Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 31. januar 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko.


PROMET:

TOREK

V večernih urah smo bili obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika na relaciji Spodnji Doliči – Velenje. Voznik je bil nadalje samo udeležen v prometni nezgodi na območju Velenja, pri tem pa smo ugotovili, da je vozil vozilo v cestne prometu pod vplivom alkohola. Ob kontroli je pokazal rezultat testa z alkotestom 0,73 mg/l prisotnega alkohola v izdihanega zraka. Vozniku smo izdali plačilni nalog, svoje ravnanje pa bo moral zagovarjati še pri sodniku za prekrške.

JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Občani Šoštanja so nas obvestili, da po delno zamrznjenem jezeru v Šoštanju hodijo neznanci. Na kraju smo ugotovili, da so po delno zamrznjenem jezeru hodili mladoletniki. Ob tem opozarjamo, da ledena površina na jezeru ni zadostna, da bi bila varna za hojo, kar predstavlja veliko nevarnost za zdravje in življenje ljudi. O dejanju mladostnikov so bili obveščeni njihovi starši.

NEDELJA

Obveščeni smo bili o neprimernem obnašanju in kršitvi javnega reda in miru na bencinskem servisu v Velenju. Še neznani kršitelj se je zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom Covid -19 nedostojno vedel do zaposlenih. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Smo bili obveščeni o najdbi človeških posmrtnih ostankov v gozdu na območju Škalskih Cirkovc. Opravljen je bil ogled kraja najdbe. Ugotovili smo, da so ostanki na kraju že dlje časa. V zvezi najdenih ostankov poteka sodna obdukcija. Po prvih ugotovitvah na kraju ni bilo ugotovljenih znakov nasilja.

ČETRTEK

Smo bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila znamke Renault clio, reg. št. CEFI-238. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču stanovanjske hiše v Podkraju pri Velenju. Lastnik vozila je oškodovan za najmanj 500 EUR.

PETEK

Smo bili obveščeni, da je neznani storilec v Velenju izvršil tatvino puhalnika za listje. Neznani storilec je pristopil do osebnega avtomobila in iz njega odtujil puhalnik znamke Stihl. Lastnika je s tem oškodoval za najmanj 300 eur.

V popoldanskih urah nas je občan Šmartnega ob Paki, naselja Gavce, obvestil da je neznani storilec v času odsotnosti lastnikov vlomil v hišo. Ob tem je premetal notranjost in si protipravno prilastil zlatnino domačih.

V večernih urah smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, ki se je zgodil v Šaleku. Po prvih ugotovitvah je osumljenca v kaznivo dejanje vodilo nerešeno dolžniško upniškega razmerje z oškodovancem. Oškodovanec je bil zaradi hudih poškodb prepeljan v bolnišnico in je bil v življenjski nevarnosti. Osumljenca smo izsledili na njegovem naslovu prebivanja, kjer mu je bila odvzeta prostost. Dne 30. 1. 2022 smo osumljenega s kazensko ovadbo predali preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil sodno pridržanje. V zvezi kaznivega dejanja nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Podrobneje o dejanju: V Velenju 33-letni moški z nožem zabodel 36-letnika

NEDELJA

Na Selu smo obravnavali vlom v kombi. Neznani storilec si je iz vozila protipravno prilastil več kosov električnega ročnega orodja in podjetje iz Velenja oškodoval za najmanj 3.000 EUR.

Več novic

Družba

VIDEO IN FOTO: Danes je v Velenju potekalo tekmovanje s pedalnimi avtomobili

Tekmovanja s pedalnimi avtomobili se je danes, 20. aprila 2024, v Velenju udeležilo preko petdeset tekmovalcev....
Šport

Ose jutri znova v boj za naslov

Velenjčani v boju za prvaka računajo tudi na pomoč navijačev. Vse zainteresirane vabijo na brezplačen fan bus in ogled zadnje gostujoče tekme....
Družba

Vstopite v medeni svet z Boštjanom Volkom in Čebelarstvom Čanč

V počastitev mednarodnega dneva čebel in dneva mladosti Zavod za turizem Šaleške doline organizira kulinarično doživetje z najboljšim mladim chefom leta 2023 in drugimi lokalnimi ponudniki....
Družba

Vinogradništvo v Šmartnem ob Paki ne bo izumrlo, zasadili novih 700 trsov žlahtnine

V soboto, 27. aprila, se je Društvo vinogradnikov Šmartno ob Paki zbralo na zasaditvi vinograda....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023