Slasten namaz, ki se odlično poda na popečen polnozrnati kruh ali toast v spremljavi s kozarcem belega vina.
SESTAVINE:
- 1/2 skodelice kuhane zelene ali rjave leče (lečo skuhamo v slani vodi, splaknemo pod mrzlo vodo in odcedimo. Če uporabljamo že kuhano lečo iz konzerve jo sperite pod mrzlo vodo.)
- 1/2 skodelice vloženih, na soncu sušenih paradižnikov (čim bolj splaknemo olje z njih)
- 1 zelo majhna čebula (ali pol večje čebule)
- 1 strok česna
- 1 žlička gorčice
- 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
- 1 žlička kaper (ali več – po okusu)
- 1 žlička olivnega olja
- svež peteršilj
- mleta kumina
- poper
Soli ni treba dodajati, ker so že same sestavine precej slane.
OPIS POSTOPKA: Vse navedene sestavine zmešamo v mešalniku. Preden postrežemo, lahko še okrasimo s kaprami in peteršiljem.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Alič
Foto: culinaryjourneybyme.com