PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 7. december 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Le...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek malo pred polnočjo smo obravnavali prometno nesrečo v naselju Paški Kozjak pri kateri je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste v jarek. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

V petek popoldan smo na Selu pri bencinskem servisu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom pri čemer je drugo vozilo trčilo v tretjega. Nastala je materialna škoda dve osebi pa sta utrpeli lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V ponedeljek dopoldan smo obravnavali prometno nesrečo v bližini tehničnih pregledov Miklavc. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča. Telesnih poškodb ni nihče utrpel.

JAVNI RED IN MIR:

Naša patrulja je v Kavčah mlajšemu občanu zasegla alu folijo z vršički suhe zelene rastline za okoli 2 grama. Po opravljeni analizi in rezultatu ali gre za prepovedano drogo zoper kršitelja sledi hitri postopek z odločbo.

V petek zvečer smo posredovali v Prelski, kjer je domov prišla žena pod vplivom alkohola in se nespodobno vedla do moža in otrok. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

KRIMINALITETA:

V četrtek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine pri čemer je neznan storilec iz parkiranega vozila v Gaberkah odtujil registrsko tablico. Za storilcem poizvedujemo.

Istega dne smo obravnavali še spletno goljufijo pri kateri je bila oškodovanka s strani neznanca ogoljufana za okoli 4000 evrov. Denar je po navodilu spletne platforme vlagala v namišljene sklade in ga s tem izgubila. Za goljufom poizvedujemo.

V petek smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije pri kateri je oškodovanka znancu posodila 100 evrov gotovine pri čemer se je zavezal, da bo v mesecu dni izposojeni znesek vrni kar pa do danes ni storil. Zbrali bomo obvestila od osumljenega in podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje goljufije.

V petek smo obravnavali še kaznivo dejanje Kršitve nedotakljivosti stanovanja. Neznani storilec je namreč v neznanem času vlomil v vikend v Velikem vrhu in v njem preživel nekaj časa kar je bilo razvidno iz zapuščene hrane in ostalih stvari tam. Iz vikenda ni odtujil ničesar. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto ob 13.00 smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini pri katerem je mož vršil nasilje nad ženo in sinom ter ji z grožnjami in ustrahovanjem spravljal v podrejen položaj in strah. Glede na preteklost v kateri je bil že obravnavan za tovrstna dejanja mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanja Nasilja v družini.

V soboto zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine nafte iz parkiranega tovornega vozila na Ljubljanski cesti v Velenju. Neznani storilec je iz vozila odtujil 90 litrov nafte in lastnika oškodoval za 1342 evrov. 

V soboto popoldan nas je skrbna občanka iz Goriške ceste obvestila, da je neznanec razbil posodo z razkužilom in vsebino vnetljive tekočine zažgal. Sama je pogasila manjši požar. Opravili smo ogled kraja in zbiramo obvestila za storilcem.

V ponedeljek ponoči ob 02.30 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Mati je namreč zvečer za skoraj tri ure zapustila otroka starega 15 mesecev in odšla iz stanovanja. Poklicala nas je mati osumljene in obvestila o ravnanju. Po zbranih obvestilih bomo zanjo podali kazensko ovadbo. 

V ponedeljek ob 13.40 uri smo na Vojkovi cesti št. 12a obravnavali kaznivo dejanje Kršitve nedotakljivosti stanovanja in Neupravičeno prisluškovanja in zvočno snemanje. Neznanec je občanu vstopil v stanovanje in posnel notranjost ter objavil na spletni platformi Tik Tok. Za storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek popoldan smo pred Šolskim centrom Velenje obravnavali medvrstniško nasilje pri katerem je eden izmed dijakov udaril sošolca v predel očesa in ga lažje telesno poškodoval. Zanj bomo podali kazensko ovadbo.

Več novic

Šport

Karate klub Velenje blestel na Mladinskem državnem prvenstvu v Slovenskih Konjicah

Slovenske Konjice so v soboto, 11. novembra 2023 gostile navdušujoč dogodek v svetu karateja, Mladinsko državno prvenstvo 2023. V tej prestižni športni prireditvi je izstopal Karate klub Velenje s svojimi...
Družba

Dela na cesti v Zg. Doliču predvidoma zaključena danes

Zaradi del na cesti v Zgornjem Doliču je v zadnjih dneh prihajalo do zastojev na relaciji Mislinja - Velenje. ...
Kultura

Mestna občina Velenje zbira pobude za priznanje kulturni ustvarjalec leta MOV

Na spletni strani Mestne občine Velenje so objavili obvestilo o zbiranju pobud za podelitev priznanja kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje za leto 2023. Pobude zbirajo do vključno petka, 5. januarja 2024,...
Šport

Zmaga zdrsnila iz rok Velenjčanov v napeti tekmi Lige Evropa v Španiji

Rokometaši RK Gorenje Velenje, po nedavni visoki zmagi v državnem prvenstvu nad novomeško Krko, so se odpravili v Španijo na tekmo 4. kroga Lige Evropa. Večji del tekme so Velenjčani...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023