PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 24. januar 2022

PROMET:PONEDELJEKOkoli 13. ure smo na Ljubljanski cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami (lahke telesne poško...

PROMET:

PONEDELJEK

Okoli 13. ure smo na Ljubljanski cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami (lahke telesne poškodbe), kjer je voznica zaradi neprimerne hitrosti trčila v drevo. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Zvečer smo na parkirnem prostoru Velenjke obravnavali prometno nesrečo, kjer pa bomo zaradi razjasnitve vseh okoliščin še pregledali posnetke varnostnih kamer in nato ukrepali zoper povzročitelja. 

TOREK

Popoldan smo na Celjski cesti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog. 

ČETRTEK

Zjutraj smo pri Esotechu obravnavali prometno nesrečo, katero je zaradi neprimerne hitrosti povzročila voznica osebnega avtomobila. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog. 

Dopoldan smo na obvestilo enega izmed voznikov ukrepali zoper voznika tovornega vozila, saj je omenjeni voznik ustvarjal kolono oz. je vozil zelo počasi. Vozniku smo izdali plačilni nalog. 

Ob tem bi opozoril voznike ki se vozijo počasi, da se s svojimi vozili (traktorji, tovorna vozila,…) na primernem mestu umaknjeno in s tem ne povzročajo težav v prometu oz. ustvarjajo kolono in s tem »živčnost« drugih voznikov. 

SOBOTA

Zvečer smo na GI-4 relacija Velenje – Vinska Gora obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prometni znak. Vozniku smo izdali plačilni nalog.

NEDELJA

Dopoldan smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo prejšnji dan na parkirnem prostoru. Prijavitelj je imel tudi registrsko številko neznanega voznika, ki bi naj trčil v njegovo vozilo. V zvezi tega smo opravili ogled kraja, kasneje smo povzročitelja tudi izsledili in bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek. 

Popoldan smo v Paki pri Velenju obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Opravili smo ogled in ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprimerne hitrosti. Zoper povzročitelja bomo podali ustrezen ukrep in sicer bo uveden prekrškovni postopek oz. kazenska ovadba, kar pa je odvisno od stopnje poškodb oz. morebitnega alkohola v krvi.

V tem tednu smo 4 voznikom na podlagi ZPrCP odvzeli osebne avtomobile. Zoper njih smo podali obdožilni predlog na sodišče. 

JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Zvečer smo v enem lokalu v Velenju dvema osebama zasegli »marihuano«. Zoper oba bomo po prejeti analizi uvedli prekrškovni postopek.

Okoli 21. ure smo posredovali v Šoštanju, kjer je prišlo do spora med dvema sosedoma. Obema smo zaradi kršitve izrekli opozorilo.

PETEK

Popoldan smo v Paki pri Velenju obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je sin, ki je bil pod vplivom alkohola, ogrožal varnost svojih staršev. Ker kršitelj ni upošteval ukazov policistov in ker je bilo pričakovati da bo s kršitvijo nadaljeval, smo mu odredili pridržanje do izstreznitve. Ko smo kršitelja izpustili iz pridržanja smo mu izdali plačilni nalog za kršitve, ter mu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Zvečer smo obravnavali kršitev zakona o zaščiti živali, kjer je pes napadel prijaviteljico. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili, da je lastnik psa znana oseba in bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek. Ob tem bi opozoril lastnike psov, da so odgovorni za svoje pse in da morajo zanj poskrbeti oz. jih imeti pod fizičnim varstvom. 

SOBOTA

Zvečer smo obravnavali tujca, državljana Kosova, kateremu je poteklo dovoljenje za prebivanje oz. delo. Tujcu smo izrekli globo za prekršek ter mu izdali odločbo o vrnitvi.

NEDELJA

Popoldan smo na Vojkovi cesti osebi izdali plačilni nalog saj je omenjeni z rokama tolkel po vratih prijaviteljice, katera se je pri tem prestrašila in obvestila policijo.

