PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 26. maj 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Lev...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

Na področju cestnega prometa policisti posvečamo večjo pozornost za varnost voznikov enoslednih vozil in kolesarjev. Udeležencem enoslednih vozil svetujemo izjemno previdnost in prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti, prav tako opozarjamo na uporabo ustreznih zaščitne čelade, še posebej otroci na kolesih, ki jo morajo po zakonu nositi do dopolnjenega 18 let starosti.


JAVNI RED IN MIR:

V sredo popoldan smo v Šaleku obravnavali kršitev javnega reda in miru. Po izjavi oškodovanke smo ugotovili, da je soseda brcnila psa oškodovanke. Zoper njo bomo uvedli prekrškovni postopek.

V četrtek popoldan je naša patrulja mlajšemu občanu v Šoštanju zasegla manjšo količino zelene posušene rastline za katero smo sumili, da gre za prepovedano drogo marihuano. Po opravljeni analizi bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek. 

V petek zjutraj nas je iz Vinske Gore obvestil občan, da ima težave z materjo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijavitelj oseba, ki ima psihične motnje. Obvestili smo dežurnega zdravnika ZD Velenje, kateri je zanj odredil prisilno hospitalizacijo. Pri dodatnem zbiranju obvestil od občanove partnerke, je slednja izročila dva alu zavitka z belo snovjo, po analizi sledi zbiranje obvestil in prekrškovni postopek zoper kršitelja.

V petek okoli 12. ure smo posredovali v trgovini Mercator, kjer je imel varnostnik težave z občanom, kateri je po trgovini hodil brez zaščitne maske in s tem kršil odlok. Ugotovili smo identiteto starega znanca Policije in bomo zanj podali predlog drugemu prekrškovnemu organu zdravstveni inšpekciji.

V petek popoldan sta se v Šoštanju sprla oče in sin pri čemer sta si izmenjala nekaj žaljivk in groženj. Oba smo oglobili za prekršek po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V ponedeljek smo opravili zasega sumljivih ročno zvitih cigaret za katere smo sumili, da gre za prepovedano drogo marihuano. Po analizi cigaret in vsebine bomo zoper kršitelja izvedli prekrškovni postopek.


KRIMINALITETA:

V sredo zjutraj smo na Titovem trgu obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje ali uničenje stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote. Preko noči je neznani storilec porisal podstavek kipa Josipa Broza Tita z neprimerno vsebino. Za storilcem poizvedujemo. Več TUKAJ.

V sredo zvečer smo obravnavali še tatvino kolesa iz garažnih prostorov v Šoštanju. Gre za gorsko kolo znamke Lombardo. Za storilcem poizvedujemo.

Pred časom je Mestna občina Velenje objavila posnetke videonadzornega sistema na katerih je skupina mlajših moških, v jutranjem času 1.1.2020, uničevala stekleno ograjo na mostu čez reko Pako, pri promenadi v Velenju. Policisti PP Velenje so na podlagi navedenih posnetkov in z zbiranjem obvestil uspeli identificirati dve osebi, ki sta bili pri dejanju tudi najbolj aktivni. Zoper oba so policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari po 220 členu Kazenskega zakonika RS. 

Že pred tem so policisti PP Velenje za isto vrstno kaznivo dejanje ovadili tudi moškega, ki je konec leta 2019 poškodoval stekla v okolici centra Nova v Velenju in pri tem povzročil večjo materialno škodo. Kazenska ovadba za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari pa bo podana tudi zoper storilca, ki je 9.4.2020 v večernem času poškodoval elektronski števec kolesarjev na promenadi med Cankarjevo in Jenkovo cesto v Velenju, ter več košev za smeti v okolici. Tudi z navedenim poškodovanjem je bila povzročena večja materialna škoda, storilca pa smo policisti že ugotovili.

V četrtek zjutraj smo na Tomšičevi cesti obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine-vloma v klet iz katere je neznani storilec odtujil gorsko kolo znamke ultra lite v vrednosti 800 evrov. Storilca še iščemo. 

V četrtek popoldan smo na Velenjskem jezeru obravnavali kaznivo dejanje Ropa. Ribiški čuvaj je med ribolovom preveril ribiča ali ima dovolilnico za ribolov. Ta mu je zagrozil, odtujil njegovo kolo in se odpeljal v smeri Šoštanja. Naša patrulja je kasneje kolo našla. Za storilcem še poizvedujemo.

V petek zjutraj smo obravnavali še kaznivo dejanje Velike tatvine- vloma v kleti, kjer je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka Šercerjeve ceste št. 18 v Velenju in odtujil dve kolesi znamke Focus. Za storilcem poizvedujemo.

V petek ob 13. uri nas je občan iz Šoštanja obvestil, da mu je neznani storilec v daljšem časovnem obdobju iz garaže na naslovu Partizanska pot 14 v Šoštanju ukradel tri el. ročna orodja v skupni vrednosti za 2.000 evrov. Za storilcem še poizvedujejo.

Več novic

Družba

Velenje zasluženo prejelo priznanje ‘Ljubljenec ljudskih src’ v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna

Velenje, znano po svoji gostoljubnosti in lepoti, je bilo ponovno nagrajeno s prestižnim priznanjem 'Ljubljenec ljudskih src' na zaključni razglasitvi akcije "Moja dežela – lepa in gostoljubna", ki jo organizira...
Družba

Prostovoljno gasilsko društvo Velenje okrepljeno z novim gasilskim vozilom in prenovljenimi garažnimi prostori

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Velenje je s pomočjo Mestne občine Velenje postalo bogatejše za novo gasilsko vozilo in prenovljene garažne prostore. Mestna občina je v okviru svojega rednega financiranja javne...
Šport

Sašo Pistotnik iz Velenja razglašen za teniškega trenerja leta 2023

Na nedavno zaključeni 28. trenerski konferenci Tenis Slovenije, ki je potekala v Termah Čatež, je bila izvedena izjemna čast za velenjskega teniškega trenerja Saša Pistotnika. Med več kot 180 trenerji...
Kultura

Mestna občina Velenje zbira pobude za priznanje kulturni ustvarjalec leta MOV

Na spletni strani Mestne občine Velenje so objavili obvestilo o zbiranju pobud za podelitev priznanja kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje za leto 2023. Pobude zbirajo do vključno petka, 5. januarja 2024,...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023