Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 28. junij 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved. ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek smo obravnavali tatvino dveh kilogramov kumaric in bambusovih stebričkov z vrta občana, ki je zoper neznanega vrtnega tatu zahteval kazenski pregon. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, zbrali obvestila, o ukrepih pa bodo obvestili državnega tožilca.

V četrtek smo obravnavali štiri prometne nesreče. V eni se je ena oseba lažje telesno poškodovala.

Ob treh nas je voznik tovornega vozila obvestil o tatvini visokotlačnega čistilca, gorskega kolesa, prenosnega računalnika in kovčka z oblačili iz tovornega vozila nekje na relaciji od Velike Britanije do Bevč. Po zbranih obvestilih bomo o tatvini obvestili državnega tožilca.

Obravnavali smo prijavo pogrešane osebe, ki je bila v petek najdena. Po besedah zdravnika je bil pogrešani najden in rešen zadnji čas, saj je bil v izredno slabem zdravstvenem stanju.

Ponoči smo zaradi hrupa posredovali trikrat. Enkrat smo ukrep zabeležili v poročilu dežurnega, dvakrat pa smo kršiteljem izrekli opozorilo.

PETEK

V petek smo na cesti proti Graški gori, obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil kolesar huje telesno poškodovan.

V Vinski gori smo izrekli opozorilo občanki, ki je praznovala rojstni dan, plačilni nalog pa smo izdali osebi, ki je v starem Velenju preglasno predvajala glasbo.

SOBOTA

V soboto smo obravnavali dve prometni nesreči. V obeh nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani. Prva prometna nesreča se je zgodila na Ribiški koči v Velenju, druga pa na Koroški cesti v Velenju. V obeh primerih smo povzročiteljem izdali plačilne naloge.

Ob 7.55 nas je občan obvestil, da že od 13.6. pogreša svojo ženo. Policisti so takoj začeli z zbiranjem obvestil in izvajanjem ukrepov, da bi pogrešano čimprej našli.

Obravnavali smo tudi nasilje v družini, ki pa se je zgodilo v Bosni. O ugotovitvah bomo s poročilom obvestili državnega tožilca. Še eno nasilje v družini smo obravnavali ob 22.00. To se je zgodilo v Šoštanju. Da bi žrtev kaznivega dejanja zaščitili, smo izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Ob 1.46 nas je občan obvestil, da v Šoštanju na tleh leži poškodovan moški, ki se ne odziva. Oskrbeli so ga reševalci, policisti pa so opravili ogled kraja dejanja in ugotovili, da ne gre za kaznivo dejanje temveč zgolj za preveliko količino popitega alkohola. O ukrepih bodo s poročilom obvestili državnega tožilca.

NEDELJA

V nedeljo nas je občan obvestil, da ga je v Šoštanju udarila bivša partnerka. Mi smo ugotovili da gre za prekršek. O globi bo odločal prekrškovni organ. Ker je bil, nasilju, priča tudi otrok bomo o prekršku obvestili tudi CSD Velenje.

V nedeljo smo obravnavali še dve prometni nesreči. V eni smo od ogleda odstopili, v drugi pa se je huje poškodoval motorist, ki se je ponesrečil v Škalah. Policisti so ugotovili, da je motorist, padel zaradi neprilagojene hitrosti.

NASVET

Veliko se vas je odpravilo na zaslužene dopuste veliko pa se vas še bo. Pred potovanjem poskrbite za varnost svojega premoženja, poskrbite, da bo nekdo skrbel za vaš dom, ko vas ne bo. Na dopustu, stvari, ki jih boste težko pogrešali, ne puščajte nezavarovane, pazite na svoje otroke, predvsem pa, če se na dopust odpravljate ob prometnih konicah, bodite strpni, poskrbite, da boste imeli v avtomobilu dovolj pitne vode in nikakor ne zapuščajte vozila medtem, ko čakate v koloni.

Želimo vam lepe počitnice in srečen povratek domov.

Več novic

Družba

Ob uradni predaji naziva EU Zeleni list 2024 v Velenju potekala otvoritvena slovesnost #foto #video

V Velenju so v sklopu otvoritvenih dogodkov za naziv EU Zeleni list 2024 potekale celodnevne aktivnosti, katerih vrhunec je bila otvoritvena slovesnost....
Družba

Na dogodku Stopimo skupaj v svet vrtnic obiskovalci preživeli čudovit večer #foto

Včeraj, 3. februarja ob 18.00 uri so obiskovalci vstopili v čudoviti svet vrtnic, kjer so jih razvajali tudi s kozarcem penine, sladkim presenečenjem in darilom za domov....
Obvestila

Vgradnja vrat v garažni hiši Gorica še ni končana

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike garažne hiše Gorica, da vgradnja vrat še ni končana....
Šport

Velenjske ose prepričljivo zmagale proti ekipi RK SVIŠ Ivančna Gorica

Danes, 17. februarja, se je Rokometni klub Gorenje Velenje pomeril na tekmi proti Rokometnemu klubu SVIŠ Ivančna Gorica....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023