PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 4. februar 2020

PROMET:V SREDO zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v bližini gostišča Hren na cesti G4-1. Do prometne nesreče je prišlo z...

PROMET:

V SREDO zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v bližini gostišča Hren na cesti G4-1. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika in posledično trčenja drugega vozila. Oba udeleženca sta utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V ČETRTEK zjutraj smo s policisti PP Celje obravnavali prometno nesrečo v Šoštanju. V prometni nesreči sta bila udeležena pešec in voznik osebnega avtomobila. Pešec je prečkal vozišče izven prehoda za pešce ravno v trenutku, ko je mimo pripeljal voznik osebnega avtomobila. Trčil je vanj. Pešec je bil zaradi poškodbe roke odpeljan v bolnišnico Celje, kjer so ga oskrbeli.

V SOBOTO zvečer so naši policisti ustavljali vozilo, ki je vozilo iz smeri Škal proti Velenju. Na znak policistov voznik ni ustavil in z objestno vožnjo nadaljeval, kjer je na Kersnikovi cesti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kandelaber in dve parkirani vozili. Voznik in sopotnik sta s kraja pobegnila vendar so ju naši policisti ujeli. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je eden izmed njiju iskan po tiralici in mu je bila odvzeta prostost. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nevarne vožnje.

V PONEDELJEK zvečer se je na enoti zglasil občan in povedal, da je bil udeležen v prometni nesreči pri križišču cest na Celjski cesti v bližini Policijske postaje. Naša patrulja je opravila ogled in ugotovila, da je prometni nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, kateri je izsiljeval prednost drugemu vozniku. Dve osebi sta utrpeli lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.


JAVNI RED IN MIR:

V SREDO smo bili iz dežurne ambulante ZD Velenje obveščeni, da pri njih razbija znana oseba in krši javni red in mir. Na kraju smo mu zaradi nedostojnega vedenja izdali plačilni nalog po ZJRM-1.

V SREDO zvečer se je na enoti z očetom zglasil mlajši občan, katerega je fizično napadel znanec, od njegove sošolke partner, in ga udaril po tilniku in hrbtu. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

V ČETRTEK malo po deseti uri zvečer smo posredovali v lokalu Vip Caffe, kjer natakarica po zapiralnem času lokala ni hotela posreči pijače gostu. Gost jo je prijel za lase in pljunil ter lokal zapustil. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

V PETEK zvečer so naši policisti trem osebam zasegli prepovedane substance s karakteristikami marihuane. Po opravljeni analizi zoper kršitelje sledi Obdolžini predlog.

V NEDELJO popoldan smo bili iz dežurne ambulante Velenje obveščeni, da se pri njih nahaja mlajši občan, katerega je ugriznil pes. Na kraju smo z zbiranjem obvestil ugotovili, da ga je ugriznil v roko neznani pes v neposredni bližini odcepa ceste za Trebeliško. Za lastnikom psa še poizvedujemo. Zoper lastnika bomo ukrepali po Zakonu o zaščiti živali.


KRIMINALITETA:

V SREDO zjutraj se je na naši enoti oglasila občanka iz Zidanškove ceste in prijavila, da ji je neznani storilec preko noči iz hodnika kleti v stanovanjskem bloku odtujil kolo znamke Lombardo. S tem dejanjem jo je oškodoval za 431,00 eur. Za storilcem poizvedujemo. 

V PETEK zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v kletne prostore na Kosovelovi ulici. Neznani storilec je preko noči vlomil v kletne prostore in odtujil kolo znamke GT Avalanche. Za storilcem poizvedujemo.

V PETEK smo obravnavali še kaznivo dejanje Goljufije. Oškodovanka je prijavila spletne goljufijo v višini 500 eur pod pretvezo, da gre za vplačilo nogometnih stav. Za storilcem poizvedujemo.

V SOBOTO opoldne smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine v trgovini DK v Velenjki. Tam je delavka zasačila starejšo občanko, ki je odtujila nekaj izdelkov v višini 20 evrov. Zanjo bomo napisal Kazensko ovadbo.

V PONEDELJEK opoldne je na enoto prišla občanka, katera je naznanila kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec ji je z ostrim predmetom poškodoval vozilo. Za vandalom še poizvedujemo.

Več novic

Gospodarstvo

Nova stanovanjska soseska obeta sodobno bivanje v Stari vasi

Velenje sprejema velik korak naprej v urbanem razvoju s sprejetjem Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za območje Stara vas. Ta načrt, ki se osredotoča na preoblikovanje območja nekdanje...
Šport

Velenjski rokometaši z močno predstavo premagali Novomeščane

V zadnji domači tekmi v mesecu novembru so rokometaši iz Velenja pokazali izjemno igro, premagali svoje tekmece iz Novega Mesta in slavili z rezultatom 31:20....
Družba

Martinovanje v Starem Velenju: Nepozabno doživetje za vse ljubitelje vin in kulinarike #foto

V petek, 10. novembra, se je v organizaciji Zavoda za turizem Šaleške doline in Mladinskega centra Velenje ob podpori Mestne občine Velenje na Starem Velenju odvijalo tradicionalno Martinovanje. Praznovanje je...
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 27. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023