PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 6. julij 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Lev...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V sredo popoldan smo na Jenkovi cesti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo pešca, kateri je pri padcu utrpel lažje telesne poškodbe.

V petek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Oškodovanka je bila na poti v službo udeležena v prometni nesreči pri kateri je v zadnji del njenega vozila trčil voznik motornega kolesa. Sprva sta se dogovorila, da se ustavita na primerni lokaciji in dogovorita glede krivde vendar je voznik motornega kolesa s kraja odpeljal. Posredovala je registrsko številko motornega kolesa na podlagi katere smo zbrali obvestila od pobeglega voznika z motornim kolesom. Zanj bomo podali odločbo o prekršku za prekršek vožnje na prekratki varnostni razdalji in pobega s kraja prometne nesreče. 

V soboto popoldan smo prejeli obvestilo o padcu motorista v naselju Gorenje. Na kraju smo ugotovili, da je voznik motornega kolesa vozil iz smeri Lokovice proti Gorenju. V levem preglednem ovinku je izgubil oblast na motornim kolesom in padel. Utrpel je lažje telesne poškodbe. Zanj sledi prekrškovni postopek.

JAVNI RED IN MIR:

V sredo okoli 18.30 ure smo občanu na Rudarski cesti zasegli neznano zeleno rastlino za katero smo sumili, da je prepovedana droga marihuana. Po opravljeni analizi bomo zanj podali odločbo o prekršku. 

V četrtek zvečer je na enoto prišel občan in povedal, da ga je dva dni nazaj za roke prijel in zmerjal ter žalil znanec. Po zbranih obvestilih bomo zoper kršitelja napisali odločbo o prekršku.

V ponedeljek popoldan nas je varnostnik iz trgovskega centra Velenjka obvestil, da ima v postopku občanko, katera ne upošteva ukrepa uporabe zaščitne maske v zaprtem prostoru trgovine, do njega pa se vede tudi neprimerno. Na kraju smo ugotovili identiteto osebe, ji izrekli opozorilo glede nošenja maske ter izdali plačilni nalog za kršitev Zakona o zasebnem varovanju. 

KRIMINALITETA:

V sredo ob 8.30 uri zjutraj nas je oškodovanka iz Lipja obvestila, da ji je resne grožnje izrekel pastorek. V zvezi tega bomo po zbranih obvestilih zanj podali kazensko ovadbo na ODT za kaznivo dejanje Groženj.

V sredo ob 13.55 uri je na enoto poklicala oškodovanka kaznivega dejanja in povedala je, da je nekdo iz neznanega stanovanja na njihov osebni avto Audi vrgel vazo z rožami in poškodoval vozilo. Vozilo je bilo parkirano na naslovu Šaleška cesta št. 19. Za storilcem poizvedujemo.

V sredo ob 20.30 uri se je na enoto zglasila občanka in prijavila, da ji je NN storilec v trgovini KIK, na Kidričevi cesti 2/B, odtujil mobilni telefon znamke HUAWEI P40. Za osumljencem poizvedujemo.

V četrtek zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine pri kateri je neznanec vlomil v vrtno uto za podjetjem Veplas in odtujil več orodja. Lastnika je oškodovala za okoli 300 evrov za storilcem še poizvedujemo.

V soboto zvečer nas je občan obvestil, da mu je znana oseba odtujila električni skiro pred trgovino Jager. Ugotovljeno je bilo, da je lastnica druga občanka od katere smo pridobili prijavo kaznivega dejanja. Storilcu bomo električni skiro zasegli, vrnili lastniku ter ga ovadili za kaznivo dejanje Tatvine. 

V nedeljo zjutraj je na policijsko postajo poklical delavec avtopralnice APS in naznanil, da je neznani storilec preko noči skozi zadnja dvižna vrata vlomil v avtopralnico in iz blagajne v notranjosti odtujil denar v vrednosti 400 evrov. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini pri katerem je psihično nasilje nad staršema vršila njuna hči. Pri tej družini smo tovrstno kaznivo dejanje že obravnavali. Osumljeni je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja zanjo pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

Več novic

Družba

Velenje v 2024 na poti k zeleni preobrazbi in podnebni nevtralnosti

V prihajajočem letu 2024 bo Mestna občina Velenje del Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030. Ta pomembna vloga poudarja občino Velenje kot vodilno v zeleni tranziciji,...
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 27. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
Kronika

V včerajšnji nesreči na Celjski cesti ena oseba lažje poškodovana

Včeraj, nekaj po 17.30 uri je na Celjski cesti v Velenju prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila....
Družba

Zdrav začetek dneva v velenjskih šolah in vrtcih s tradicionalnim slovenskim zajtrkom

V Mestni občini Velenje so danes v vrtcih in šolah za zajtrk ali malico uživali tradicionalno slovensko hrano....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023