PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 7. junij 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

Ob 13.10 uri je v policijski pisarni v Šoštanju, občan prijavil, da mu je neznanec iz stanovanja ukradel okoli 1800 evrov. Po zbranih obvestilih bomo o kaznivem dejanju, s kazensko ovadbo, obvestili državnega tožilca.

Okoli 14. ure nas je uslužbenec iz banke obvestil, da so pri štetju denarja našli bankovec, ki je bil obarvan z neznano barvo. V takšnih primerih bankovec zasežemo, ga pošljemo na analizo in tako poskušamo ugotoviti, če bankovec izvira iz kateregakoli kaznivega dejanja.

Da previdnost ni nikoli odveč pa priča naslednji primer, ko so bili policisti obveščeni o dveh mlajših moških, ki sta v Lazah, krajane spraševala o njihovih osebnih in zaupnih podatkih. Policisti so ugotovili, da sta moška hotela izvedeti, davčne številke, podatke o bankah, bančnih izpiskih in zdravstvenih podatkih. Eden od njiju je celo hotel vstopiti v hišo prijaviteljice, kar pa mu je preprečil njen mož. Krajana, ki opisanima moškima nista posredovala nobenega podatka in sta s tem ravnala pravilno sta si z odgovornim ravnanjem prihranila marsikatero nevšečnost. Vse ostale občane opozarjamo, da ste pozorni in se zavedate zaupnosti vaših osebnih podatkov. Če opazite mlajša moška, ki se naokoli prevažata z osebnim avtomobilom Renault Clio z ljubljansko registrsko tablico, ki po hišah poizvedujeta glede osebnih podatkov, pa o tem obvestite policijo na telefonsko številko 113, telefonsko številko Policijske postaje Velenje 03 8986100 oziroma na brezplačno telefonsko številko policije 080 1200.

Ob 14.40 smo na naslovu Cesta na Vrtače obravnavali tatvino kolesa, ki je bil parkiran pred hišo na Cesti na Vrtače v Velenju. S tatvino je neznanec občana oškodoval za okoli 1000 evrov.

Ob 17.20 smo obravnavali namerno poškodovanje osebnega avtomobila, za kaznivo dejanje pa oškodovanka ni zahtevala pregona storilca kaznivega dejanja. S kazensko ovadbo z umikom smo o kaznivem dejanju, poškodovanju tuje stvari, obvestili državnega tožilca.

Ob 21.55 so nas gasilci obvestili, da so na Prešernovi v Velenju kjer naj bi bila v stanovanju obnemogla oseba, ki se na zvonjenje pri vratih ne odziva. Kasneje je devetdesetletna gospa le odprla vrata, izkazalo pa se je, da je le spala ter tako ni slišala zvonjenja.

Nekaj minut pred triindvajseto uro smo občana na Žarovi cesti opozorili, ker je doma nekoliko preglasno razgrajal in s tem motil sosede pri počitku.

V četrtek smo obravnavali tri prometne nesreče v katerih osebe niso bile poškodovane, nastala pa je le materialna škoda.

PETEK

V petek ob 7.49 uri je občan na Cesti Simona Blatnika razgrajal, ni upošteval hišnega reda hkrati pa je nekomu grozil, da ga bo ubil. Policisti so ga zaradi groženj ovadili državnemu tožilcu.

Ob osmih smo na isti ulici občanu zasegli tablete, za katere pa ni znal pojasniti kje jih je dobil in zakaj jih uporablja. Ker tablete spadajo v seznam prepovedanih drog bodo poslane na analizo, prekrškovni organ pa bo o zadevi odločal, ko mu bodo znane vse okoliščine.

V petek smo obravnavali več prometnih nesreč. Eno na Koroški cesti, kjer je kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti padla in si poškodovala glavo. Tudi v Lipju je padel kolesar, ki se je poškodoval. Slednji je vozil pod vplivom alkohola. Prometna nesreča se je zgodila tudi na Kidričevi cesti v Velenju, kjer pa ni bil poškodovan nihče. Zaradi neprilagojene hitrosti smo vozniku, ki je bil udeležen še v eni prometni nesreči na Goriški cesti, izdali plačilni nalog.

Ob 10.20 smo ugotavljali zakaj je neznanec na Goriški cesti izpraznil tri gasilne aparate. O ugotovitvah bomo obvestili državnega tožilca.

