Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 22. februar 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič, višji policist in vodja policijskega okoliša....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

PONEDELJEK

Popoldan smo na Celjski cesti ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega smo kasneje ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, kakor tudi da je vozilo neregistrirano in da ima na vozilu nameščene ukradene registrske tablice. Vozilo smo mu zasegli, svoje dejanje pa bo moral zagovarjati na sodišču. 

Malce kasneje pa smo na Celjski cesti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

SREDA

Zjutraj smo na Partizanski cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo, katero je povzročil voznik osebnega avtomobila, zaradi prekratke varnostne razdalje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Popoldan smo v Paki pri Velenju obravnavali prometno nesrečo, kjer je prišlo do trčenja z ogledali dveh tovornih vozil. Eno tovorno vozilo je odpeljalo s kraja vendar je bilo vozilo oz. voznik izsleden. Opravili smo ogled kraja prometne nesreče, vendar nismo mogli ugotoviti, kdo od voznikov je vozil po levi strani. Vozniku, ki je odpeljal s kraja in ni nudil osebnih podatkov in podatkov o vozilu pa smo izdali plačilni nalog.

Obenem bi opozoril voznike, da zaradi pričetka pouka in posledično večjega števila otrok v cestnem prometu, v bližini šol prilagodite hitrost vožnje, kakor tudi med vožnjo ne uporabljajte mobilnih telefonov.

JAVNI RED IN MIR:

SREDA

Dopoldan smo posredovali v Podgori, kjer je prišlo do spora med stricem in nečakinjo. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

ČETRTEK

Popoldan smo občanu pri redni kontroli zasegli neznano rastlino za katero sumimo da je prepovedana (konoplja). Ko bomo prejeli pozitivno analizo, bomo zoper občana uvedli prekrškovni postopek.

PETEK

Zvečer smo v Šoštanju obravnavali kršitev zakona o zaščiti živali, kjer občan ni zagotovil fizičnega varstva svojega psa, zaradi česa je le ta napadel občana. Zoper lastnika bomo uvedli prekrškovni postopek. 

NEDELJA

Popoldan smo na obvestilo občana, da mlajša oseba razkazuje pištolo v bližini Šolskega centra Velenje le tega izsledili. Pištolo, katera je bila imitacija smo mu zasegli in bomo zoper njega podali obdožilni predlog.

KRIMINALITETA:

TOREK

S strani banke smo bili obveščeni o ponarejenem bankovcu. Na kraju smo ugotovili, da je NN ponaredil bankovec za 20 EUR. 

Zvečer smo bili obveščeni o padcu ženske v trgovskem centru. Pri zbiranju obvestil od poškodovane ženske smo prišli do podatka, da ženska ni dobila poškodbe samo od padca ampak da ima poškodbe tudi od kaznivega dejanja Nasilja v družini. V zvezi suma kaznivega dejanja Nasilja v družini smo zbrali še dodatna obvestila in možu oz. osumljencu kaznivega dejanja izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo.

SREDA

Popoldan se je na PP Velenje zglasil občan in prijavil, da je bil preko spleta ogoljufan, saj je naročil artikel in ga plačal, vendar pa je dobil prazno škatlo. Za storilcem kaznivega dejanja goljufije še zbiramo obvestila. 

Nadalje smo odšli v Hrastovec, kjer sta moški in ženska grozila prijaviteljici. Na kraju zbrali obvestila in bomo zoper oba podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Grožnje.

ČETRTEK

Zvečer se je na policijo zglasil občan in prijavil, da je NN ponaredil njegov podpis in tako sklenil tri naročniške pakete pri družbi Telemach. Za storilcem še poizvedujemo.

PETEK

Dopoldan se je na policiji zglasila občanka ter prijavila, da jo je NN ogoljufal. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da se je občanka pogovarjala preko socialnega omrežja Facebook, kjer ji je NN povedal, da je dobil veliko vsoto denarja in da naj ona na nek račun nakaže nekaj denarja, nato pa ji bo on to večjo vsoto nakazal. Občanka je nato omenjenemu »znancu, preko facebooka« nakazala denar, vendar pa nato obljubljenega denarja ni dobila. Za odkritje NN še zbiramo obvestila.

Ob tem bi opozoril občane, da naj ne nasedajo na takšne oz. podobna dejanja, kakor tudi ne objavljajte svoji osebnih podatkov na socialnih omrežjih.

Nadalje smo v podjetju v Velenju obravnavali delovno nesrečo, kjer je voznik viličarja vozil vzvratno in pri tem trčil v drugega delavca, kateri se je pri tem lahko telesno poškodoval. V zvezi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti še zbiramo obvestila.

