Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 9. december 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič, višji policist in vodja policijskega okoliša. ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

PONEDELJEK

Zjutraj smo bili obveščeni o prometni nesreči pri podjetju Gorenje, kjer je bilo udeleženih več vozil. Na kraju smo ugotovili, da so udeležena 4 vozila, nihče od udeležencev ni telesno poškodovan, smo pa povzročiteljici zaradi prekratke varnostne razdalje izdali plačilni nalog.

Zvečer smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in sicer v Paki pri Velenju. Na kraju smo ugotovili, da je do PN prišlo zaradi neprimerne hitrosti voznika, kateri je zapeljal na drugo stran vozišča in trčil z voznikom osebnega avtomobila. V PN je bil povzročitelj lahko telesno poškodovan. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

TOREK

Dopoldan smo na Prešernovi cesti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Opravili smo ogled kraja prometne nesreče, še pa zbiramo dodatna obvestila, saj sta udeleženca imela nasprotujoče izjave.

Popoldan smo na Tomšičevi cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika. Kršitelj je s kraja PN pobegnil. Ko bomo izsledili kršitelja bomo ustrezno ukrepali.

PETEK

Dopoldan smo na krožišču za Lokovico obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika.

Popoldan smo na križišču pri Esotechu obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti.

Okoli 17. ure smo na Efenkovi obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, kjer je voznik kolesa padel po vozišču. Kolesar je bil tudi pod vplivom alkohola. Izdali smo mu plačilni nalog.

Ponoči je pri Vodosteču voznik osebnega avtomobila zaradi neprimerne hitrosti zapeljal s ceste, zaradi česar smo mu izdali plačilni nalog.


JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Dopoldan smo posredovali v knjižnici, kamor je prišel moški in se nedostojno vedel. Zaradi kršitve smo mu izdali plačilni nalog.

TOREK

Ob 12.45 uri smo pri kontroli izrečenega ukrepa Prepovedi približevanja ugotovili kršitev in sicer je bil kršitelj pri oškodovancu. V zvezi tega smo osebo odstranili s kraja, mu izdali plačilni nalog o kršitvi ukrepa pa smo obvestili tudi preiskovalnega sodnika.

ČETRTEK

Okoli pol dveh smo posredovali v ZD Velenje, kjer se je občan nedostojno vedel na javnem kraju in smo mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

SOBOTA

Popoldan smo na Gorici obravnavali kršitev po zakonu o zaščiti živali, saj oseba ni primerno zavarovala svojega psa, kateri je napadel drugega psa. Za kršitev mu bomo izdali plačilni nalog.


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo bili obveščeni o vlomu v objekt ŠD Gavce Veliki vrh, kjer je neznanec iz objekta odtujil televizor LCD Philips, dekoder, diaprojektor in nekaj alkoholne pijače. S tem je nastala materialna škoda v višini 850 EUR.

Popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in sicer je NN porisal oz poškodoval osebni avtomobil.

TOREK

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, kjer je NN iz pokopališča v Šmartnem ob Paki odtujil večno luč.

Obravnavali smo tudi kaznivo dejanja Grožnje, kjer je bivši partner z resno grožnjo zagrozil prijaviteljici. Ko zberemo dodatna obvestila bomo podali kazensko ovadbo.

Popoldan smo v trgovini Tuš Šoštanj obravnavali tatvino, kjer je naenkrat še NN odtujil artikle v vrednosti 80 EUR.

Nato smo na Vojkovi cesti obravnavali tatvino kolesa in sicer je NN ukradel otroško kolo, bele barve, znamke X-fact.

Zvečer smo v Trgovini Lidl obravnavali tatvino, kjer je varnostnik zalotil osebo pri tatvini artikla.

SREDA

Dopoldan smo na Stantetovi obravnavali tatvino in sicer je NN ukradel žensko kolo znamke Lombardo, model Siena 10D, črno-bele barve, št. okvirja 130000516223, z nakupovalno košaro.

Nadalje smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilništva in sicer je osumljeni že dlje časa izvajal psihično in fizično nasilje, zaradi česar smo osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja, podali pa bomo tudi kazensko ovadbo.

Posredovali smo tudi v trgovini Lidl, kjer je varnostnik zalotil osebo pri tatvini.

