PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 24. februar 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravila višja policistka Milka Knez.PROMET:PONEDELJEK: Obveš...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravila višja policistka Milka Knez.


PROMET:

PONEDELJEK:
Obveščeni smo bili o prometni nesreči, katera se je pripetila na relaciji Velenje – Dobrna med dvema osebnima voziloma. Ugotovljeno je bilo, da je do trčenja prišlo zaradi prehitevanja preko polne črte in nenadnega zaviranja enega od udeležencev, kateremu je bil izdan plačilni nalog. 

SREDA:
Obveščeni smo bili o vozniku, kateri je v smeri Velenja kršil CPP. Policisti so z kršiteljem opravili postopek, ker pa se z rezultatom opravljenega alkotesta ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil, sledi mu obdolžilni predlog. 

Prav tako smo bili obveščeni o prometni nesreči pri Sanolaborju. Voznik osebnega vozila je zaradi nepravilne vzvratne vožnje trčil v voznico osebnega vozila. Vozniku je bil izdan plačilni nalog. 

ČETRTEK:
Policisti smo v Šmartnem ob Paki med kontrolo prometa ugotovili, da je voznik osebnega vozila vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju sledi obdolžilni predlog, prav tako pa mu je bil izdan PLN, ker med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. 

PETEK:
Obveščeni smo bili o prometni nesreči za odcepom za Dobrno, kjer je voznik osebnega vozila zapeljal vzvratno in zaradi nepravilne strani/smeri vožnje zapeljal z vozišča in z zadnjim delom vozila trčil v kanal. Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ker pa se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled, nadalje odrejeno pridržanje. Kršitelju bomo zaradi povzročene KD Nevarne vožnje podali KO. 

NEDELJA:
Obveščeni smo bili o prometni nesreči I.kat. v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, kjer je voznik osebnega vozila povozil psa. Zoper lastnika psa sledi prekrškovni postopek, saj pes ni bil čipiran.


JAVNI RED IN MIR:

PETEK:
Občan nas je obvestil, da ima sosed v stanovanjskem bloku glasno glasbo, katera ga moti pri nočnem počitku. Policisti smo na kraju ugotovili, da je lastnica stanovanja praznovala okroglo obletnico, glasba je bila na sobni jakosti, izrečeno ji je bilo opozorilo. 

SREDA:
Na PP je poklicala občanka in povedala, da jo pri nočnem počitku moti sosed nad njo, kateri ima zelo glasno glasbo in dela nered. Policisti so na kraju lastniku stanovanja izdali PLN. 

NEDELJA:
Obveščeni smo bili o dveh nn osebah, kateri sta v Lokovici pobirali prostovoljne prispevke v zameno za odsevni trak, vozilom katera so se tamkaj ustavila. Ob prihodu na kraj policistov neznancev ni bilo več na kraju, ob izsleditvi jima sledi ustrezen ukrep.


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK:
Na PP se je zglasila občanka in povedala, da ji je nn storilec izpod otroškega vozička med sprehodom po Velenju odtujil nahrbtnik, v katerem je imela ključe od vozila in otroške potrebščine. Zoper nn sledi KO. 

Obveščeni smo bili da je neznani storilec na z ostrim predmetom poškodoval oškodovančev osebni avtomobil in ga s tem oškodoval za 500 eur. Zoper neznanca sledi kazenska ovadba. 

Na policijsko postajo je poklical občan in povedal, da mu sin grozi z ubojem. Storilcu sledi KO. 

Obveščeni smo bili o nasilju na OŠ, kjer je učenec pretepal sošolce in prav tako fizično napadel učiteljico. Zoper učenca smo napisali poročilo na CSD in poročilo na ODT. 

Prav tako smo bili obveščeni o tatvinah večih koles, katere so nn storilci odtujil iz hodnikov blokov, kolesarnic, …. Zoper nn sledi KO. 

TOREK:
Na PP se je zglasil občan in povedal, da ga je pri nakupu akustične opreme ogoljufala nn oseba za 350 eur. Ugotovljeno je bilo, da oškodovani preko meila domnevno z državljanom Nizozemske dogovoril za nakup ojačevalnika in dveh zvočnikov. Omenjene artikle mu je plačal naprej preko TRR. Po plačilu pa omenjenih artiklov ni prejel, kljub večkratnim opominom. Zoper storilca sledi KO. 

SREDA:
Obveščeni smo bili o vlomu v vikend na območju »kunta kinte«, kjer je nn storilec vlomil v omenjeni vikend, odtujil ni ničesar. Zoper storilca sledi KO. 

Na PP se je zglasila občanka in povedala, da je v poštni nabiralnik dobila pismo z vsebino Groženj. Policisti bomo z zbiranjem obvestil izsledili storilca in zoper njega podali KO. 

PETEK:
Policisti smo obravnavali več KD, kjer so nn z ostrim predmetom poškodovali osebna vozila in tako lastnikom povzročili materialno škodo. Zoper nn osebe sledi KO.

Obveščeni smo bili o vlomu na območju »kinta kunte«, kjer je nn storilec poskušal vlomiti skozi varata vikenda, a v notranjost mu ni uspelo prit, poškodoval je le ključavnico in tako lastnika materialno oškodoval. Zoper nn storilca bomo podala KO. 

Na PP je prišel občan in povedal, da je na račun v Belgijo plačal 430,00 EUR za dva ptiča Kakaduja, katerih pa sedaj ni dobil. Zaradi KD Goljufije bomo zoper storilca podali KO. 

NEDELJA:
Na PP je poklical lastnik osebnega vozila in povedal, da mu je nn storilec v Šaleku vlomil v osebni avtomobil in iz notranjosti odtujil torbico in dokumente. Zoper nn storilca bomo podali KO. 

Prav tako smo bili obveščeni o večih KD, kjer so nn storilci z nn predmetom poškodovali osebna vozila in tako lastnike vozil materialno oškodovali. Zoper nn sledi KO. 

V preteklem tednu smo bili obveščeni tudi o kaznivem dejanju nasilja v družini. Izrekli smo ukrep prepovedi približevanja, kazensko ovadbo bomo posredovali na pristojno sodišče.

Več novic

Obvestila

Prekinitev dobave pitne vode v Pesju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Pesje (Špeglova ulica in del Partizanske ceste ter del Ulice Janka Ulriha), da bo v ponedeljek, 13. 11. 2023, med 8. in...
Družba

VIDEO: Prepoznate osebe na posnetkih vandalizma na sistemu za izposojo kolec BICY?

Mestna občina Velenje je objavila kratek povzetek nekaterih vandalističnih dejanj na sistemu za izposojo koles BICY. Prepoznate koga?...
Šport

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja igrali neodločeno 25:25

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja so se v 9. krogu lige NLB razšli brez zmagovalca s 25:25 (14:12)....
Družba

Mestna občina Velenje začenja z gradnjo podzemne zbiralnice odpadkov na Rudarski cesti

V tem tednu bo izvajalec začel z gradnjo nove podzemne zbiralnice odpadkov med večstanovanjskima blokoma na Rudarski cesti in Šaleški cesti 16 (na lokaciji ob dosedanjem ekološkem otoku in ob...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023