PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 9. junij 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Lev...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

Na področju cestnega prometa policisti posvečamo večjo pozornost za varnost voznikov enoslednih vozil in kolesarjev. Udeležencem enoslednih vozil svetujemo izjemno previdnost in prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti, prav tako opozarjamo na uporabo ustreznih zaščitne čelade, še posebej otroci na kolesih, ki jo morajo po zakonu nositi do dopolnjenega 18 let starosti. 

V sredo popoldan se je na relaciji Velenje – Arja vas pripetila prometna nesreča pri kateri je voznik osebnega avtomobila vozil v smeri Velenja. Nasproti mu je pripeljal voznik tovornega vozila naložen z lesom, kateremu je del lesa padel na vozilo voznika osebnega avtomobila. Voznika tovornega vozila še iščemo. 

V petek so naši policisti pri redni kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in nepripadajočimi registrskimi tablicami. Izvedli so postopek zasega vozila Zanj sledi obdolžilni predlog. 

V soboto popoldan smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila v bližini želežniškega prehoda v Velenju. Do nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Na kraju pa je udeleženi voznik oškodovanec pri sestopu iz vozila po nesreči izgubil zavest in mu je bila nudena prva pomoč zdravstvenih delavce. Utrpel je lažje telesne poškodbe. Zoper povzročitelja sledi odločba o prekršku.


JAVNI RED IN MIR:

V soboto zvečer sta se na enoti oglasil oče in sin in povedala, da je tega dne sin vozil po Kardeljevem trgu s kolesom z motorjem pri čemer ga je neznana oseba ustavila in porinila s kolesa z motorjem. Neznanca še iščemo, mlajšemu občanu pa smo pojasnili, da je vožnja po ploščadi Kardeljevega trga prepovedana.

V nedeljo zjutraj nas je varnostnik iz lokala Space bar obvestil, da se tam nahaja več oseb katere kršijo javni red in mir. Naši policisti so na kraju ugotovili, da so mlajši gosti v lokalu razbijali steklovino zaradi česar jih je varnostnik pospremil iz lokala. Pred prihodom policistov na kraj so se razbežali. Za njimi poizvedujemo in v kolikor ugotovimo zanje sledi prekrškovni postopek.


KRIMINALITETA:

V sredo zjutraj smo na enoti prejeli elektronsko sporočil oškodovane Mestne občine Velenje o vandalizmu na Šaleškem gradu. Opravili smo ogled kraja in ugotovili, da je neznani storilec porisal grafite z neprimerno vsebino po stenah gradu. Za vandalom poizvedujemo, ko pa bo izsleden bomo zoper njega podali kazensko ovadbo. 

V petek popoldan se je na enoti oglasil oče s sinom in povedal, da je sina znani učenec med poukom popraskal po vratu s svinčnikom. Vidna je bila sled poškodbe. Zoper znanega storilca bomo podali kazensko ovadbo oz. s poročilom o kaznivem dejanju Lahke telesne poškodbe obvestili tožilstvo. 

V petek smo obravnavali še kaznivo dejanje Groženj izrečenih po mobilnem telefonu. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljena podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj. Osumljeni sta dve osebi.

V ponedeljek zjutraj smo bili obveščeni o vandalizmu na vozilu. Neznani storilec je pred stanovanjskim blokom Tomšičeve št. 10 v Velenju porisal parkirano vozilo. Nastala je materialna škoda za okoli 500 eur. Za storilcem še poizvedujemo. 

Zjutraj smo obravnavali še kaznivo dejanje zatajitve. Občan je po dvigu na bančnem avtomatu v reži pozabil 100 evrov denarja kar je neznani storilec izkoristil in si jih protipravno prilastil. Za storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek popoldan je delavka trgovine Momax sporočila, da po trgovini hodi sumljiva neznana oseba, katera je že odtujila in spravila neke predmete v nahrbtnik. Naši policisti so na kraju osebo identificirali zaradi suma kaznivega dejanja tatvine. Osumljeni je iz trgovine odtujil manjše ogledalo in led luči. Zanj bomo podali kazensko ovadbo.

Več novic

Družba

Velenje združeno v dobrodelnosti: 100 tisoč evrov zbranih za žrtve neurij

V Velenju so na dobrodelnem dogodku zbrali pomembna sredstva za pomoč družinam, ki so utrpele škodo v nedavnih neurjih po različnih regijah....
Obvestila

Brezplačni preventivni zimski pregledi osebnih vozil

V torek, 14. novembra 2023, bodo od 11. do 13. ure v delavnicah Medpodjetniškega izobraževalnega centra Velenje (Koroška cesta 62a, Velenje) potekali brezplačni preventivni zimski pregledi osebnih vozil....
Družba

Šoštanjski Autotech zmagovalec izbora Mladi podjetnik leta 2023

Izbor "Mladi podjetnik leta 2023" je bil dogodek, ki je izpostavil inovativne in nadarjene mlade podjetnike v Sloveniji. Letošnji zmagovalec je bil Seudin Softić iz podjetja Autotech. Dogodek je priložnost...
Šport

Velenje je postalo bogatejše še za svetovno podprvakinjo

Staša Lipnik je danes 25. novembra postala svetovna podprvakinja v kickboksu....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023