Ti pregrešni prazniki, ravno ko smo se odločili, da se bomo začeli zdravo prehranjevati, so tukaj prazniki. Da bi bili letos vaši prazniki kljub temu bolj zdravi oz. manj kalorični, smo za vas izbrali nekaj receptov, ki so bodisi zdrava oz. manj kalorična različica klasičnih jedi ali pa nekaj čisto novega.
Ampak kako bi prazniki minili brez tatarskega bifteka? Hladne delikatese iz surovega junčjega ali govejega mesa, ki je nepogrešljiva kot predjed ali kot dodatek h glavni jedi. Ravno zato smo kot prvi recept izbrali brezmesno različico tatarskega bifteka.
Sestavine:
- 3/4 skodelice (približno 150 g) kuhane rjave leče
- 1/4 skodelice (4 ali 5 kosov) v olju vloženih rdečih paradižnikov
- 1 srednja čebula (ali 2 mladi čebuli)
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička gorčice
- 1 čajna žlička kaper
- 1 čajna žlička olivnega olja poper
- paprika v prahu
- svež peteršilj
Priprava:
1. Vložene paradižnike dobro odcedimo in s pomočjo papirnatih kuhinjskih brisač odstranimo odvečno olje.
2. Vse sestavine damo v eno posodo in s paličnim mešalnikom zmešamo do gladkega. Potresemo s sesekljanim peteršiljem, položimo v hladilnik za kakšno uro ali dve ter postrežemo.
Recept: Iris Bremec (Več podobnih receptov najdete na Irispotatolover.rocks in v praznični knjižici tukaj.