PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 2. marec 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist in vodja policijskega okoli...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V soboto zjutraj je naša patrulja ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil osebni avtomobil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo na kraju zaseženo. Zoper njega sledi obdolžilni predlog. 

V soboto v popoldanskem času smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Voznik modrega motornega kolesa cross izvedbe v modrem kombinezonu in modri čeladi je trčil v kolesarja in s kraja odpeljal. Kolesar k sreči ni utrpel telesnih poškodb. Za pobeglim voznikom motornega kolesa še poizvedujemo.

JAVNI RED IN MIR:

V sredo ob 15.50 uri nas je varnostnica iz ene izmed trgovin v Velenju obvestila, da stranke v trgovini predpisane zaščitne maske ne nosijo pravilno. Pri dveh osebah smo zaznali prekršek in bomo uvedli prekrškovni postopek.

V četrtek ob 8.20 uri smo tekom postopka privoda občanu zasegli prepovedano drogo marihuano, katera bo poslana na analizo. Po prejetih rezultatih bomo zanj uvedli prekrškovni postopek. 

V petek ob 9.10 uri nas je žrtev kaznivega dejanja Nasilja v družini obvestila, da je od bivšega partnerja, kateri ima veljaven ukrep prepovedi približevanja prejela več sporočil preko mobilnega telefona. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek.

V petek ob 14. uri so naši policisti na Tomšičevi ulici osebi zasegli alu zavitek s posušeno zeleno rjavo rastlino in alu zavitek z belim prahom za katerega so sumili, da je prepovedana droga. Zanj bomo po analizi uvedli prekrškovni postopek.

V nedeljo popoldan nas je občan iz Šaleka obvestil, da se v bližini trgovine Mercator zadržuje večja skupina ljudi, ki predvajajo glasno glasbo in imajo zabavo. Na kraju se je večina pred našimi patruljami razbežala medtem, ko je tam ostal občan, kateri je povedal, da so se poveselili zaradi njegovega rojstnega dne. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek po Zakonu o nalezljivih boleznih. 

KRIMINALITETA:

V sredo ob 18.30 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj, pri katerem je znanec občanu preko telefona izrekel resno grožnjo. Po zaslišanju osumljenega bomo zanj podali kazensko ovadbo.

V četrtek ob 12.15 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je po parkiranem vozilu polil barvo in povzročil materialno škodo za okoli 400 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto ob 10.20 uri je varnostnik v eni izmed trgovin v Velenju pri tatvini artiklov zalotil žensko. Odtujila je artikle v višini 10.41 eurov. Zanjo bomo podali kazensko ovadbo. 

V ponedeljek so v eni izmed trgovin v Velenju, pri dnevnem izkupičku, zasledili ponarejen bankovec za 20 evrov. Pojavil se je sum ponarejanja denarja. Kaznivo dejanja obravnavamo in bomo skušali izslediti vir ponarejanja.

V ponedeljek popoldan smo obravnavali še kaznivo dejanje Zlorabe ponarejenega gotovinskega sredstva. Oškodovanka je naznanila, da je neznanec, z njeno bančno kartico, opravil internetni nakup preko spletne strani Amazon v višini 83 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

Več novic

Turizem

Veselo Martinovanje na Starem trgu v Velenju: Pridružite se prazniku vina ta petek 10.11. 2023

Martinovanje na prostem z degustacijo vin slovenskih vinarjev in lokalno kulinariko....
Družba

Kulturno umetniško društvo Ravne proslavilo 40 let z nepozabno prireditvijo

Kulturno umetniško društvo Ravne letos obeležuje častitljivo 40. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so v REKS-u organizirali prireditev, ki bo obiskovalcem ostala v trajnem spominu. ...
Družba

Desetletnica Vokalne skupine Cvetke zaznamovana z veličastnim koncertom v Velenju

V Domu kulture Velenje je potekal poseben koncert, s katerim je Vokalna skupina Cvetke obeležila svojo 10. obletnico delovanja....
Družba

Velenje v 2024 na poti k zeleni preobrazbi in podnebni nevtralnosti

V prihajajočem letu 2024 bo Mestna občina Velenje del Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030. Ta pomembna vloga poudarja občino Velenje kot vodilno v zeleni tranziciji,...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023