazaj na obisku pri svojem sinu, ki se je nahajal pri bivši partnerici. Novi partner njegove bivše partnerice ga je prijel za vrat in ga močno stisnil, prijel pa ga je tudi za čeljust. Zadobil je modrice na vratu. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

OBVESTILO

Čas epidemije in ukrepov ter posledično nakupovanje preko spleta je predstavljal očitno tudi priložnost za spletne goljufe. V zadnjem času obravnavamo povečano število spletnih goljufij bodisi s posojili denarja, izsiljevanju preko spletnih socialnih omrežij ali preprosto goljufij pri nakupu artiklov v spletnih trgovinah, ki v resnici ne obstajajo. Velja pozornost v zvezi tega.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Karate klub Velenje blestel na mednarodnem turnirju 18. Ljubljana OPEN

V soboto, 25. novembra 2023, je bila za 14 tekmovalcev Karate kluba Velenje pomemben dan. Udeležili so se uglednega mednarodnega turnirja 18. Ljubljana OPEN, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo...
Kultura

Na Dan Rudolfa Maistra tudi v Velenju slavnostna počastitev

Drago Martinšek je na spominski slovesnosti v Velenju poudaril Rudolfa Maistra kot simbol združevanja vojaškega poklica in kulturne občutljivosti, z napovedjo številnih dogodkov v Maistrovem letu 2024 in vključevanjem mladih...
Šport

Trebanjski levi v napeti končnici preobrnili tekmo proti Velenjčanom

Velenjčani in Trebanjci so na tekmi, ki je trajala sedemdeset minut, poskrbeli za dramo v Rdeči dvorani. Derbiju primerna končnica je pripadla varovancem Uroša Zormana, ki slavijo napredovanje v Pokalu...
Družba

Pohrastnik išče Rešitve za Poplave: Sestanek Krajanov z Vodstvom in Strokovnjaki

Šoštanj, ena izmed najbolj prizadetih občin v avgustovskih poplavah, je gostil sestanek med krajanom Pohrastnika in vodstvom občine ter državnimi uradniki, da bi našli rešitve za poplavno varnost. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023