PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 21. december 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Le...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek ob 9.20 uri je naša patrulja ustavila voznika traktorja, kateri je vozil v prometu brez vozniškega dovoljenja. Traktor mu je bil zasežen zanj bomo podali obdolžilni predlog.

V petek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo na regionalni cesti v Lokovici. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja enega in nepravilnega premika drugega voznika. Obema je bil izdan plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek zvečer smo na bencinskem servisu OMV na Selu posredovali pri kršitvi javnega reda in miru. Mlajši občan ni želel zapustiti prostorov bencinskega servisa. Bil je agresiven do delavk in strank. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V četrtek popoldan je na enoto poklical varnostnik PROSIGNALA in povedal, da je pri vhodu št.1 v NC VELENJKA zadržal osebo, ki noče pokazati osebnega dokumenta, da bi preveril PCT pogoje. Na kraju smo preverili status tujca za omenjeno osebo saj ni imela osebnih dokumentov s sabo. Izdan ji je bil plačilni nalog po Zakonu o tujcih.

V petek smo dvema občanoma v Velenju zasegli prepovedane substance – drogo, katero bomo poslali v analizo in po dobljenih rezultatih zanju uvedli prekrškovni postopek.

Naša patrulja je imela v petek zvečer v Ponikvi pri Žalcu v postopku občana, kateri je imel v vozilu, na zadnjem sedežu, vidno orožje – puško (v orožju je imel naboje oz. jih ni imel ločeno od orožja in kršil določila Zakona o orožju).S sabo tudi ni imel orožne listine. Orožje je bilo proti potrdilu zaseženo. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto zjutraj smo posredovali v Hotelu v Topolšici, kjer gost ni uporabljal zaščitne maske v zaprtih prostorih. Na opozorila osebja hotela se je odzval nesramno. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V nedeljo zvečer so imeli naši policisti v postopku tujca, kateri ni imel urejenega statusa tujca – bivanja. Preverili smo okoliščine in ugotovili, da je omenjeni pred časom nezakonito prečkal Slovensko mejo na zeleni meji. Izdana mu je bila odločba o vrnitvi, začasno je bil nameščen v center za tujce. Izdan mu je bil tudi plačilni nalog po Zakonu o tujcih.

V ponedeljek nas je kontaktirala skrbna mati in izročila večjo količino pirotehnike, katero je imel njen sin doma. Pirotehnika je bila zasežena in bo poslana na uničenje. Opravili smo razgovor s sinom in ga opozorili na nevarnosti uporabe in posledice po uporabi.

KRIMINALITETA:

V četrtek popoldan je na enoto prišla učiteljica športne vzgoje in naznanila kaznivo dejanje Groženj. Mladoletni učenec ji je zagrozil, da jo bo ubil. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj.

V četrtek smo na podlago predhodno zbranih obvestil opravili hišno preiskavo pri občanu v Metlečah. Pri hišni preiskavi smo zasegli več PVC vrečk v kateri so delci posušeno zeleno rjave rastline, cca 500 do 700 gramov, sum na marihuano ter elektronsko napravo – telefon. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

V četrtek popoldan se je na enoti zglasil občan in prijavil, da mu je NN storilec v garaži NC SPAR, poškodoval pokrov motorja na osebnem avtomobilu in ga  z dejanjem je oškodovan za 250 EUR. Za storilcem poizvedujemo.

V petek malo po enajsti uri zvečer je naša patrulja obravnavala kaznivo dejanje Nasilja v družini. Pri zbranih obvestilih od oškodovanke je bilo ugotovljeno, da psihično nasilje traja že okoli 5 let. Gre za grožnje pred časom pa tudi fizično nasilje. Osumljenemu smo izrekli prepoved približevanja zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V nedeljo dopoldan smo posredovali pred vhodom v ZD Velenje-cepilnim centrom, Tam je občan zahteval dokument od občanke, katera je prišla na cepljenje. Omenjena mu je dala na vpogled osebni dokument, katerega je s telefonom fotografiral. Ko je občanka posumila, da ni opravičen do vpogleda ga je povprašala zakaj to počne in bo o tem obvestila Policijo. Takrat ji je z roke vzel telefon in potegnil za lase, da ne bi mogla poklicati policije. Osumljenemu smo na sledi saj je bil že nekaj podobnih primerov v zadnjem času. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj in pa v večih primerih predlog informacijski pooblaščenki po Zakonu o osebni izkaznici.

Vse občane, ki so ali bodo imeli opravka z neznancem naprošamo, da nam dejanje prijavijo. Opozarjamo, da le osebe, ki so in se identificirajo kot varnostniki ali osebe, ki preverjajo pogoje PCT ob vstopih so tiste, katere nam lahko v aplikaciji preverijo veljavnost cepljenja ali testiranja.

Več novic

Družba

Pogovor o šaleških jezerih: Kaj vse se bo še potopilo?

V Šaleški dolini, kjer so brazgotine premogovništva zaznamovale več kot petino površine, se odpirajo vprašanja o prihodnosti in trajnostni revitalizaciji. Kako bodo te spremembe vplivale na krajino, biotsko raznovrstnost, gospodarjenje...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Šport

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja igrali neodločeno 25:25

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja so se v 9. krogu lige NLB razšli brez zmagovalca s 25:25 (14:12)....
Turizem

Brezplačno drsanje za vse ponovno na voljo v Velenju

V soboto, 25. novembra, od 9. ure dalje vabljeni na drsanje v Sončni park, kjer lahko brezplačno prosto drsate na 800 m² ledenih površin. Na drsališču si je mogoče za...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Delna zapora Kidričeve ceste zaradi ureditve priključka

Od 8. do 20. decembra bo na Kidričevi cesti v veljavi delna zapora zaradi gradbenih del pri ureditvi priključka k domu za varstvo odraslih. V tem obdobju bodo udeleženci v...
Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....

Zadnje osmrtnice

Vida Jazbec

Klemen Rozman

Marija Konovšek Kokot

Velenjcan copyright © 2023