PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 8. september 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušč...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V sredo zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik osebnega avtomobila je s svojim vozilo na relaciji Momax-Trebuša vozil preblizu desnemu robu vozišča in pri tem trčil v odbojno ograjo. Na vozilu in ograji je nastala materialna škoda. Za prekršek mu je bil izdan plačilni nalog. 

V soboto zvečer so naši policisti v Sončnem parku pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika kolesa z motorjem, kateri je vozil brez vozniškega dovoljenja in neregistrirano kolo z motorjem. Kolo z motorjem mu je bilo zaseženo, zanj pa bomo podali obdolžilni predlog. 

V nedeljo zjutraj okoli 1. ure smo prejeli klic občanke, katera nas je obvestila o divjanju nekaj vozil po ulicah centra mesta. Naša patrulja je voznike kasneje izsledila in opravila kontrolo vozil pri čemer sta bila kršiteljem izdana dva plačilna naloga za prekrške v cestnem prometu.

V ponedeljek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na Kidričevi cesti v bližini Osnovne šole Miha Pintar Toledo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Nastala je le materialna škoda. Povzročitelja smo oglobili s plačilnim nalogom.

V ponedeljek popoldan smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na Šaleški cesti v bližini tunela. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik tovornega vozila ni vozil po sredini voznega pasu in pri tem trčil v avtobus. Nastala je manjša materialna škoda. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

V sredo okoli 11. ure zjutraj je naša patrulja posredovala v Paki pri Velenju, kjer je prišlo do besednega spora med dvema sosedoma. Tekom prepira je eden izmed njiju drugega tudi pljunil. Obema je bil izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

V večernem času istega dne je naša patrulja občanu na Cesti Simona Blatnika 7 zasegla prepovedane substance. Po analizi bomo zanj podali odločbo o prekršku.

V petek popoldan smo posredovali v domu za brezdomce, kjer je eden izmed stanovalcev tam razgrajal in motil ostale stanovalce. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog za prekršek po Zakonu o javnem redi in miru.

V soboto zvečer so naši policisti opravili kontrolo centra mesta in pri tem dvema občanoma zasegli prepovedane predmete. Enemu izmed njiju kovinski nevaren predmet bokser drugemu pa pirotehnične izdelke. Zoper oba bomo podali odločbo o prekršku.

V ponedeljek zvečer smo obravnavali kršitev javnega reda in miru v Florjanu. Tam se je občan s partnerico in psom sprehajal po poti ob železnici, ko ga je verbalno napadel neznanec in mu izrekel žaljivke. Naša patrulja je kršitelja izsledila in bo zanj uveden prekrškovni postopek. 

KRIMINALITETA:

V sredo ob 9.30 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine. Neznani storilec je na jezeru s pokrova vozila, kjer je oškodovanec pustil denarnico le to odtujil. S tem ga je oškodoval za okoli 250 eur gotovine in dokumente. Za storilcem še poizvedujemo.

V četrtek popoldan je na enoto prišel občan in prijavil kaznivo dejanje vloma v vrtno uto v Arnačah. Neznani storilec je iz notranjosti odtujil motorno lakserico, motorno žago Stihl in baterijski vijačnik Makita. S tem je dejanjem je bil lastnik oškodovan za okoli 1000 evrov. Za storilcem poizvedujemo. 

V soboto okoli 13. ure smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Neznani storilec je iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka odtujil dva sedeža za vozilo. S tem je lastnika oškodoval za okoli 450 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine. Neznanec je razbil stekleno okno in vstopil v notranjost Osnovne šole Anton Aškerc. Sprožil se je alarm, kateri ga je pregnal. Opravili smo ogled in ugotovili, da iz prostorov osnovne šole ne manjka ničesar.

V ponedeljek okoli 14. ure smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je občanu porisal karoserijo vozila in ga s tem oškodoval za okoli 1500 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek smo iz trgovine Spar prejeli še dve prijavi o tatvini artiklov znane osebe zoper katero bomo podali kazensko ovadbo.

Več novic

Družba

Pisanje voščilnic, ki ogrejejo srca: Pridružite se projektu za osrečevanje starejših

V osmih letih obstoja projekta "Mala pozornost za veliko veselje" so prostovoljci po vsej Sloveniji ustvarili in razposlali impresivnih 136.585 voščilnic in prazničnih pisem, namenjenih osamljenim starejšim v domovih in...
Obvestila

Varuh človekovih pravic ta četrtek, 16. novembra v Velenju

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v četrtek, 16. novembra, posloval v Mestni občini Velenje. S sodelavci bo na voljo vsem prebivalkam in prebivalcem regije, ki menijo, da so jim...
Družba

Dan Šaleškega Turizma: Velenje napoveduje digitalno preobrazbo in trajnostni razvoj s pomočjo umetne inteligence

V okviru dogodka Dan šaleškega turizma, ki je bil osredotočen na temo uporabe umetne inteligence v turizmu in poslovanju, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol predstavil ambiciozne načrte za...
Družba

Usnjarstvo skozi čas: 6. Simpozij razkriva bogato dediščino

V Muzeju usnjarstva na Slovenskem je potekal 6. simpozij, ki je združil strokovnjake in ljubitelje usnjarstva, s poudarkom na zgodovinski in tehnični dediščini ter vključevanju mladih....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023