PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 7. september 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.PROMET: ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek ob 14. uri smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznica osebnega avtomobila je trčila v zadnji del avtobusa in s kraja odpeljala. Kasneje smo pobeglo voznico izsledili in zoper njo sledi prekrškovni postopek zaradi nepravilnega premika vozila in pobega s kraja prometne nesreče. 

V ponedeljek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo, ki se je pripetila v centru mesta Velenje na križišču Tomšičeve in Jenkove ceste. Voznica osebnega avtomobila je vzela prednost vozniku kolesa z motorjem, kateri je trčil vanjo in padel po vozišču. Utrpel je hudo telesno poškodbo – zlom gležnja. Zoper voznico osebnega avtomobila bomo podali kazensko ovadbo.

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek popoldan smo občanu na Cesti Simona Blatnika zasegli sedem rastlin konoplje višine cca 40-60 cm. Nasajene je imel v rastlinjaku. Po analizi zanj sledi prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V četrtek smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je poškodoval reklamno tablo kozmetičnega salona in s tem lastnico oškodoval za okoli 400 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto nas je obvestil občan iz Gavc in naznanil vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je vlomil skozi balkonska vrata in iz notranjosti hiše odtujil zlatnino in 100 švicarskih frankov gotovine. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto zjutraj je na enoto poklical varnostnik in povedal, da je v notranjosti Dinosa zalotil neznanca, ki je hotel ukrasti več električnih vodnikov in drugih kovin. Na kraju smo ugotovili identiteto znanega povratnika, katerega bomo ovadili za kaznivo dejanje Velike tatvine. Odtujena je bila večja količina barvnih kovin.

V soboto je na enoto prišel občan in naznanil, da ga je pretepla znana oseba in mu odtujila mobilni telefon. Okoliščine kaznivega dejanja še preiskujemo. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo zoper storilca. 

V nedeljo zjutraj je na enoto prišla mlajša občanka, katera je naznanila, da jo je znanka z roko udarila v predel nosu. Predhodno je iskala pomoč v Bolnišnici Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela zlom nosne kosti – hudo telesno poškodbo. Do spora je prišlo zaradi bivšega fanta ene izmed njiju. Zoper osumljeno bomo podali kazensko ovadbo.

V ponedeljek dopoldan smo bili iz trgovine DM na Šaleški cesti obveščeni o tatvini parfumov v vrednosti 648.00 EUR. Neznani storilec je v času tedna dni parfume odtujil in odšel neznano kam. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek okoli 19. ure je na enoto prišel oče z mladoletnim sinom in naznanil nasilje nad sinom. Ugotovljeno je bilo, da se je mladoletni učenec vračal iz OŠ Gorica, ko je do njega pristopil njegov znanec in ga brez razloga z roko večkrat udaril v predel obraza, porinil na tla in na tleh še obrcal. Zbrali smo obvestila in bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo.

V ponedeljek okoli 22.40 ure se je na enoto zglasil oškodovanec in prijavil kaznivo dejanje skuterja znamke nitro. Skuter je bil parkiran pred blokom Šalek 18a. Za storilcem poizvedujemo.

Več novic

Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 4. december 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
Kronika

V včerajšnji nesreči v Vinski gori ena oseba poškodovana

V soboto, 2. decembra 2023 je na cesti Vinska gora v občini Velenje osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo....
Obvestila

Varuh človekovih pravic ta četrtek, 16. novembra v Velenju

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v četrtek, 16. novembra, posloval v Mestni občini Velenje. S sodelavci bo na voljo vsem prebivalkam in prebivalcem regije, ki menijo, da so jim...
Družba

Omejitev obiskov na posameznih oddelkih splošne bolnišnice Slovenj Gradec

Prepoved obiskov na Oddelkih za interno medicino, za splošno in abdominalno kirurgijo in urologijo....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023