Dopoldan je varnostnica v trgovini v Velenju prijela osebo pri tatvini artikla v vrednosti 75 EUR. Zoper storilca bomo podali kazensko ovadbo.

SOBOTA

Popoldan smo v Topolšici obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti, kjer je občan zakuril žar, ter za nekaj časa odšel stran. Pri tem je prišlo do požara in posledično do materialne škode. Zoper občana bomo podali kazensko ovadbo.


SVETOVANJE

Previdno pri uporabi bankomatov in plačilnih kartic

Zaradi večje uporabe bankomatov v času praznikov je tudi večja nevarnost zlorab negotovinskih plačilnih sredstev. Ena izmed njih je namestitev skimming naprav ali pasti za denar (cashtrapping) na bankomatih.

Svetujemo, da pri uporabi plačilnih kartic na bančnih avtomatih upoštevate osnovna pravila za varno poslovanje s karticami.

Pred uporabo bankomata je dobro, da:

 • ste pozorni na sumljive osebe v bližini,
 • pregledate bankomat, preden ga uporabite
 • prekrijete vtipkano PIN številko,
 • uporabljate SMS obveščanje o opravljenih transakcijah.

Celoten dvig gotovine opravite pazljivo in nemudoma pospravite gotovino.

Previdni bodite tudi pri plačevanju z gotovino

Najpogosteje lahko pričakujemo, da se na stojnicah in božičnem sejmu pojavijo unovčitve ponarejenih bankovcev za 20 oz. 50 evrov, redkeje pa ponarejenih bankovcev za 100 ali celo 200 oz. 500 evrov.

Pri prepoznavanju ponarejenih bankovcev v zgornjih apoenih je treba biti pozoren predvsem na:

 • kakovost papirja – pri tem se poslužujemo otipa, in sicer pri ponarejenih bankovcih čutimo samo gladek papir, pri pristnih bankovcih pa gre za reliefni potisk, kjer z otipom čutimo, da površina bankovca v celoti ni gladka,
 • bankovec za katerega se sumi, da je ponarejen, je treba pogledati v smeri izvira svetlobe, pri čemer se morajo na pristnem bankovcu, in sicer na obeh straneh bankovca, videti vodni znak, varnostna nitka in sestavljena številka,
 • priporočamo, da se prodajalci poslužujejo pisal za preverjanje bankovcev (nakup možen v trgovinah s pisarniško opremo ali preko spleta), ki reagirajo na ponarejen bankovec tako, da pustijo na njem barvo, medtem ko na pristnih bankovcih pisala ne reagirajo (dokaj cenovno dostopno),
 • če obstaja možnost, naj se prodajalci poslužujejo aparatov za preverjanje pristnosti denarja,
 • priporočamo preverjanje bankovca, za katerega se sumi, da je ponarejen, z ostalimi bankovci, ki so pristni. Pri tem je treba biti pozoren na kakovost papirja, kakovost tiska, na hologram, ki je lahko naknadno nalepljen na ponarejen bankovec,
 • prav tako naj bodo prodajalci na stojnicah pozorni na plačevanje manjših zneskov (do 10 eur) z bankovci večjih apoenov, in sicer 50 ali 100 evrov ali več, pri tem pa ima stranka pri sebi tudi manjše bankovce 5, 10, 20 evrov, vendar z njimi na plačuje,
 • ob morebitnem sumu, da je bil na stojnicah in božičnem sejmu vnovčen ponarejen bankovec, se obrnite na policijo, pri tem pa si poskušajte zapomniti opis osebe, ki je ponarejen bankovec izročila oz. naj oseba počaka do prihoda policije na kraju.

Več novic

Gospodarstvo

V februarju nadaljujejo s čiščenjem vodotokov

V februarju bodo nadaljevali z izvajanjem nujnih del za odpravo posledic visokih voda. Trenutno zaključujejo z nujnimi deli nad in pod mostom ob Cesti talcev....
Utrinki

Tudi mlade velenjske osice pridno tekmujejo #utrinki

Mlajši dečki C Rokometnega kluba Gorenje Velenje, v kombinaciji z ekipama 2013 in 2014, so sodelovali na 5. Pokijevem turnirju v Celju, kjer so pokazali odlično in borbeno igro. ...
Družba

Obeležujemo 80. obletnico smrti pesnika, Karla Destovnika Kajuha, poklonila sta se mu tudi župan in podžupan občine Šoštanj

Družba

Ob uradni predaji naziva EU Zeleni list 2024 v Velenju potekala otvoritvena slovesnost #foto #video

V Velenju so v sklopu otvoritvenih dogodkov za naziv EU Zeleni list 2024 potekale celodnevne aktivnosti, katerih vrhunec je bila otvoritvena slovesnost....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023