KRIMINALITETA:

V zvezi poškodovanja košev med 20. 11. 2021 in 17.12.2021, na škodo MO Velenje, so policist PP Velenje, podali kazensko ovadbo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, po prvem odstavku, 220 člena Zakona o kazenskem postopku zoper mladoletnega domačina. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je mladoletnik v navedenem časovnem obdobju z uporabo prepovedane pirotehnike – petard, na območju Velenja poškodoval 32 košev in s tem MO Velenje oškodoval za okoli 4.000 EUR. 

PONEDELJEK

Dopoldne smo na obvestilo varnostnika posredovali v trgovini v Velenju, saj je varnostnik prijel osebo pri tatvini artikla v vrednosti 9 EUR. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

Popoldan smo v Podgorju obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti, kjer je zaenkrat še neznani storilec streljal z neznano puško oz. pištolo, pri čemer pa je krogla priletela v eno od stanovanjskih hiš. Opravili smo ogled kraja ter še zbiramo nadaljnja obvestila. 

TOREK

Dopoldne smo bili obveščeni o sumu ponarejenega bankovca za 50 EUR. Bankovec smo zasedli in ga poslali v nadaljnjo analizo glede suma ponarejanja. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Na PP se je zglasil občan, kateri je prijavil kaznivo dejanje Grožnje in sicer mu je grozil znanec. Ko zberemo dodatna obvestila, bomo podali kazensko ovadbo.

Popoldan smo obravnavali tatvino, kjer je neznanec iz odklenjenega vozila odtujil kovček z orodjem. 

Ob tem bi opozoril občane na samozaščitno ravnanje in sicer da naj vozilo zaklenejo, pa čeprav je to samo krajši čas. Obenem bi jih tudi opozoril, da naj predmete, ki jih pustite v vozilih ne pustite na vidnih mestih, ampak predmete shranite v prtljažni del vozila, oz. na mesta, katera niso vidna iz zunanjosti vozila. 

SREDA

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije, saj je kupca pri nakupu kitare ogoljufal prodajalec. Ko zberemo še dodatna obvestila, bomo podali kazensko ovadbo.

Okoli 12. ure smo bili obveščeni o tatvini v eni od trgovin v Velenju. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili, da sta dva neznanca iz trgovine odpeljala dva vozička z različnimi artikli. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo. 

PETEK

Zjutraj smo v Šmartnem ob Paki obravnavali vlom v avtomat z mesnimi izdelki, kjer je neznanec odtujil več izdelkov. Opravili smo ogled kraja dejanja ter nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

NAJDENI PREDMETI

V soboto zvečer je občanka na PP Velenje prinesla bankovec za 10 EUR, katerega je našla na bankomatu na Kersnikovi cesti. Bankovec je shranjen na PP Velenje, lastnik pa ga lahko prevzame ob predložitvi dokumentacije glede dviga.

Več novic

Šport

Trije novi državni prvaki iz Karate kluba Rudar Velenje

V Velenju se danes praznuje izjemen uspeh mladih karateistov na mladinskem državnem prvenstvu. Med 51 klubi in 377 tekmovalci, ki so se pomerili v 411 nastopih, so člani Karate Kluba...
Kultura

V naslednjem tednu bo v Galeriji Velenje potekal generacijski forum na temo kulture

Mestna občina Velenje vabi na generacijski forum na temo kulture, ki se bo odvijal v ponedeljek, 4. decembra, ob 17. uri v Galeriji Velenje....
Družba

Slovenke osvojile vrh na Grand Gourmet tekmovanju v Splitu z izjemnimi dosežki v gastronomiji

Na 9. mednarodnem tekmovanju in festivalu Grand Gourmet v Splitu, ki združuje natakarje, bariste, barmane in restavracije, so slovenske dijakinje pod mentorstvom Simone Pompe in Marijane Novak dosegale izjemne uspehe. ...
Družba

Omejitev obiskov na posameznih oddelkih splošne bolnišnice Slovenj Gradec

Prepoved obiskov na Oddelkih za interno medicino, za splošno in abdominalno kirurgijo in urologijo....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023