V Šmartnem ob Paki pa smo obravnavali vlom v objekt ŠD Šmartno ob Paki, kjer je NN iz objekta odtujil nekaj alkoholne pijače.

ČETRTEK

Dopoldan smo na parkirnem prostoru pri Kolodvorski obravnavali dve kaznivi dejanje poškodovanje tuje stvari, saj je NN prepiknil pnevmatike na dveh vozilih.

Okoli 9. ure smo bili obveščeni o tatvini zastav na stadionu ob jezeru. Ugotovljeno, da je NN ukradel 6 zastav, materialna škoda znaša 1500 EUR.

Zvečer smo obravnavali tatvino osebnega avtomobila znamke R-Megane, bele barve, reg. štev. LJ04-KNF, leto izdelave 2018, katerega je NN ukradel iz parkirnega prostora na Šaleški cesti.

Ponoči okoli 2. ure smo bili obveščeni o tatvini goriva na makadamskem parkirnem prostoru »bivši Vegrad« in da naj bi na kraju bil nek bel kombi. Patrulja je v neposredni bližini trgovine Hofer opazila sumljivo vozilo in ga ustavila, vendar sta NN zbežala s kraja. Ob vizualnem pregledu vozila romunskih registrskih tablic je bilo ugotovljeno, da je v vozilu štirikolesnik in izvenkrmni motor za čoln. Vozilo smo zasegli in opravili ogled. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil štirikolesnik ukraden v Paki pri Velenju, izvenkrmni motor pa iz čolna ki je bil parkiran na makadamskem parkirnem prostoru pri bivšem Vegradu. Štirikolesnik in izvenkrmni motor smo vrnili lastnikom, za NN pa še zbiramo obvestila.

PETEK

Popoldan smo na Kersnikovi obravnavali vlom v klet, kjer je NN odtujil dva vrtalna stroja v vrednosti 150 E.

SOBOTA

Dopoldan smo posredovali v trgovini TUŠ Šoštanj in Muller, popoldan pa še v trgovini Lidl, kjer je bila storjeno kaznivo dejanje tatvine.

Obravnavali smo tudi vlom v vikend na Kinta Kunte, kjer je NN odtujil manjši črni radio neznanih znak.

Popoldan smo v Malem vrhu obravnavali tatvino motokultivatorja, znamke Gorenje Muta star okoli 25 let rumene barve.

NEDELJA

Zvečer smo obravnavali vlom v vikend na Ljubljanski cesti, kjer je NN odtujil dve motorni žagi rdeče barve, neznane znamke in tipa.


SVETOVANJE

Pazite na svoje stvari

Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščate na vidnih mestih brez nadzora.

Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete. Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako vas bodo žeparji težje okradli.

Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.

Previdno pri uporabi bankomatov in plačilnih kartic

Zaradi večje uporabe bankomatov v času praznikov je tudi večja nevarnost zlorab negotovinskih plačilnih sredstev. Ena izmed njih je namestitev skimming naprav ali pasti za denar (cashtrapping) na bankomatih.

Svetujemo, da pri uporabi plačilnih kartic na bančnih avtomatih upoštevate osnovna pravila za varno poslovanje s karticami.

Pred uporabo bankomata je dobro, da:

  • ste pozorni na sumljive osebe v bližini,
  • pregledate bankomat, preden ga uporabite
  • prekrijete vtipkano PIN številko,
  • uporabljate SMS obveščanje o opravljenih transakcijah.

Celoten dvig gotovine opravite pazljivo in nemudoma pospravite gotovino.

Več novic

Družba

Mladostniki po covidu-19 bolj informirani o duševnih stiskah

Mladostniki so po epidemiji covida-19 bolj informirani o duševnih stiskah, je za STA ocenila klinična psihologinja in vodja Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov v Zdravstvenem domu Velenje Maša...
Družba

V nedeljo vabljeni v Wunder Beach Bar na otroški dopoldan s Fit Mravljicami

V nedeljo, 19. maja, vaše najmlajše ob 10. uri čaka prijetno in aktivno dopoldne s Fit mravljicami. Kje se sprašujete? Odgovor je enostaven - Wunder Beach Bar....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Družba

Dom kulture danes: Ob bližajočem dnevu upora proti okupatorju slavnostno tudi v Velenju
#foto #video

Danes, 25. aprila, je v Domu kulture Velenje potekala občinska slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju, ki ga bomo obeležili v soboto, 27. aprila....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023