Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 24. avgust 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved. ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

Obravnavali smo kaznivo dejanje, ki se je zgodilo v sredo, 19. avgusta, ko je moški na Gorici na silo otipaval mlajšo žensko in jo hotel sleči, ta pa se mu je izmuznila in pobegnila. Po vseh ukrepih bomo moškega, ovadili na državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja spolnega nasilja.

Obravnavali smo še dve kaznivi dejanji grožnje, eno goljufijo in eno poškodovanje tuje stvari, ko je neznanec v Bevčah zakuril drugo košnjo. 

Nekaj minut pred sedmo zvečer je k nam poklical tehnik iz Zdravstvenega doma Velenje, ki je povedal, da so oskrbeli kolesarko, ki je padla na Kidričevi cesti v Velenju. Policisti so ugotovili, da je kolesarka padla zaradi psa, ki ga lastnica ni imela na povodcu. Kolesarka je utrpela lažje telesne poškodbe.

Ponoči so na Šaleški cesti policisti ustavili voznika osebnega avtomobila. Potnica na zadnjem sedežu je med postopkom začela bruhati in tožiti, da ne more dihati. Policisti so hitro ukrepali in voznika z modrimi lučmi pospremili na urgenco Zdravstvenega doma Velenje, kjer so sopotnico oskrbeli. 

Deset minut do treh ponoči je na policijsko postajo poklical varnostnik, ki je povedal, da ga je brcnil gost lokala, ker mu natakarica ni hotela postreči alkoholnih pijač, ker je bil pijan. Slednji je kmalu za tem prišel na policijsko postajo, kjer se zaradi pijanosti nikakor ni mogel sporazumeti s policisti, zato so ga napotili domov na počitek, pozvan pa bo, da se zjasni o dejstvih in okoliščinah prekrška. Ko bodo ugotovljena vsa dejstva in okoliščine bodo policisti ustrezno ukrepali. 

PETEK

V petek je neznanec vlomil v hišo v Arnačah, iz katere je ukradel elektro orodje ter tako oškodoval lastnika za okoli 700 evrov. Policisti so opravili ogled kraja nadaljevali pa bodo z zbiranjem obvestil in dokazov. 

Ob devetih dopoldan nas je uslužbenec banke obvestil, da je k njim prišla stranka, ki je hotela plačati položnice s ponarejenim denarjem. Policisti so ugotovili, da je imela stranka pri plačevanju, med pravim denarjem, tudi bankovec za dvajset evrov za katerega obstaja sum, da je ponarejen. Policisti so bankovec zasegli, zbrali obvestila, bankovec pa poslali na analizo. 

Zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, pri Beli dvorani v Velenju. Tam je neznanec, namerno, poškodoval osebni avtomobil, občana in ga tako oškodoval za okoli 200 evrov. Oškodovanec predloga za pregon ni podal. 

SOBOTA

V soboto smo obravnavali tatvino vrtnega zaboja iz vrtne ute na Cesti Simona Blatnika, tatvino betonskih pohodnih plošč na Partizanski cesti in prometno nesrečo na parkirnem prostoru v Pesju, kjer je voznik s svojim avtomobilom poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal brez, da bi nudil potrebe podatke drugemu udeležencu. 

Ob 18.54 nas je občan obvestil, da mu je neznanec z avtodoma, ki je bil parkiran pred trgovino Interspar v Velenju, ukradel dve kolesi, ki ju je imel priklenjeni z verigo. Policisti so ugotovili, da je neznanec preščipnil verigo, kolesi ukradel in tako oškodoval lastnika za okoli 3500 evrov. 

Okoli dvajsete ure smo v Kavčah nasilnemu možu izrekli ukrep prepovedi približevanja do svoje žene, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini pa bomo zbrali vsa obvestila in napisali kazensko ovadbo. 

Na Ulici Koželjskega smo ugotavljali kako je neznanec ukradel skuter. Ugotovili smo, da je bil skuter odklenjen, neznanec pa je s tem, ko si ga je protipravno prilastil, oškodoval lastnika za okoli 600 evrov. 

Ponoči smo morali nekajkrat posredovati zaradi preglasne glasbe in sicer v Šaleku, v Šoštanju in na Šaleški cesti v Velenju.

NEDELJA

V nedeljo je k nam poklical moški, ki je povedal, da je v Škalah videl neznance z orožjem. Policistom na kraju je pojasnil, da je skozi okno videl tri moške, ki naj bi v gozdu počeli nenavadne stvari, bili pa bi naj celo oboroženi. Videl je tudi veliko terensko vozilo in motor, ki ga je videl tudi, medtem, ko sta se policista z njim pogovarjala. Pa vendarle policista motorja nista videla. Moški je policistoma pokazal še posnetek v prepričanju, da se vse opisano vidi na posnetku, ki ga je posnel, policista pa sta ugotovila, da na posnetku ni opisanih vozil in moških, čeprav jih je sam še vedno videl. Da bi bili policisti povsem prepričani, da se res ni dogajalo kaj nenavadnega so zbrali obvestila še od vseh sosedov in pregledali teren kjer naj bi se vse to dogajalo. Našli niso ničesar, sosedi pa prav tako niso videli ničesar. Ker je bil prijavitelj dokaj zmeden, njegove izjave pa niso imele več nobenega smisla so ga policisti prepustili v oskrbo prijatelju. 

Ob 15.45 smo opravili še ogled vloma v lokal v Šoštanju, kjer je neznanec vlomil v skladišče iz katerega je ukradel pivo in s tem oškodoval lastnika za okoli 100 evrov. 

Za konec pa bi vse voznike opozorili, da se prvi šolski dan hitro približuje. Mi aktivnosti za varnost najmlajših udeležencev v prometu že izvajamo, vas pa pozivamo, da upoštevate omejitve hitrosti, ne uporabljate mobilnega telefona med vožnjo, otroke prevažate v za to namenjenih otroških sedežih oziroma ustrezno pripete, še posebej pa pazite na svojo vožnjo v bližini šol in vrtcev. 

Pa srečno.

Več novic

Družba

Včeraj se je odvijal občni zbor PGD Šoštanj – mesto

Včeraj, 24. februarja, so člani PGD Šoštanj-mesto, kot zadnji izmed štirih prostovoljnih gasilskih društev v občini Šoštanj, pripravili občni zbor. ...
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki ponovno pričenja z delom pediatrinja

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki, 1. marca prične z delom nova pediatrinja....
Družba

V petek potekal vsakoletni zbor mladih PGD Šalek

V petek, 23. februarja, so v Prostovoljnem gasilskem društvu Šalek, gostili vsakoletni zbor mladih....
Šport

Karate klub Velenje zimske počitnice posvetil pripravam na prihajajoča tekmovanja

Tudi tekmovalci Karate kluba Velenje so med zimskimi počitnicami pridno ohranjali formo....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023