PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 25. september 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Lev...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek zvečer smo obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru pred Jenkovo cesto. Tam je voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo. Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti z njim in ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola in posledično opravil nepravilen premik z vozilom in trčil v drugo vozilo. Napisali bomo obdolžilni predlog. 

V petek ob 9.05 uri smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznice osebnega avtomobila in kolesa z motorjem. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. 

V soboto ob 11.30 uri nas je občan, ki je bil z družino na sprehodu na sprehajalni poti pri deponiji premoga obvestil, da je v njih zaradi neprilagojene hitrosti skoraj trčil voznik kolesa z motorjem. Vzeta je bila njegova izjava zoper voznika kolesa z motorjem bomo pa ukrepali.

V nedeljo ob 21.40 uri smo obravnavali prometno nesrečo v Šaleku, kjer je voznik OA trčil v parkirano vozilo in ga poškodoval. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika vozila, ki je trčilo v parkirano vozilo. Povzročitelj je bil preizkušen z alkotestom, rezultat je bil 0.71 mg/l izdihanega zraka. Zanj bomo podali obdolžilni predlog.

V ponedeljek ob 9.30 uri smo obravnavali prometno nesrečo pri kmetijski zadrugi v Šoštanju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog. 


JAVNI RED IN MIR:

V sredo okoli 11. ure nas je poklicala uslužbenka trgovine Muller in povedala, da so bile dan pred tem izvršene Tatvine artiklov in imajo posnetke storilcev. Izvršene so bile tatvine v vrednosti 1.081,60 eur. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je dejanja osumljen državljan Poljske. 

V sredo nekaj pred polnočjo smo intervenirali v naselju Kavče, kjer je imel občan glasno glasbo in motil nočni mir in počitek. Ob prihodu smo se o tem tudi sam prepričali in mu izdali plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V četrtek ob 10.20 uri je na našo enoto poklicala delavka Slovenskega združenja za duševno zdravje Velenje, da pri njih razgraja gojenec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gojenec razgrajal in treskal z vrati. Pregledal ga je tudi zdravnik dežurne ambulante ZD Velenje. Za početje smo ga opozorili. Opozorilo ni zaleglo saj je kasneje ta občan prišel na našo enoto in razgrajal pri nas. Kljub opozorilom ni prenehal in celo s plosko roko udaril policista po obrazu. Odrejeno mu je bilo pridržanje, ki je bilo kasneje prekinjeno saj je bil odpeljan na hospitalizacijo v Psihiatrično bolnišnico Vojnik. Zanj bomo podali kazensko ovadbo preprečitve uradnega dejanja osebi ali maščevanja uradni osebi. 

V četrtek malo po deseti uri smo posredovali na goriški cesti, kjer je občana motila glasna glasba soseda. Tudi sami smo kršitev zaznali in ga oglobili za prekršek motenja nočnega miru in počitka. 

V soboto ob 16.40 uri nas je občanka iz Konovega obvestila, da je na Šenbriški cesti, kjer je doma njen partner, na ulici njo in partnerja napadel in ozmerjal neznanec, ki je nato kraj zapustil z mopedom (do 25 km/h) zelene barve. Kršitelja bomo skušali izslediti in zanj sledi prekrškovni postopek.

V soboto okoli 9. ure smo posredovali na Aškerčevi cesti v Šoštanju, kjer je občanka z balkona ozmerjala soseda z žaljivkami. Zoper njo bomo uvedli prekrškovni postopek.


KRIMINALITETA:

V sredo ob 19.14 uri je na enoto prišla občanka in prijavila, da je hčera pozabila nezaklenjeno kolo pri OŠ Gorica. Kasneje pa je ugotovila, da ji je nn kolo ukradel. Gre za žensko kolo znamke Platinum 2.9 W, 28 colsko, štev. AA91210276, sivo-modro-roza barve. Mat. škode je za 250 E. Za storilcem poizvedujemo.

V sredo ob 19.15 uri smo odredili pridržanje Poljskemu državljanu, kateri je bil kot osumljeni tatvin prepoznan po posnetkih pri večjih trgovinah na območju Velenja. Za navedena dejanja bomo zoper njega podali kazensko ovadbo. 

V četrtek ob 6.30 je na enoto prišel občan iz Jenkove ceste in povedal, da mu je neznani storilec z neznanim predmetom porisal osebni avtomobil, ki je imel parkiranega doma. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov. Za storilcem poizvedujemo. 

V četrtek popoldan smo obravnavali še eno tatvino kolesa znamke Fusion, katerega je imela oškodovanka parkiranega pred Šolskim centrom Velenje. Za storilcem poizvedujemo. 

V nedeljo ob 12.30 uri nas je trgovka iz trgovine Eurospin obvestila, da so zalotili občana, kateri je odtujil alkoholno pijačo Gin. Na kraju smo ugotovili njegovo identiteto in bomo zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Tatvine in predlog drugemu prekrškovnemu organu saj ni nosil zaščitne maske.

V ponedeljek ob 12.45 uri je na enoto prišla občanka in povedala, da je neznani storilec na Kolpi v Črnomlju vnovčil njen turistični bon in jo s tem oškodoval. S tem dejanjem jo je oškodoval za 200 eur. V zvezi kaznivega dejanja že zbiramo obvestila.

V torek ob 00.58 uri smo bili obveščeni o alarmu v trgovini T-2 na Šaleški cesti. Preko videonadzornega sistema podjetja je bilo ugotovljeno, da so v trgovino vstopili štirje neznanci, zamaskirani z nadetimi kapami. Za storilci poizvedujemo.

Več novic

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Družba

Kulturno umetniško društvo Ravne proslavilo 40 let z nepozabno prireditvijo

Kulturno umetniško društvo Ravne letos obeležuje častitljivo 40. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so v REKS-u organizirali prireditev, ki bo obiskovalcem ostala v trajnem spominu. ...
Družba

Mestna občina Velenje z aktivnostmi mestnega marketinga povezuje ponudnike v mestnem središču

V Mestni občini Velenje želijo z različnimi aktivnostmi v mestno središče privabiti čim več občank in občanov ter turistov. Z namenom oživitve mestnega središča so v Kabinetu župana vzpostavili mestni...
Šport

Dean Vukančič iz Velenja postal svetovni prvak v kickboksu na Portugalskem

Dean Vukančič, član Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje, je na svetovnem prvenstvu v kickboksu v Albufeiri, Portugalska, osvojil naslov svetovnega prvaka. Svetovno prvenstvo, ki je potekalo od 17. do...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023