PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 2. november 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.PROM...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V soboto okoli poldneva smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na parkirnem prostoru pri Pošti. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je vozilu povzročitelja potekla registracija. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

V nedeljo zjutraj je naša patrulja v prometu ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri ni posedoval ustreznega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil v cestnem prometu. Zaseženo mu je bilo vozilo zanj pa bomo podali obdolžilni predlog. 

JAVNI RED IN MIR:

V petek zjutraj smo bili iz ZD Velenje obveščeni o pacientki, katera ni upoštevala PCT pogoja in v ustanovi ni nosila zaščitne maske. Pred našim prihodom je odšla s kraja vendar bomo kljub temu zanjo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

V soboto ob 23.30 uri smo ukrepali v stanovanjskem bloku na Tomšičevi cesti št. 13, kjer je občan predvajal glasno glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Na naše pozive kršitelj ni odprl vrat je pa ugasnil predvajanje glasbe. Naknadno mu bomo izdali plačilni nalog.

V nedeljo ponoči ob 4.30 uri smo bili obveščeni o pretepu v lokalu Pit Stop na bencinskem servisu Petrol v Velenju. Dva brata naj bi napadla in pretepla tri občane. Na kraju ni bilo več nikogar. Zbrali bomo obvestila od vseh udeleženih in ustrezno ukrepali. 

V nedeljo okoli polnoči so naši policisti dvema občanoma zasegli prepovedane substance in sicer v enem primeru alu zavitek z vsebino bele grudaste snovi cca 1g, ter kovinski mlinček z delci posušene zelene rastline in v drugem PVC škatlica s cca 5g bele praškaste snovi. Po opravljeni analizi zanju ukrepamo v smislu prekrška ali kaznivega dejanja. 

KRIMINALITETA:

V četrtek okoli 11. ure sta se na enoto zglasila starša in povedala, da je njunega sina preko telefona poklical neznanec in povedal, da ima težave z operacijskim sistemom računalnika. Ponudil je rešitev in zahteval dva evra plačila preko bančne kartice. Nič hudega sluteč sin mu je nudil podatke za plačilo o kartici. Kasneje je opazil, da je bil opravljen nakup z njegovo kartico v višini 299 eur. O spletnem goljufu poizvedujemo. 

V četrtek smo obravnavali tatvino baterijskega vložka za vrtalni stroj v trgovini Lidl. Varnostnik je osebo na kraju zadržal. Osumljenega bomo ovadili za kaznivo dejanje Tatvine.

V petek zvečer smo bili iz trgovine Jager Velenje obveščeni, da je bilo opaženo, da manjka več različnih otroških igrač na oddelku za otroške stvari. Zbrali bomo obvestila in pregledali videonadzorni sistem v smislu odkritja storilca kaznivega dejanja Tatvine.

V soboto dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje. Bivši partner, kateri je bil pred časom obravnavan za kaznivo dejanje Nasilja v družini je med pogovorom z bivšo partnerico zagrozil. Glede na predhodno obravnavanost in izrečene grožnje mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja.

V soboto smo obravnavali še kaznivo dejanje Tatvine denarnice. V trgovini Mercator Tržnica je občanka za nekaj trenutkov odložila denarnico na stojnico. Neznani storilec je izkoristil trenutek nepazljivosti in odtujil denarnico z dokumenti in 200 eur gotovine. Za storilcem poizvedujemo. 

V soboto ob 22.50 uri nas je varnostnik podjetja Pro Signal obvestil, da ga je napadla neznana oseba pri Dijaškem domu na Efenkovi cesti št. 61. Neznanec je varnostnika udaril v predel glave in ga lažje telesno poškodoval. S kraja je pobegnil neznano kam. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo smo obravnavali tatvino električnega skiroja izpred stanovanjske hiše na Cesti Bratov Mravljak. Za storilcem poizvedujemo.

Več novic

Družba

V Velenju Varuh človekovih pravic pohvalil model vključevanja starejših

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je v okviru svojih rednih obveznosti obiskal Velenje, kjer se je srečal s pobudniki in obiskal varovana stanovanja ter gradbišče novega doma za varstvo odraslih....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Varuh človekovih pravic ta četrtek, 16. novembra v Velenju

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v četrtek, 16. novembra, posloval v Mestni občini Velenje. S sodelavci bo na voljo vsem prebivalkam in prebivalcem regije, ki menijo, da so jim...
Kultura

Mestna občina Velenje zbira pobude za priznanje kulturni ustvarjalec leta MOV

Na spletni strani Mestne občine Velenje so objavili obvestilo o zbiranju pobud za podelitev priznanja kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje za leto 2023. Pobude zbirajo do vključno petka, 5. januarja 2024,...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023