Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 5. november2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist in vodja policijskega okoli...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V SREDO ob 16.40 uri smo obravnavali prometno nesrečo na relaciji Velenje Vinska gora. Udeležena so bila tri vozila, ena oseba pa je utrpela lažje telesne poškodbe. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V NEDELJO popoldan smo obravnavali prometno nesrečo v Paki pri Velenju v bližini kamnoloma. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice, katera je utrpela lažje telesne poškodbe. Izdan ji je bil plačilni nalog. 

V NEDELJO zjutraj je naša patrulja naletela na prometno nesrečo v Šaleku v križišču pred predorom. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila pešcu otroku v katerega je na prehodu voznik trčil. Otrok je utrpel lažje telesne poškodbe. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

V PONEDELJEK zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo na relaciji Vinska Gora-Arja vas. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje in razmere na vozišču. Voznica je utrpela lažje telesne poškodbe izdan pa ji je bil plačilni nalog.


JAVNI RED IN MIR:

V SREDO zvečer smo v treh primerih posredovali zaradi motenja občanov z glasno glasbo. V dveh primerih smo izrekli opozorilo kršiteljem saj je bila ura še v večernem času v enem primeru pa smo naznanitelju pojasnili, da gre za javno prireditev z dovojenjem hrupa. 

V PETEK zvčer smo na Štrbenkovi cesti pri postopku občanu zasegli dve ročno zviti cigareti z vsebino podobno prepovedani drogi. Po analizi bomo zanj podali odločbo o prekršku.

V PONEDELJEK zjutraj smo nudili asistenco redarju Mestne občine Velenje, kateri je imel v centru mesta postopek z žensko osebo katera mu ni nudila osebnih podatkov. Ugotovljena je bila njena identiteta in nudeni podatki redarstvu, katero bo zanjo ukrepalo.


KRIMINALITETA:

V SREDO ob 14.20 uri smo posredovali na vikendih Kunta Kinte. Tam je lastnica vikenda ob prihodu zasačila neznanca, kateri je vlomil v njen vikend in imel namen odtujiti prehrambene izdelke. Ko jo je zagledal jo je odrinil in s kraja pobegnil. Gre za mlajšega moškega visokega okoli 180 cm z brki, smrdel, oblečen v modro bundo in modre kavbojke. Za storilcem poizvedujemo. 

V SREDO ponoči nas je mlajši občan obvestil, da je v bližini stanovanjskih blokov Ceste Simona blatnika 1 videl znano osebo, kako se vozi s kolesom. Ko je osebo poklical je ta odvrgla kolo in se odpravila neznano kam. Kolo smo zasegli, storilec pa bo pojasnil kje ga je dobil.

V ČETRTEK zjutraj nas je občan obvestil, da so mu tekom noči NN izpod kozolca na naslovu Florjan, odtujili restavriran motor znamke Bianchi 500, škoda znaša za okoli 5.000 Eur, motor je restavriral kot oldtimer. Za storilcem poizvedujemo.

V PETEK zvečer smo na naslovu Šaleške ceste 2d obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine. Neznanec je vlomil v dve kleti, kateri je razmetal vendar ni odtujil ničesar. Za storilcem poizvedujemo.

V ČETRTEK zvečer smo posredovali na Trgu mladosti v stavbi Farmina. Tam je stari znanec Policije vlomil skozi vhodna vrata in si poiskal prostor v objektu za prenočitev. Pred našim prihodom je s kraja pobegnil. Ovadili ga bomo za kaznivo dejanje Kršitve nedotakljivosti stanovanja. 

V SOBOTO ob 16.50 uri smo obravnavali vlom v vikend v Paški vasi. Tam je storilec pozabil pasno torbico z dokumenti. Zavarovali smo tudi sledove DNK in bomo zanj podali kazensko ovadbo. 

V NEDELJO ob 10.30 uri smo v Šoštanju obravnavali tatvino kolesa z motorjem-skuterja znamke Baotian Rockz Camox, katerega je imel oškodovanec parkiranega pod balkonom na naslovu Cankarjeva cesta št. 15. Za storilcem poizvedujemo.

V PONEDELJEK popoldan smo obravnavali še en vlom v vikend Kinta Kunte. Pri vlomu storilec ni odnesel ničesar, je pa v notranjosti pustil manjšo in večjo plinsko jeklenko. V notranjosti je bilo najdenih tudi nekaj cigaretnih ogorkov, kateri bodo z DNK analizo v pomoč pri odkritju storilca. 

V PONEDELJEK zvečer smo obravnavali roparsko tatvino v trgovini LIDL. Tam je neznani storilec iz razstavnih polic vzel eno črno in svetlo sivo jakno, kateri je oblekel. V nadaljevanju je odtujil še akumulatorski kotni brusilnik, katerega je razpakiral in skril v nahrbtnik. Varnostnik je dogajanje spremljal in ga ob izhodu povabil v pisarno. Pri blagajni je osumljeni izkoristil trenutek nepazljivosti in odrinil varnostnika ter iz trgovine pobegnil. Za storilcem poizvedujemo.

Več novic

Družba

Mestna občina Velenje se je pridružila vseslovenski akciji čiščenja digitalnih odpadkov

Tudi Mestna občina Velenje se pridružila vseslovenski akciji čiščenja digitalnih podatkov v okviru akcije Očistimo Slovenijo....
Družba

Občni zbor so v petek izvedli tudi člani PDU Konovo

Društvo upokojencev Konovo je v petek, 22. marca, v Domu krajevne skupnosti Konovo, organiziralo redni zbor članov. ...
Družba

V Knjižnici Velenje prebirali tretjo knjigo avtorice Lidije Štefanec z naslovom “Lotosov cvet v svetlobi”

V torek, 26. marca, je v Knjižnici Velenje potekala predstavitev tretje knjige domačinke Lidije Štefanec, ki nosi naslov "Lotosov cvet v svetlobi"....
Družba

Izgubljeni avtomobilski ključi? To so rešitve za vsako situacijo

V današnjem hitrem tempu življenja so avtomobili nepogrešljivi. Uporabljamo jih za prevoz na delo, po opravkih ali pa se z njimi odpeljemo na izlet ali počitnice. Takšne načrte pa nam...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Marija Rajer

Martin Skočaj

Zvone Kovač

Velenjcan copyright © 2023