PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 21. december 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušč...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek ob 10. uri so naši policist na relaciji Škale-Ravne ustavili voznika osebnega avtomobila za katerega se je pri kontroli dokumentov ugotovilo, da ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil. Izdan mu je bil plačilni nalog in zaseženo vozilo kot stranska sankcija. 

V nedeljo ob 11.25 uri nas je po telefonu poklicala občanka, kateri je neznani voznik neznanega vozila na Goriški cesti v Velenju trčil v vozilo in s kraja pobegnil. Za povzročiteljem še poizvedujemo.

JAVNI RED IN MIR:

V sredo ob 22.40 uri nas je s Šercerjeve ceste občan obvestil, da sosed pod njim tolče po stropu kar ga moti. Na kraju smo z zbiranjem obvestil ugotovili, da je pred tem prijavitelj motil nočni mir in počitek z glasnim predvajanjem glasbe. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

V petek ob 10. uri so naši policisti na Lipi mlajši občanki zasegli ročno zvit cigaret z vsebino neznane rjavo zelene snovi za katero so sumili, da je marihuana. Po opravljeni analizi bodo zanjo uvedli prekrškovni postopek. 

V petek ob 20.35 nas je klical mladoletni občan in povedal, da ga je preko telefona poklical znani vrstnik, kateri mu je zagrozil zaradi ljubosumja. Z zbranimi obvestili smo ugotovili za koga gre in bomo zanj uvedli prekrškovni postopek. 

V nedeljo ob 12.35 uri smo ukrepali na Šaleški cesti v Velenju, kjer je mož maltretiral ženo s psihičnim nasiljem. Zbrali smo obvestila od žrtve in ugotovili, da je šlo za enkratno dejanje in s tem niso bili izpolnjeni pogoji za prepoved približevanja. Izdan mu je bil plačilni nalog za prekrške s področja na podlago Zakona o varstvu javnega reda in miru.

KRIMINALITETA:

V sredo okoli 12. ure smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine. Neznani storilec je na Koroški cesti iz lope stan. hiše, odtujil vrtalno-udarno kladivo znamke INTERDISKONT. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 20 EUR. Za storilcem poizvedujemo.

V četrtek ob 13.15 uri se je na policijski postaji zglasil občan, kateri je povedal, da ga je nekaj dni pred stanovanjskim blokom verbalno napadel sosed. Tekom prepira mu je izrekel še resne grožnje. V zvezi izrečenih groženj bomo zanj napisali kazensko ovadbo.

V četrtek nekaj po 19. uri naj je poklical občan in povedal, da se nahaja pred Merkatorjem v Velenju, kjer mu je neznani storilec odtujil moško kolo rdeče barve. S tem dejanjem ga je oškodoval za okoli 150 eur. Za storilcem poizvedujemo. 

V soboto popoldan smo na Društvu rejcev malih živali obravnavali kaznivo dejanje Kršitve nedotakljivosti stanovanja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec koristil objekt kot zavetišče za nekaj časa in v njem popival. Iz objekta ni bilo ničesar odtujenega. 

V nedeljo ob 4.50 uri smo bili obveščeni o vlomu v trafiko 3 dva. Dva neznana storilca sta po pričevanju očividca s silo telesa razbila steklo in vstopila v trafiko, od koder sta odtujila tobačne izdelke v višini 1100 EUR. Na vratih nastala materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Za storilcema poizvedujemo. 

V nedeljo smo obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine v Mladinskem centru Maribor-enota Velenje. Neznani storilec je vlomil skozi okno in iz mape ene od gojenk tam odtujil 80 eur gotovine. Za storilcem še poizvedujemo.

Več novic

Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 13. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
Družba

Kulturno umetniško društvo Ravne proslavilo 40 let z nepozabno prireditvijo

Kulturno umetniško društvo Ravne letos obeležuje častitljivo 40. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so v REKS-u organizirali prireditev, ki bo obiskovalcem ostala v trajnem spominu. ...
Družba

Cene goriv: Bomo jutri tankali ceneje?

Po poročanju Mojih financ se cene goriv po njihovih izračunih naj ne bi dosti spremenile....
Družba

Nekatera spletna mesta državnih ustanov začasno nedostopna

Nekatera spletna mesta državnih ustanov so bila danes dopoldne začasno nedostopna, po prvih informacijah pa najverjetneje ne gre za hekerski napad, je za STA pojasnila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023