PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 9. marec 2020 (POSODOBLJENO)

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek okoli osme ure zvečer so nas obvestili, da je neznanec na parkirnem prostoru na Koroški cesti v Velenju, poškodoval pnevmatike na osebnem avtomobilu in s tem oškodoval podjetje, ki je lastnik vozila, za okoli 150 evrov.

V petek zjutraj je na postajo poklicala občanka iz Šaleka, ki je policistu povedala, da ji njen pijani partner grozi, da jo bo ubil. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru. 

Okoli 10. ure so policisti na Rudarski cesti v Velenju odvzeli prostost državljanu Bosne in Hercegovine, za katerega je bila razpisana mednarodna tiralica. Priveden je bil pred preiskovalnega sodnika.

Popoldan so policisti odšli v Kavče, kjer so za občana, ki se je grdo obnašal do svoje žene in sina, ki ju je žalil, in s tem kršil določila javnega reda in miru, uvedli postopek o prekršku.

PETEK

V petek okoli 19. ure smo v Šoštanju opravili ogled kleti na Koroški cesti. Tam je neznani storilec vlomil v klet stanovalke in ukradel dve vreči krompirja ter tako oškodoval lastnico za okoli 10 evrov. 

Ponoči, okoli 3. ure pa so policisti v Lokovici odredili pridržanje občanu, ki se je pijan nedostojno vedel do policistov, poskušal fizično obračunati s policijskim vozilom poleg tega pa ni upošteval nobenega zakonitega ukaza policistov. 

SOBOTA

V soboto je k nam prišel občan s Kardeljevega trga, ki je povedal, da je neznanec, s hodnika stanovanjskega bloka, ukradel sinov električni skiro. Neznanec je s tem oškodoval lastnika za okoli 350 evrov.

Ob 14.25 uri so nas obvestili, da je v Črnovi prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri vozila. Nihče ni bil poškodovan.

Prav tako v soboto se je na Cesti talcev v Velenju zgodila prometna nesreča v kateri se je najmanj ena oseba lažje telesno poškodovala. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega vključevanja in neupoštevanja talnih označb. Povzročitelju so policisti napisali plačilni nalog.

Okoli 17. ure pa nas je poklical občan, ki je na cesti na Trebeliško našel dve torbici za kateri so policisti ugotovili, da izvirata iz kaznivih dejanj, ki smo jih obravnavali januarja letos. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali dodatna obvestila o kaznivem dejanju.

Ob 21.20 uri nas je občan s Ceste na Griču v Velenju obvestil, da je ob prihodu domov opazil, da so vhodna vrata priprta, ključavnica pa je poškodovana. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec poskušal vlomiti v hišo vendar ga je pri tem zmotil alarm. Kljub temu so policisti opravili ogled kraja in zbrali obvestila, s pomočjo katerih bodo storilca poskušali izslediti.

NEDELJA

V nedeljo zjutraj nas je Šoštanjčan obvestil, da je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v njegovo ograjo na Cesti heroja Gašperja in jo poškodoval. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in zbrali vsa obvestila, da bodo voznika lažje izsledili. Okoli 15.30 ure pa sta občana iz Velenja prijavila, da je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v njun avtomobil, ki je bil parkiran na Tomšičevi cesti v Velenju. Tudi tega voznika bomo poskušali izslediti.

Okoli 18. ure so policisti občanu, ki je pijan razgrajal v Metlečah napisali plačilni nalog, ponoči pa sta dva voznika trčila v srni in sicer v Podkraju in na relaciji Velenje-Celje. Obravnavali smo še eno prometno nesrečo v kateri je voznica, da bi se izognila srni, zapeljala s ceste in se zaletela v drevo. K sreči voznica ni bila poškodovana. 


Ne uporabljajte varnostnega pasu zaradi policije temveč zaradi svoje lastne varnosti in varnosti ostalih udeležencev v cestnem prometu. V prihajajočem bomo policisti pozorni na vse voznike enoslednih vozil in pešce.

Vabimo vas tudi na prireditev predstavitev poklica policist, ki jo organiziramo v sredo, 11. 3. 2020, ob 10. uri na MIC v Velenju. Vabljeni ste vsi, ogledali pa si boste lahko opremo policije, vozila in ostalo.

Več novic

Gospodarstvo

Pametna ekonomsko-poslovna cona Stara vas: Korak naprej za krepitev konkurenčnosti ospodarstva

Danes je bila v Ekonomsko-poslovni coni Stara vas (EPC Stara vas) organizirana novinarska konferenca ob zaključku gradbenih del za nadgradnjo cone v pametno cono. Ta nadgradnja predstavlja ključne korake za...
Družba

Uspešno zaključeno usposabljanje za projektnega managerja pravičnega prehoda v SAŠA regiji

V prostorih Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice v Velenju je nedavno potekala slovesnost, kjer so 46 udeležencem podelili certifikate za uspešno zaključeno usposabljanje "Projektni manager za pravični prehod". Ta posebno usposabljanje je...
Kronika

Zjutraj v Šoštanju povozili peško

V jutranjih urah je v Šoštanju v bližini železniške postaje prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in peška....
DružbaGospodarstvo

Premogovnik Velenje gostil svetovalne delavce in ravnatelje izobraževalnih institucij iz Savinjsko-šaleške regije

Premogovnik Velenje že tradicionalno ob koncu leta v svojo sredino povabi ravnatelje in svetovalne delavce izobraževalnih institucij iz Savinjsko-šaleške regije. Letošnji sprejem je potekal v sredo, 29. novembra 2023. Na...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023