PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 23. december 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist in vodja policijskega okoli...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V SREDO ob 11.50 smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na parkirnem prostoru na Rudarski cesti. Neznani voznik je s svojim vozilom trčil v parkirano vozilo oškodovanke in s kraja odpeljal. Kasneje smo pobeglo voznico izsledili in zanjo sledi odločba o prekršku.


JAVNI RED IN MIR:

V ČETRTEK ob 10.20 uri smo posredovali pri Šolskem centru Velenje, kjer je neznanec vršil verbalno in fizično nasilje nad občanko. Prijel jo je tudi za lase. Zatekla se je k varnostniku na Šolskem centru. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

Istega dne smo posredovali še v trgovini Eurospin, kjer se je občan nesramno vedel do varnostnika. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek. 

V PETEK popoldan so naši policisti pri kontroli okolice Osnovne šole Gorica mlajšega fanta zaloti pri metanju petard. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na sodišče, zaradi uporabe prepovedane pirotehnike. 

V PETEK zvečer nas je delavka v frizerskem salonu v centru mesta obvestila, da starejši moški masturbira pred steklom salona. Na kraj je odšla patrulja, katera je starejšega občana ne daleč stran izsledila in mu izdala plačilno nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.


KRIMINALITETA:

V SREDO zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje groženj. Na enoto je prišel občan, kateri je povedal, da mu je na gradbišču na Efenkovi cesti grozil znanec. Zaradi resnih izrečenih groženj bomo zoper osumljenega napisali kazensko ovadbo.

V ČETRTEK ob 11.40 uri smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Neznanec je oškodovancu odtujil PVC obroke na blatniku vozila. Za storilcem še poizvedujemo.

V PETEK zjutraj se je na enoti oglasil oškodovanec kaznivega dejanja Izsiljevanja. Pred tremi meseci mu je znanec posodil 100 evrov gotovine sedaj pa mu denar vrača in je vrnil že v višini 300 evrov. Osumljeni od njega še zmeraj izsiljuje obresti. Osumljenega bomo ovadili za kaznivo dejanje Izsiljevanja.

V PETEK popoldan nas je občanka, ki je bila na zdravljenju v Bolnišnici Topolšica obvestila, da je neznanec opravil internetni nakup v vrednosti 320 evrov in s tem zlorabil ter obremenil njen tekoči račun. S tem je storil kaznivo dejanje uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. 

V PETEK zvečer smo bili iz dežurne ambulante ZD Velenje obveščeni, da se pri njih nahaja občan, kateri je utrpel površinsko rano na glavi. Ugotovljeno je bilo, da ga je znanec na novoletnem zaključku udaril v predel glave s steklenico in ga porezal. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

V NEDELJO ob 01.50 uri ponoči smo bili s Plešivca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je skozi okno vlomil v hišo, katero je v notranjosti razmetal in iz notranjosti odtujil 7.500 evrov gotovine in pištolo Bereta. Za neznanim storilcem še poizvedujemo.

Več novic

Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...
Obvestila

Danes in jutri popolna zapora Ceste XIV. Divizije zaradi asfaltiranja

Občane in uporabnike cest obveščamo, da bo danes, 15. novembra popoldan in jutri, 16. novembra, čez ves dan, Cesta XIV. Divizije zaradi asfaltirnih del popolnoma zaprta....
Šport

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja igrali neodločeno 25:25

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja so se v 9. krogu lige NLB razšli brez zmagovalca s 25:25 (14:12)....
Družba

Velenje namenja rekordnih 40% svojega 70-milijonskega proračuna za investicije v 2024

Mestna občina Velenje je razkrila svoj ambiciozni proračun za leto 2024, ki znaša 70,1 milijona evrov, kar je za 16 % več kot prejšnje leto. V tem rekordnem proračunu je...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023