PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 23. november 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.PROMET: ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek ob 11.20 uri smo obravnavali prometno nesrečo v Šoštanju pred kavarno. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Zoper kršiteljico sledi prekrškovni postopek. 

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek smo obravnavali kršitev ukrepa prepovedi približevanja. Osumljeni je namreč kršil ukrep s tem, da je preko telefona klical žrtev kar po veljavnem ukrepu ne bi smel. Zbrali bomo podatke in zanj napisali odločbo o prekršku.

V petek popoldan so naši policisti občanu pri rednem delu zasegli ožgan ogorek marihuane katerega bomo poslali na analizo. V kolikor bo rezultat pozitiven, da gre za prepovedano drogo, bomo zoper kršitelja uvedli hitri postopek.

V ponedeljek zvečer smo posredovali v stanovanjskem bloku v Šaleku, kjer je bila glasna glasba v enem izmed stanovanj. Kršitelj je sicer glasbo utišal pred prihodom policistov, po zbranih obvestilih pa zanj sledi odločba o prekršku.

KRIMINALITETA:

V petek zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je z neznanim predmetom naredil rise na vozilu. Nastala je materialna škoda za okoli 1000 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V petek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Neznani storilec je iz odklenjenega parkiranega vozila pri želežniški postaji odtujil večjo količino orodja znamke Makita v vrednosti 1700 evrov.  Za storilcem poizvedujemo. 

V petek dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. Prišlo je do spora med dvema sosedoma zaradi nakupa stroja za izdelavo klobas. Prišlo je tudi do fizičnega obračunavanja pri čemer je imel oškodovani poškodovano roko in iskal zdravniško pomoč v Bolnišnici Celje. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo.

V petek zvečer smo posredovali pred lekarno v Velenju, kjer naj bi dva mladostnika metala petarde. Videl ju je občan, kateri je o tem obvestil Policijo. Ob klicu občana je na kraj prišel eden izmed staršev mladostnikov in ga napadel. Pri napadu ga je udaril s svetilko. Zbrali smo obvestila in bomo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje nasilništva. 

V soboto zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje groženj. Oškodovanka nas je obvestila, da je bivši partner med prepirom brcnil njenega psa in ji zagrozil. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje groženj.

V soboto zvečer smo posredovali v centru mesta Velenje, kjer je prišlo do pretepa. Vinjen občan je želel vstopiti v lokal vendar ga zaradi njegovega stanja niso spustili v lokal. Priključil se je neznani družbi fantov, ki so odhajali. Kmalu se je z njimi sprl in enega udaril v obraz. Družba ga je umirila do prihoda policistov na kraj. Tudi policistovih ukazov naj se umiri ni upošteval zato mu je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

V nedeljo zjutraj malo po polnoči smo posredovali na Efenkovi cesti 61- Samski dom, kjer je prišlo do spora in pretepa med tremi osebami. Razlog je bila veroizpoved. Eden izmed osumljenih je s plastično imitacijo pištole grozil drugemu. Tretja oseba se je vmešala in prišlo je do pretepa. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe. Zbrana so bila obvestila od vseh udeleženih in bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi groženj s pištolo. 

V nedeljo smo obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Občan je v lokalu v Starem Velenju na mizi pozabil denarnico z dokumenti in denarjem kar je neznani storilec spretno izkoristil in odtujil. Občana je oškodoval za okoli 250 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo smo obravnavali kaznivo dejanje izsiljevanja. Občan je preko spletne platforme Facebook kontaktiral neznano žensko, kateri se je preko spletne kamere tudi razkazoval. Kasneje je dobil sporočilo preko messengerja, da je bil fotografiran in bodo njegove slike posredovane na splet v kolikor ne plača določenega zneska. 

V ponedeljek smo obravnavali še tatvino stolov iz vrtnih garnitur pred lokalom Vista na jezeru. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek smo posredovali pri lokalu v Velenju, kjer je prišlo do pretepa. Tri osebe so napadle in preteple mlajšega občana, kateri je utrpel lažje poškodbe. Gre za znane storilce in bomo zanje podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilništva.

Več novic

Družba

V Velenju Varuh človekovih pravic pohvalil model vključevanja starejših

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je v okviru svojih rednih obveznosti obiskal Velenje, kjer se je srečal s pobudniki in obiskal varovana stanovanja ter gradbišče novega doma za varstvo odraslih....
Gospodarstvo

Premogovnik Velenje: Kje smo in kaj nas čaka?

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je v torek, 21. novembra 2023, v Muzeju premogovništva Slovenije organizirala okroglo mizo o prihodnosti zapiranja Premogovnika Velenje »PREMOGOVNIK VELENJE: KJE SMO IN KAJ NAS ČAKA?«. Na...
Policijsko poročiloKronika

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 6. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist – vodja policijskega okoliša I...
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 13. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023