Search
Search
Close this search box.

Mlečna kraljica 2024 postala Korošica Alenka Gradišnik

Letošnje leto so okronali že 17. Mlečno kraljico, tokrat je naziv pripadel 24-letni Korošici.

Vsako leto v podjetju Mlekarna Celeia izbirajo mlečno kraljico. ”Mlečna kraljica je ambasadorka kakovosti slovenskih mlečnih izdelkov, s svojimi nastopi širi sporočilo, da je uravnotežena prehrana, ki vsebuje dovolj mleka in mlečnih izdelkov, odlična popotnica za dobro počutje,” so zapisali na spletni strani Mlekarne Celeia.

Izbor je letošnje leto potekal že sedemnajstič, na izboru pa je sodelovalo več deklet, ki so tako ali drugače povezana z mlekom, mlekarstvom in kmetijstvom.

Na predaji krone, ki je potekala danes, 21. marca 2024, v hotelu Paka v Velenju, je lanskoletna kraljica Alina Zupanc predala krono in lento novi kraljici, ki bo poslanstvo opravljala do naslednjega izbora.

Letošnje leto je laskavi naziv pripadel 24-letni Alenki Gradišnik, mladi Korošici, ki prihaja iz okolice Prevalj. Na družinski kmetiji se že od samih začetkov kmetije ukvarjajo s prirejo mleka. Na kmetiji imajo 40 krav molznic, katere vsakodnevno dajejo sveže mleko, ki ga preko Koroške kmetijske zadruge prodajajo tudi v Mlekarno Celeia.

Alenka predstavlja že četrto generacijo, ki nadaljuje z mlečno tradicijo kmetije, svoje znanje pa je podkrepila s študijem na Biotehniški fakulteti, ki ga ravno zaključuje. Vešča vseh kmetijskih opravil rada poprime tudi za volan kmetijskih strojev, saj so na kmetiji odraščala tri dekleta in so morala marsikdaj poprijeti tudi za bolj moška dela. A ji je tudi to v veselje in se loti čisto vsega, saj je z dušo in srcem predana kmetiji. Že od nekdaj jo delo na kmetiji veseli, rada je v naravi in z živalmi, zato o drugačni poti niti ni razmišljala.

“S svojim poslanstvom želim širiti glas o tem, kako pomembna je domača “SLOVENSKA” hrana, ki je marsikomu samoumevna, saj menim, da včasih to dejstvo zapostavljamo in ji moramo dati še poseben pomen in jo še bolj ceniti,” so bile ene izmed prvih besed letošnje Mlečne kraljice Alenke, ko je prevzela krono.

Iskrene čestitke Alenki Gradišnik za osvojeni naziv Mlečne kraljice 2024.

Vir: FB Zelene Doline

FOTO: Rok Deželak
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 19. marec 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša....
Družba

Včeraj v Šoštanju potekali skupščini društva invalidov in združenja veteranov

Včeraj, 16. marca, so se člani šoštanjskega odbora Medobčinskega društva invalidov in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj zbrali na svojih rednih letnih skupščinah. ...
Družba

Na Kopah zaključili zimsko sezono 2023/2024

Danes, 18. marca 2024, se je na Kopah zaključila letošnja zimska sezona. ...
Družba

Člani Ribiške družine Paka Šoštanj so v petek izvedli letno skupščino

Petkova letna skupščina članov Ribiške družine Paka Šoštanj je bila še posebej zaznamovana s prisotnostjo župana Borisa Goličnika, kar je dodalo dodatno težo in pomembnost dogodku...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023