Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 22. avgust 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Zoran Stojko.


PROMET:

V preteklem tednu na našem območju nismo beležili hujših prometnih nezgod.

JAVNI RED IN MIR:

V torek smo prejeli obvestilo iz Šmartnega ob Paki, da so v Podgori našli starejšo granato. Na kraju smo ugotovili, da je krajan v gozdu našel delno zakopano granato iz 2. svetovne vojne. Kraj najdbe smo zavarovali do prihoda pirotehnika, ki je granato na kraju uničil.

V soboto smo intervenirali v Vinski gori, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Soseda sta se sprla zaradi psa, za katerega lastnik ni primerno poskrbel. Ko je bil na to opozorjen je pričel groziti. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek, glede neprimernega ravnanja s psom bo obveščena Veterinarska inšpekcija.

KRIMINALITETA:

V torek smo bili obveščeni, da je tekom vikenda neznani storilec na gradbišču Kajuhovega parka v Šoštanju odtujil manjši piker. Na kraju smo ugotovili, da si je neznani storilec prilastil priključek delovnega stroja – hidravlično kladivo znamke DandA, tip 8V, ser. št. 08W1573, letnik 2020, rumene barve. Podjetje, ki izvaja rekonstrukcijo parka je oškodovano za 7000 EUR.

V sredo smo bili obveščeni, da so neznani storilci na območju Viste poškodovali el. kable in jih nekaj tudi odnesli. Na kraju smo ugotovili, da so neznani storilci poškodovali 12 električnih vodnikov, jih prerezali in odtujili konektorje. S tem so povzročili za cca 600 EUR materialne škode.

V sredo smo bili obveščeni o tatvini moške torbice v bližini Doma za starejše občane v Velenju. Neznani storilec je kasneje z odtujeno plačilno kartico, ki je bila v torbici, opravil nakupe po trgovinah v Velenju. Za neznancem še poizvedujemo.

V četrtek smo bili obveščeni, da je neznani storilec pred podjetjem Gorenje Hisense odtujil električni skiro znamke Lamborgini, bele barve. Lastnico je s tem dejanjem oškodoval za 550 EUR.

V soboto smo na območju TC jezero opravili ogled kraja vloma v prostore Bele dvorane. Neznani storilec je vlomil v prostore in si protipravno prilastil prenosni računalnik, tablico ter prenosno blagajno z menjalnim denarjem.

V Kavčah smo opravili ogled vloma v starejšo hišo. Neznani storilec si je iz notranjosti protipravno prilastil starejšo motorno žago znamke Stihl, zračno puško in dva ročna vrtalna stroja. Lastnik je oškodovan za najmanj 200 EUR.

V nedeljo smo posredovali v Šoštanju, kjer je prišlo do prepira in pretepa med občankama. Zadevo bomo odstopili v reševanje Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju, zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

V Velenju smo obravnavali nasilje med partnerjema. Partnerju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, dogodek obravnavamo kot kaznivo dejanje nasilja v družini.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

V Velenju je dobro poskrbljeno za športno rekreacijo

V Mestni občini Velenje jje na voljo obsežen nabor športno-rekreacijskih površin, ki omogočajo raznolike prostočasne aktivnosti....
Šport

V Ljubljani je potekal zadnji krog državne sabljaške lige v floretu, uspešno sta nastopila tudi Leo in Jerneja Čretnik

Včeraj, 15. maja, se je v Ljubljani odvijal 9. in zadnji krog državne sabljaške lige v floretu za to sezono....
Družba

Radi nakupujete v trgovini Hummel? V nagradni igri “Koraki za zdravje” na vas čakajo bogati popusti

Ob praznovanju svetovnega dneva zdravja aprila je Mestna občina Velenje pripravila obsežno kampanjo za ozaveščanje občanov o pomenu zdravja in zdravega načina življenja....
Družba

V Mestni galeriji Šoštanj si lahko ogledate razstavo Alimpije Košarkoskega

V šoštanjski Mestni galeriji je od sinoči na ogled izjemna razstava panjskih končnic avtorja Alimpija Košarkoskega....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023