PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 28. december 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek smo obravnavali dve kaznivi dejanji in sicer odvzem mladoletne osebe in grožnje. Ko bomo z zbiranjem obvestil končali bomo na državno tožilstvo poslali kazenski ovadbi.

Petnajst minut pred polnočjo nas je poklical občan, ki je povedal, da ga je neznanec pošprical s solzivcem. Policisti so na kraju ugotovili identiteto neznanca, za katerega so ugotovili, da je prijavitelja pred tem tudi udaril. Policisti so prijavljeno dejanje obravnavali kot kaznivo dejanje, vsem, ki so kršili omejitev gibanja med 21. in 6. uro pa so izdali plačilne naloge. Tudi oškodovancu.

PETEK

V petek, nekaj minut čez devetnajsto uro, smo bili obveščeni o poskusu samomora na Kardeljevem trgu 2 v Velenju. Policisti so ugotovili, da je občan, zaradi osebnih težav, poskušal storiti samomor s prekomernim zaužitjem tablet. Reševalci so ga oskrbeli, policisti pa so opravili ogled kraja dejanja in s tem izločili možnost kaznivega dejanja. O vseh ukrepih bomo obvestili državnega tožilca. 

Petnajst minut do dvajsete ure pa nas je spet poklical občan, ki je bil prejšnji dan pošprican s solzilcem. Tokrat naj bi ga napadle štiri zamaskirane osebe, ki naj bi ga preteple. Policistom je povedal, da naj bi šlo za iste osebe kot v prejšnjem dogodku. Policisti so na kraju ugotovili, da naj bi imela dva napadalca pri sebi tudi orodje s katerim sta razbila stekla na prijaviteljevem avtomobilu in napadla prijavitelja, ki je bil lažje telesno poškodovan. Policisti so zbrali vsa obvestila in dokaze, o kaznivem dejanju Nasilništvu in Poškodovanju tuje stvari pa bodo obvestili državnega tožilca.

Na Gorici smo občana zaradi preglasne glasbe in prepevanja opozorili zaradi kršitve Zakona o varnosti javnega reda in miru, prav tako na Stantetovi in nekaj minut pred eno, še na Goriški cesti. 

SOBOTA

V soboto smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine registrskih tablic z avtomobila, ki ju je neznanec ukradel na Cesti Simona Blatnika v Velenju..

Na OKC je okoli trinajste ure poklical občan, ki je povedal, da se v Vinski Gori prerivajo ali pretepajo trije domačini, slišal pa naj bi tudi kričanje. Policisti so se takoj odpeljali na kraj, kjer pa posebnosti ni bilo. Policisti so zbrali vsa obvestila in ugotovili, da prekrška ali kaznivega dejanja, ni bilo.

Ob 19. uri so policisti na Kersnikovi cesti, opozorili prijavitelja, ki je svojo izven zakonsko partnerko prijavil, da z njim ravna grdo. Policisti so namreč ugotovili, da njegova zgodba ne drži zato je bil opozorjen zaradi lažne naznanitve prekrška. 

Na Jenkovi so policisti občanu, zaradi preglasne glasbe izrekli opozorilo, potem pa so tekom noči obravnavali še dve kaznivi dejanji. Izsiljevanje in tatvino gotovine iz denarnice. 

NEDELJA

V nedeljo dopoldan smo najprej opravili ogled kraja, v Šmartnem ob Paki, kjer je bilo v najdeno moško truplo. Policisti so z ogledom, zbiranjem obvestil ter ugotovitvami zdravnika zaključili, da gre za naravno smrt, o tem pa so obvestili državnega tožilca. 

Zvečer je bilo najdeno še eno truplo. Tokrat na Šercerjevi v Velenju. Tudi tokrat so policisti zaključili s poročilom na državno tožilstvo, saj znakov kaznivega dejanja niso ugotovili. 

Za konec pa še tri besede o pirotehničnih izdelkih. Recite pirotehniki NE.

Več novic

Obvestila

Prekinitev dobave pitne vode v Pesju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Pesje (Špeglova ulica in del Partizanske ceste ter del Ulice Janka Ulriha), da bo v ponedeljek, 13. 11. 2023, med 8. in...
Obvestila

Komunalno podjetje Velenje sporoča: Interventna oskrba s pitno vodo na območju Lepe njive ni več potrebna

Vse uporabnike obceščamo, da je za območje Lepe Njive ukrep interventne oskrbe s pitno vodo odpravljen. ...
Šport

Karate klub Rudar Velenje blestel na Kozjanskem Zmaju: Dvojna zmaga Alana Mulabdića in ekipno 3. mesto

V karate klubu Rudar Velenje so imeli razlog za praznovanje, saj so njihovi tekmovalci na tekmovanju "Kozjanski Zmaj 2023" v Kozjem osvojili neverjetnih 5 zlatih in 2 srebrni medalji. ...
Družba

V nedeljo je potekalo že 5. Tradicionalno srečanje rudarjev v čast sv. Barbari

Na prvo adventno nedeljo, 3. decembra 2023, se je že peto leto zapored zbrala skupina 25 uniformiranih rudarjev pri cerkvi sv. Martina v Velenju. To srečanje je bilo posebno, saj...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023