Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 2. november 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček. PROM...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V soboto okoli poldneva smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na parkirnem prostoru pri Pošti. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je vozilu povzročitelja potekla registracija. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

V nedeljo zjutraj je naša patrulja v prometu ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri ni posedoval ustreznega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil v cestnem prometu. Zaseženo mu je bilo vozilo zanj pa bomo podali obdolžilni predlog. 

JAVNI RED IN MIR:

V petek zjutraj smo bili iz ZD Velenje obveščeni o pacientki, katera ni upoštevala PCT pogoja in v ustanovi ni nosila zaščitne maske. Pred našim prihodom je odšla s kraja vendar bomo kljub temu zanjo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

V soboto ob 23.30 uri smo ukrepali v stanovanjskem bloku na Tomšičevi cesti št. 13, kjer je občan predvajal glasno glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Na naše pozive kršitelj ni odprl vrat je pa ugasnil predvajanje glasbe. Naknadno mu bomo izdali plačilni nalog.

V nedeljo ponoči ob 4.30 uri smo bili obveščeni o pretepu v lokalu Pit Stop na bencinskem servisu Petrol v Velenju. Dva brata naj bi napadla in pretepla tri občane. Na kraju ni bilo več nikogar. Zbrali bomo obvestila od vseh udeleženih in ustrezno ukrepali. 

V nedeljo okoli polnoči so naši policisti dvema občanoma zasegli prepovedane substance in sicer v enem primeru alu zavitek z vsebino bele grudaste snovi cca 1g, ter kovinski mlinček z delci posušene zelene rastline in v drugem PVC škatlica s cca 5g bele praškaste snovi. Po opravljeni analizi zanju ukrepamo v smislu prekrška ali kaznivega dejanja. 

KRIMINALITETA:

V četrtek okoli 11. ure sta se na enoto zglasila starša in povedala, da je njunega sina preko telefona poklical neznanec in povedal, da ima težave z operacijskim sistemom računalnika. Ponudil je rešitev in zahteval dva evra plačila preko bančne kartice. Nič hudega sluteč sin mu je nudil podatke za plačilo o kartici. Kasneje je opazil, da je bil opravljen nakup z njegovo kartico v višini 299 eur. O spletnem goljufu poizvedujemo. 

V četrtek smo obravnavali tatvino baterijskega vložka za vrtalni stroj v trgovini Lidl. Varnostnik je osebo na kraju zadržal. Osumljenega bomo ovadili za kaznivo dejanje Tatvine.

V petek zvečer smo bili iz trgovine Jager Velenje obveščeni, da je bilo opaženo, da manjka več različnih otroških igrač na oddelku za otroške stvari. Zbrali bomo obvestila in pregledali videonadzorni sistem v smislu odkritja storilca kaznivega dejanja Tatvine.

V soboto dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje. Bivši partner, kateri je bil pred časom obravnavan za kaznivo dejanje Nasilja v družini je med pogovorom z bivšo partnerico zagrozil. Glede na predhodno obravnavanost in izrečene grožnje mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja.

V soboto smo obravnavali še kaznivo dejanje Tatvine denarnice. V trgovini Mercator Tržnica je občanka za nekaj trenutkov odložila denarnico na stojnico. Neznani storilec je izkoristil trenutek nepazljivosti in odtujil denarnico z dokumenti in 200 eur gotovine. Za storilcem poizvedujemo. 

V soboto ob 22.50 uri nas je varnostnik podjetja Pro Signal obvestil, da ga je napadla neznana oseba pri Dijaškem domu na Efenkovi cesti št. 61. Neznanec je varnostnika udaril v predel glave in ga lažje telesno poškodoval. S kraja je pobegnil neznano kam. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo smo obravnavali tatvino električnega skiroja izpred stanovanjske hiše na Cesti Bratov Mravljak. Za storilcem poizvedujemo.

Več novic

Šport

RK Gorenje Velenje osvojil naslov državnih prvakov

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem, 26. krogu lige NLB premagali Jeruzalem Ormož z 31:26 (20:10) in se veselili naslova državnega prvaka...
Utrinki

Best Foot Forward v Urbanem parku #fotoutrinki

Včeraj, 25. maja, je v Urbanem parku potekalo največje amatersko tekmovanje v skejtanju v Evropi - Best Foot Forward....
Šport

Karate klub Seki na tekmovanju v Luciji osvojil skupno 3. mesto med vsemi udeleženimi klubi

V nedeljo, 19. maja, je v Luciji potekalo Državno pokalno tekmovanje Karate zveze Slovenije, ki ga je organizirala KZS v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Društvom za borilne veščine Piran....
Družba

V Rdeči dvorani zaplesalo 900 otrok

Otroška igrivost, veselje in smeh so se včeraj razlegli po Rdeči dvorani, ki je pokala po šivih. Na parketu je zaplesalo kar 900 otrok Vrtca Velenje, tribune pa so skoraj...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Dirka po Sloveniji: preverite, kje in kdaj bodo zaprte ceste

Zaradi kolesarske dirke bodo v četrtek, 13. junija, med 10.30 in 15.30 zaprte ceste Žalec–Prebold–Braslovče–Šoštanj–Velenje–Črnova–Vojnik–Celje–Laško–Svetina–Celje–Štore–Šentjur–Ponikva–Šmarje pri Jelšah–Pristava pri Mestinju–Rogaška Slatina....
Obvestila

Obvestilo: Parkiranje v coni Vista pred današnjim koncertom Magnifica

Komunalno podjetje Velenje obiskovalce današnjega (7. junij) koncerta Magnifica na Visti obvešča, da je za parkiranje v coni VISTA parkirnino potrebno poravnati pred vstopom na parkirišče. Plačilo z gotovino ni...
Obvestila

Podhod na železniški postaji v Šmartnem ob Paki ponovno odprt

Občina Šmartno ob Paki obvešča, da so dela na podhodu s stopnišči in dostopnimi potmi (žal to še ne velja za dvigali) zaključena skladno s projektno dokumentacijo....
Obvestila

Jutri prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike na območju Ceste talcev 21, 23, 25, 27, 29, Štrbenkove 2, 4, 6 in Srebotnikove 1, 1a, 2, 3, 4 v Velenju, da bo...

Zadnje osmrtnice

Ivanka Gril

Pungartnik Milica

Ljudmila Jamnikar

Velenjcan copyright © 2023