V Šoštanju smo občana, ki je drugemu, zaradi parkiranja, grozil, da ga bo ubil in mu poškodoval avto, ovadili zaradi kaznivega dejanja Grožnja.

Ob 18.30 smo izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, občanu, ki je bil nasilen do svoje bivše partnerke.

Ob 21.30 smo bili obveščeni, da v Silovi gori vozilo, za katerega smo ugotovili, da je bilo vozilo prijavljeno, kot ukradeno. Opravili smo ogled kraja pri katerem so nam pomagali tudi službeni psi. Ko bomo zbrali vsa obvestila bomo o ukrepih obvestili državnega tožilca.

SOBOTA

Sobota se je začela s prometno nesrečo v Paki pri Velenju, kjer je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje prejel plačilni nalog. V prometni nesreči ni bil poškodovan nihče. Ob 12.24 smo obravnavali še prometno nesrečo kolesarja, ki se je zaradi padca poškodoval že dan prej.

Naše ugotovitve smo zabeležili v uradnem zaznamku. Vozniku, ki je bil sam udeležen v prometni nesreči v Hrastovcu, so policisti zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog. Ob 18.28 smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom, pri restavraciji na jezeru. Ob 18.33 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Šoštanju, na avtobusni postaji, kjer se je neznani voznik zaletel v drog mestne razsvetljave in pobegnil. Voznika, ki se je poškodoval, so policisti izsledili in ga zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje ovadili na državno tožilstvo. V Šoštanju smo ob 19.10 obravnavali še eno prometno nesrečo v kateri ni bil poškodovan nihče. Po preverjenih pogojih za udeležbo vozil in voznikov v cestnem prometu so policisti odstopili od ogleda prometne nesreče.

NEDELJA

Tudi nedelja se je začela s prometno nesrečo, ki se je zgodila ob 4.40 na Koroški cesti v Velenju, kjer se je voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola zaletel v prometni znak. Policisti bodo zanj napisali obdolžilni predlog zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča.

V nedeljo smo obravnavali še kaznivo dejanje nasilje v družini v katerem smo izrekli ukrep prepovedi približevanja. Voznici smo zasegli vozilo, ker je vozila v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje ob 16.06 uri pa so nas gasilci obvestili, da so na Starem trgu v Velenju na silo vstopili v stanovanje, kjer je obnemogel starejši moški. Oskrbeli so ga reševalci iz zdravstvenega doma Velenje nato pa je bil odpeljan v bolnišnico. Policist so o vstopu v stanovanje izdali potrdilo in o ukrepih obvestili državnega tožilca.

Ob 1.06 uri so policisti na Koroški cesti v Šoštanju občanu izdali plačilni nalog zaradi preglasne glasbe, s katero je motil sosede.

OBVESTILO

Za konec pa še beseda o najmlajših udeležencih v cestnem prometu. V teh dneh namreč potekajo kolesarski izpiti za petošolce velenjskih osnovnih šol. Ker je to za mlade kolesarje in kolesarke precej stresna dogodivščina, vse voznike opozarjamo, da so v bližini šol še posebej previdni in hitrost zmanjšajo, ter, da med vožnjo nikakor ne uporabljajo mobilnega telefona. Če naletite na kolesarje, ki opravljajo izpite, bodite strpni in prilagodite vožnjo tako, da jih pri tem ne boste ogrožali.

Več novic

Družba

Velenje v 2024 na poti k zeleni preobrazbi in podnebni nevtralnosti

V prihajajočem letu 2024 bo Mestna občina Velenje del Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030. Ta pomembna vloga poudarja občino Velenje kot vodilno v zeleni tranziciji,...
Kronika

V včerajšnji nesreči na Celjski cesti ena oseba lažje poškodovana

Včeraj, nekaj po 17.30 uri je na Celjski cesti v Velenju prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila....
Družba

Velenje zasluženo prejelo priznanje ‘Ljubljenec ljudskih src’ v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna

Velenje, znano po svoji gostoljubnosti in lepoti, je bilo ponovno nagrajeno s prestižnim priznanjem 'Ljubljenec ljudskih src' na zaključni razglasitvi akcije "Moja dežela – lepa in gostoljubna", ki jo organizira...
Družba

Velenje v praznični preobleki: Program čarobnega decembra 2023

Velenje se v decembru 2023 preobraža v praznično čarobno deželo s pestrim naborom dogodkov v sklopu projekta Čarobni december. Vsak dan meseca bo prinesel različne praznične aktivnosti, pri čemer so...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023