PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 6. april 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist in vodja policijskega ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V četrtek popoldan je policijska patrulja v prometu ustavljala voznika osebnega avtomobila znamke alfa Romeo, kateri na znake Policije ni ustavil. Kasneje so zapeljali za njim vendar ga niso uspeli ustaviti zaradi nevarne vožnje v prometu. Na podlagi registrske številke smo ugotovili lastnika zoper katerega bomo uvedli prekrškovni postopek z zajetnim številom prekrškov. 

V petek je policijska patrulja naletela na prometno nesrečo v Paki pri Velenju pri čemer je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil voznik zaradi nepravilne smeri vožnje. Nadalje je bilo ugotovljeno še, da je vozil v času prepovedi. Iz tega razloga mu je bilo zaseženo vozilo zoper njega pa bomo podali obdolžilni predlog. 

V petek zvečer smo obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 40-letni povzročitelj vozil motorno kolo kros izvedbe, kot sopotnico pa je imel zadaj svojo 9-letno hči-otroka. V desnem daljšem nepreglednem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in trčil v drsno ograjo, katera ju je odbila v bližnji potok. Iz potoka so ju rešili gasilci, Oba sta utrpela hude telesne poškodbe. Neodgovorno vožnjo bomo obravnavali kot kaznivo dejanje.

V petek popoldan je policijska patrulja v prometu ustavila voznika osebnega avtomobila za katerega je ugotovila, da vozi pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil, kasneje pa želel kraj postopka zapustiti. Odrejeno mu je bilo pridržanje zoper njega pa bomo podali obdolžilni predlog. Zaseženo mu je bilo tudi vozilo. Med postopkom je kršitelj policistoma grozil s smrtjo, v kolikor ga ne izpustita. Zaradi groženj bo zoper njega podana tudi kazenska ovadba. 

V soboto ponoči je imela policijska patrulja v postopku občana, kateri je kršil odlok po Zakonu o nalezljivih boleznih. Pri postopku je kraj zapustil in odpeljal v smeri krožnega križišča in vanj zapeljal v nasprotni smeri ravno v trenutku, ko je pravilno v križišču pripeljala druga patrulja policijske postaje Velenje. Pri umikanju je kršitelj z vozilom trčil v robnik pri čemer je njegovo vozilo ostalo nevozno. Patrulja je tekom postopka z njim ugotovila, da vozi pod vplivom alkohola in, da je predhodno že storil prekršek in s kraja pobegnil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, zanj pa bomo uvedli prekrškovni postopek. 

KRIMINALITETA:

V četrtek okoli 10. ure zjutraj se je na PP Velenje oglasila občanka, katera je dedovala denar po pokojnemu bratu. Ko je kasneje denar nameravala dvigniti z bančnega računa pokojnega brata je ugotovila, da je to nekdo pred njo že storil. S tem dejanjem je neznanec osumljen storitve kaznivega dejanja poneverbe in okoliščine že preverjamo.

V četrtek popoldan smo obravnavali še kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari pri katerem je neznanec poškodoval stebričke Bicy postaje za kolesa v bližini Youth Hostla v Velenju. S tem dejanjem je oškodoval MO Velenje za okoli 500 evrov. 

V petek nas je delavka trgovine Mercator obvestila o tatvini žganih pijač v trgovini, katero je izvršila njim že poznana občanka. Trgovino je oškodovala za okoli 105 evrov. Zanjo bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Tatvine. 

Istega dne smo obravnavali še kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari pri katerem je neznanec isti osebi že večkrat prebodel pnevmatike na vozilu. Kaznivo dejanje je bilo izvršeno na Kersnikovi cesti št. 15. Glede na delovanje vandala občane pozivamo naj nas obvestijo v kolikor opazijo kakšnega neznanca v nočnem času, da se giba med parkiranimi vozili. 

Istega dne smo obravnavali še kaznivo dejanje nasilništva v katerem je bilo ugotovljeno, da osumljena, ki prebiva na istem naslovu kot težje pokreten oškodovanec z njim grdo ravna, ga izsiljuje in mu omejuje gibanje. Na podlagi ugotovljenih okoliščin je bil omenjeni izrečen ukrep prepovedi približevanja zanjo pa bomo podali kazensko ovadbo.

V soboto ob 17.10 uri smo obravnavali kaznivo dejanje nasilništva- medvrstniško nasilje. Mladoletnika so napadli trije mladoletniki v bližini glasbene šole, najprej so ga suvali in odrivali nato pa je prejel še udarec v ličnico. Identiteto vseh treh nasilnežev smo že ugotovili. Policisti bodo v prihodnjih dneh na razgovor povabili tudi starše nasilnih otrok zaradi zbiranja obvestil o kaznivem dejanju zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje. 

Glede na porast tovrstnih kaznivih dejanj v zadnjem času, ko ni razlogov za to saj zaradi veljavnih Covid-19 ukrepov ne poteka šola in veljajo tudi ukrepi, opozarjamo vse starše, da je njihova odgovornost, da primerno nadzorujejo otroke in ne opuščajo skrbstva nad njimi.

V ponedeljek ob 10. uri smo prejeli obvestilo ribiškega čuvaja, da je imel postopek z dvema občanoma, katera sta na Velenjskem jezeru pri beli dvorani lovila ribe brez dovolilnice. Ko je želel ugotoviti njuno identiteto in odvzeti ribiške palice sta mu zagrozila in se s kraja odpeljala. Zoper osumljena bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Preprečitve uradnega dejanja.

Več novic

Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Družba

Mestna občina Velenje z aktivnostmi mestnega marketinga povezuje ponudnike v mestnem središču

V Mestni občini Velenje želijo z različnimi aktivnostmi v mestno središče privabiti čim več občank in občanov ter turistov. Z namenom oživitve mestnega središča so v Kabinetu župana vzpostavili mestni...
Družba

Šoštanjski Autotech zmagovalec izbora Mladi podjetnik leta 2023

Izbor "Mladi podjetnik leta 2023" je bil dogodek, ki je izpostavil inovativne in nadarjene mlade podjetnike v Sloveniji. Letošnji zmagovalec je bil Seudin Softić iz podjetja Autotech. Dogodek je priložnost...
Družba

Tudi Mestna občina Velenje se pridružuje Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov

Mestna občina Velenje se aktivno vključuje v Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 18. do 26. novembra, s posebnim poudarkom na problematiki embalaže....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023