Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 18. september 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
policija

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


V četrtek ob 10.06 smo bili obveščeni o delovni nezgodi na Premogovniku Velenje, pri kateri se je rudar lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je tuja krivda izključena, zato bodo državnega tožilca o ugotovitvah obvestili s poročilom.

Ob 10.19 so policisti v enem od velenjskih lokalov posredovali zaradi pretepa dveh mladoletnih oseb. O sumu storitve kaznivega dejanja Nasilništva bodo obvestili državnega tožilca, o kršitvi določil Zakona o varstvu javnega reda in miru pa bo odločal prekrškovni organ.

Ob 11.37 je osebje Splošne bolnišnice Celje obvestilo policijo, da je v mladinskem domu v Velenju prišlo do pretepa dveh oseb, pri tem pa je bila ena od oseb lažje telesno poškodovana. Tudi v tem primeru gre za sum storitve kaznivega dejanja Nasilništva, ki ga bo preučil državni tožilec.

Ob 13.03 je na policijo poklical občan, ki je povedal, da je pri nakupovalnem središču na Celjski cesti opazil sumljiv kovček. Za kovček so poskrbeli bombni tehniki specialne enote policije. O ugotovitvah so policisti obvestili državnega tožilca.

Ob 17.16 smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilništva na Koroški cesti v Velenju, kjer je mladoletnik udaril drugega. Policisti bodo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo, o tem pa bodo obvestili tudi pristojni center za socialno delo.

V četrtek smo poleg vseh ostalih kaznivih dejanj obravnavali še štiri grožnje.

V petek so policisti zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru posredovali na eni od srednjih šol v Velenju, kjer se je mladoletnica nedostojno vedla do druge. O prekršku bo odločalo pristojno sodišče.

Ob 13.15 so policisti obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu na Selu. Po zbranih obvestilih bodo policisti na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 16.00 so policisti sprejeli prijavo o sumu storitve kaznivega dejanja goljufije, pri kateri je neznanec ogoljufal občana, ki mu je prodal neveljavno vstopnico za dobrodelno nogometno tekmo. Policisti bodo zbrali obvestila in obvestili državnega tožilca.

Ob 4.34 smo obravnavali vlom v lokal v središču Velenja. Policisti so opravili ogled, zavarovali sledove in zbrali obvestila. Z zbiranjem obvestil bodo nadaljevali in o ugotovitvah obveščali državnega tožilca.

V soboto smo obravnavali tri prometne nesreče, pri eni se je ena oseba lažje telesno poškodovala.

Ob 15.30 je na policijo poklical občan, ki je povedal, da je neznanec na parkirnem prostoru pred Rdečo dvorano namerno poškodoval prireditveni šotor in ga poškropil z barvo. Policisti bodo poskušali z zbiranjem obvestil in zbranimi dokazi ugotoviti identiteto neznanega storilca, ki ga bodo ovadili na okrožno državno tožilstvo.

V nedeljo ob 6.47 smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na Paškem Kozjaku, kjer je neznanec namerno poškodoval pnevmatike na osebnem vozilu. Ker oškodovana oseba ni zahtevala kazenskega pregona storilca, bodo policisti tožilcu poslali kazensko ovadbo z umikom predloga za pregon. Tekom dneva smo obravnavali še kaznivo dejanje Zatajitev in še eno Poškodovanje tuje stvari.

ZA KONEC

Varnost v cestnem prometu je ključnega pomena za nas vse. Dve ključni področji, ki ju moramo resno jemati, sta uporaba mobilnih telefonov in prehitra vožnja.

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je nevarna praksa, ki lahko ima resne posledice. Odmikanje pozornosti od ceste zaradi brskanja po telefonu ali pošiljanja sporočil povečuje možnost prometnih nesreč. Zato je pomembno, da med vožnjo izključimo telefone ali uporabimo ročne prostoročne naprave, da ohranimo svojo pozornost na cesti.

Poleg tega pa prehitra vožnja prinaša tudi veliko tveganje. Hitrost je eden od ključnih dejavnikov, ki vpliva na resnost prometnih nesreč. Višje hitrosti povečujejo možnost izgube nadzora nad vozilom in daljšo zavorno pot, kar otežuje izogibanje nesrečam. Zato je treba vedno upoštevati omejitve hitrosti na cestah in prilagoditi hitrost razmeram na cesti.

Varnost v cestnem prometu ni samo odgovornost voznikov, ampak tudi družbena dolžnost. Z odgovornim ravnanjem lahko vsi pripomoremo k varnejšim cestam in zaščiti življenj.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Vabilo na premiero dokumentarnega filma o pesniku Karlu Destovniku-Kajuhu

22. februarja obeležujemo 80. obletnico smrti izjemnega slovenskega pesnika, Karla Destovnika Kajuha....
Družba

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Še nimate načrtov za vikend? Ne skrbite, za vas smo zbrali nekaj zanimivih dogodkov, da vam olajšamo odločitev. Ne glede na to, ali se želite prepustiti kinu, športnim dogodkom ali...
Šport

Velenjske atletinje odlične na prvenstvu Slovenije za pionirke in pionirje u16

V soboto, 03. februarja, se je Mariboru zaključil še drugi del prvenstva Slovenije za pionirke in pionirje U16. ...
Družba

Čarobnost 29. februarja, ki se zgodi le enkrat na štiri leta in lahko rojstni dan končno praznujejo tudi Smolčki

29. februar je zelo poseben datum v koledarju, pojavi se le vsaka štiri leta, znan pa je tudi kot "prestopni dan". ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023