Search
Search
Close this search box.

V Rdečo dvorano prihajajo Bezjak, Ovniček, Burić ter Musa

Včerajšnji žreb na Dunaju je določil tekmece velenjskega Gorenja v skupinskem delu Pokala EHF, ki se začne februarja prihodnje leto. Slovenski pokalni...

Včerajšnji žreb na Dunaju je določil tekmece velenjskega Gorenja v skupinskem delu Pokala EHF, ki se začne februarja prihodnje leto. Slovenski pokalni prvaki bodo igrali v skupini C, v njej pa so še nemški Magdeburg, francoski Nantes in španski Ademar Leon.

Rokometaši Gorenja Velenja so letošnjo evropsko pot začeli v 2. krogu kvalifikacij Pokala EHF, in sicer proti ekipi Metaloplastike iz Šabca. S skupnim izidom 64:53 iz obeh srečanj so se zanesljivo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja, nato jih je v 3. krogu kvalifikacij pričakala ekipa Metalurga. Slednji so v Rdeči dvorani izgubili za pet zadetkov, pred domačo publiko pa iztržili remi, kar ni zadostovalo za morebitno napredovanje v skupinski del EHF pokala.

Ples kroglic je določil, da se bodo velenjske ose merile v skupini C, skupaj z nemškim Magdeburgom, francoskim HBC Nantesom ter španskim Ademar Leonom. Čeprav so možnosti za napredovanje v izločilne boje majhne, pa se vseeno se v Rdeči dvorani obetajo tri rokometne poslastice.

V velenjski Rdeči dvorani bomo lahko ponovno pozdravili kar štiri bivše ose: dve prihajata iz Magdeburga – Marko Bezjak ter Željko Musa, dve pa iz francoskega Nantesa – Rok Ovniček in Senjamin Burić.

Velenjčani so se v sezoni 2014/2015 že uspeli prebiti na finalni turnir Pokala EHF v Berlinu. Takratno zasedbo je vodil Gregor Cvijić, sestavljali pa so jo Niko Medved, Staš Skube, Nejc Cehte, Mario Šoštarič, brata Burić, pa tudi zdajšnji velenjski direktor Janez Gams.

Drugo najmočnejše klubsko tekmovanje na evropskih tleh se bo pričelo 8. februarja prihodnje leto, končalo pa 29. marca. Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 25. in 26. aprila, povratne pa 2. in 3. maja. Zaključni turnir bo 23. in 24. maja v Berlinu.

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:

“Težka in zelo atraktivna skupina, s samimi velikimi rokometnimi imeni. Vesel sem, da bomo videli kar nekaj nekdanjih os. Že sedaj vabim navijače, da pridejo pozdravit njih in tudi ostala velika rokometna imena. Tako bomo lahko med drugimi videli tudi Kirila Lazarova v vrstah Nantesa in Manola Cadenasa na klopi Ademar Leona. Zagotovo se bomo borili po najboljših močeh ter skušali jeziti velikane in jim odščipniti tudi kakšno točko. Za naše mlade igralce bodo to zagotovo veliki izzivi, s katerimi bodo pridobili dodatne izkušnje in tudi tako napredovali na svoji športni poti.”

SKUPINSKI DEL EHF POKALA (ŽREB):

SKUPINA A: MT Melsungen, Silkeborg, Gwardia Opole, SL Benfica;
SKUPINA B: Rhein Neckar-Löwen, Liberbank Cuenca, USAM Nimes, TTH Holstebro;
SKUPINA C: SC Magdeburg, HBC Nantes, RK GORENJE VELENJE, Ademar Leon;
SKUPINA D: PAUC Aix, Grundfos Tatabanya, Fuchse Berlin, BM Logrono La Rioja.

Več novic

Družba

PGD Velenje od včeraj bogatejše za nove operativne gasilce

Včeraj, 16. marca, so člani Prostovoljnega gasilskega društva Velenje uspešno opravili tečaj za operativne gasilce....
Utrinki

Velenjske rokometašice včeraj slavile proti ekipi iz Ptuja #utrinki

Včeraj, 23. marca, je Ženski rokometni klub Velenje odigral tekmo proti Ženskemu rokometnemu klubu Žiher hiše Ptuj - Ormož....
Kronika

Velenjčan in dva Šoštanjčana z grožnjami in izsiljevanjem ogoljufali več ljudi

V mesecu februarju in marcu letos so policisti Policijske postaje Velenje obravnavali več kaznivih dejanjih, ki jih je izvrševala združba treh mlajših moških....
Obvestila

Zapora ceste v Pohrastniku: v petek med 8. in 13. uro popolna zapora

V petek, 29. marca, bo med 8. in 13. uro na Pohrastniku prišlo do popolne zapore ceste....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023