PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 6. januar 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša.


Silvestrovo je bilo kot po navadi precej pestro saj smo obravnavali cel spekter različnih dogodkov: Na Kidričevi je neznanec poškodoval stole, na parkirišču APSa je nekdo ukradel gorivo iz avtobusov, na Žarovi so se stepli svojcih na obisku, neznanec je občanko zalezoval po telefonu, nekdo je izgubil ovojnico z gotovino, zagorel je koš za smeti in kasneje še večji smetnjak, nekdo je poskušal vlomiti v Rdečo dvorano čisto na koncu pa je zagorelo še v Rečici ob Paki.

V četrtek smo bili obveščeni o nesreči, ki se je zgodila na pobočju Smrekovca, kjer si je pohodnica pri sestopu, poškodovala nogo. Ponesrečenko so oskrbeli gorski reševalci, ki so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. 

Med prazniki smo na območju počitniških hišic Kinta Kunte obravnavali več vlomov, kjer je neznani storilec vlamljal v hiške in iskal vrednejše predmete. Opravili smo oglede, da bi našli čim več sledi, ki nam bodo v pomoč pri iskanju storilca.

Ker brez ponarejenega denarja nikakor ne gre smo tudi tokrat enega morali zaseči. Tega smo poslali na analizo, potem pa bomo ukrepali po ustaljenih navadah.

V petek smo najprej prisluhnili občanu, ki je pogrešal svojo ženo. To smo kasneje našli in ugotovili, da je imela precej tehten razlog, da se je možu skrila. Ker gre za sum kaznivega dejanja se bomo o tem z obema še pogovarjali.

Na Cankarjevi je stanovalka enega od blokov, mladoletnike zasačila, kako so hoteli ukrasti skiroje, in jih s kraja napodila. Policisti jih bodo obiskali in se z njimi ter s starši pogovorili.

Znanemu nepridipravu smo v petek zasegli več koles, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj, saj smo v zadnjem času beležili večje število tatvin koles iz različnih območjih po Velenju in okolici. Vse občane pozivamo, da pregledajo kleti in kolesarnice, če še imajo svoja kolesa in če ugotovite, da so vam ga ukradli, se z ustrezno dokumentacijo oziroma dokazom o lastništvu kolesa oglasite na policijski postaji Velenje, ker je vaše ukradeno kolo mogoče že tukaj. 

V petek smo obravnavali še zlorabo plačilne kartice, ko si je neznani storilec s kreditno kartico, ki ni bila njegova, privoščil novoletne nakupe. 

V Podkraju pri Velenju je v petek občan pri podiranju drevesa padel z lestve in se poškodoval. Mi smo opravili ogled kraja in ugotovili, da je tuja krivda izključena zato smo o tem tožilca obvestili s poročilom.

V petek so nas obvestili še o enem vlomu, ki bi se naj zgodil na silvestrovo, ko je neznanec vlomil v prostore nogometnega kluba Rudar. Ukradel naj nebi ničesar.

Še en vlom se je zgodil v soboto in sicer na Efenkovi cesti v Velenju, kjer je neznanec vlomil v garsonjero in ukradel 150 EUR.

V soboto zvečer smo obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru. Eno v Šoštanju, kjer je pijano dekle razbijalo po vratih in bilo zaradi kršitve opozorjeno, ter na Stantetovi v Velenju, kjer je hči pošiljala žaljiva SMS sporočila svojemu očetu. Tudi njo so policisti opozorili. 

V nedeljo so gasilci in policisti odhiteli na Selo, kjer se je iz trgovine močno kadilo. Ugotovljeno je bilo, da ni prišlo do požara temveč je počila cev.

V preteklem tednu smo obravnavali še tri prometne nesreče z materialno škodo ter eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. 

Vsem želimo srečno in varno novo leto 2020.

Več novic

Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 20. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
Gospodarstvo

Nova stanovanjska soseska obeta sodobno bivanje v Stari vasi

Velenje sprejema velik korak naprej v urbanem razvoju s sprejetjem Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za območje Stara vas. Ta načrt, ki se osredotoča na preoblikovanje območja nekdanje...
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...
Družba

Srečanje Vodje Predstavništva Evropske komisije in vodstva Velenja za krepitev sodelovanja

Velenje je včeraj gostilo vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jernejo Jug Jerše. Srečanje z županom Mestne občine Velenje in predsednikom Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS), Petrom Dermolom, je...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023