PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 2. februar 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Lev...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek ob 18.30 je patrulja v bližini Hrastovca ustavila voznico osebnega avtomobila, katera je nezanesljivo vozila. Policisti so ugotovili, da naj bi uporabljala zdravila zaradi katerih ne bi smela voziti v cestnem prometu, zato so ji odredili strokovni pregled, ki ga je odklonila. Nadaljnja vožnja ji je bila prepovedana na kraju pa odvzeto vozniško dovoljenje. Zanjo bo uveden prekrškovni postopek. Njenemu sopotniku je bila zasežena manjša količina zelene snovi za katero smo sumili, da je prepovedana droga in bomo po analizi zanj uvedli prekrškovni postopek.

V nedeljo ob 20.30 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila izven naselja Vinska Gora. V delu ceste, ki je v bližini Partizanskih grobov je neznani voznik belega vozila Renault Megane pričel prehitevati drugega voznika na premajhni bočni razdalji. Zaradi tega je z desnim bokom oplazil sprednji levi del vozila in po trku pospešeno odpeljal naprej v smeri Velenja. Za pobeglim voznikom zbiramo obvestila. 

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek ob 15.20 uri smo po objavi občana opravili kontrolo na Šaleški cesti v javnih WC-jih, kjer se je zraven panoramskega dvigala nahajalo več oseb, ki naj bi uživale prepovedane droge. Na kraju smo osebe izsledil in eni izmed njih zasegli okroglo pvc posodico z belo prašnato vsebino in rumen pvc – jajček z vsebino grudaste snovi bele barve, skupaj okoli 1.5 g. Po analizi, v primeru pozitivnih rezultatov na drogo, bomo zanj ukrepali v prekrškovnem postopku in podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V petek popoldan je naša patrulja dvema občanoma v postopku zasegla ročno zvite cigarete z vsebino prepovedane droge marihuane. Po analizi bomo zanju uvedli prekrškovni postopek. 

V torek ob 15.40 uri smo posredovali pred trgovino Mercator v Šmartnem ob Paki, kjer je občan nadlegoval stranke. Izdan mu bo plačilni nalog za kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

KRIMINALITETA:

V četrtek ob 9.30 nas je varnostnik iz trgovine Spar v Nakupovalnem centru obvestil, da so zalotili občana, kateri je v trgovini odtujil WC osvežilec. Trgovina Spar je zanj podala predlog za pregon na podlagi katerega ga bomo ovadili za kaznivo dejanje tatvine.

Istega dne ob 11. uri smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Občan, prodajalec vozila, je prodal svoje vozilo kupcu, s katerim sta sklenila pogodbo o plačilu. Nekaj denarja mu je ob prodaji poravnal, ostalo kupnino pa ne, nakar se ga je pričel izogibat. V zvezi tega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Goljufije.

Istega dne ob 12. uri se je na enoti oglasil občan iz Kidričeve ceste 49 in naznanil kaznivo dejanje Tatvine dveh koles znamke Nakamura in Scott. Neznanec ju je odtujil iz kleti stanovanjskega bloka in ga oškodoval za okoli 850 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V četrtek ob 23. uri smo ukrepali na Kardeljevem trgu, kjer je hčera grozila materi, da jo bo ubila. Preverili smo okoliščine groženj in z zbiranjem obvestil ugotovili, da gre za resne grožnje in psihično nasilje, ki traja že več let. Osumljena je bila v sklopu prisilne hospitalizacije s kraja odpeljala v Psihiatrično bolnišnico Vojnik. Izrečen ji je bil ukrep prepovedi približevanja zanjo pa bomo podali kazensko ovadbo za Kaznivo dejanje Nasilja v družini. 

V petek ob 11.40 uri je na enoto prišla občanka, katera je povedala, da ji grozi sosed hkrati pa jo tudi izsiljuje za denar. Po prijavi smo zbirali obvestila v zvezi kaznivega dejanja in zaznali tudi elemente kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Po vseh zbranih obvestilih bomo podali kazenske ovadbe pristojnemu tožilstvu. 

V petek ob 16.55 uri smo v Šoštanju obravnavali kaznivo dejanje Velike Tatvine. Neznani storilec je najprej razbil stekla oken nato pa skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil 1 kg mesa svinjske vratovine in, 1,5 kg piščančjih beder. Z nastalo škodo in odtujenim predmeti je neznani storilec oškodovanca oškodoval za okoli 220 evrov. 

V ponedeljek ob 9.20 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine. V trgovini Jager je neznani storilec iz prostora za shranjevanje jeklenk odščipnil ključavnico in odtujil dve plinski jeklenki. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek ob 10. uri zjutraj se je na enoti oglasila občanka, katera je naznanila kaznivo dejanje Nasilja v družini. Njen partner je namreč z dlje časa trajajočim psihičnim in fizičnim nasiljem pri njej povzročal strah. V preteklosti sicer nasilja ni prijavljala je pa tokrat. Odrejen mu je bil ukrep prepovedi približevanja zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V ponedeljek ob 10.45 uri smo posredovali v Lokovici, kjer je občan gasilce obvestil, da se je podrlo drevo na njegovi parceli in da potrebuje pomoč. Nekaj trenutkov zatem je občan ponovno obveščal, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju. Gasilci so na kraju ugotovili, da je lažno naznanil požar, da je drevo sam podrl, zdaj pa v prisotnosti gasilcev sam kuri okoli gospodarskega poslopja. Obvestili so policijsko postajo. Na kraj je odšla patrulja, ki je ugotovila, da je prijavitelj kraj že zapustil. Gasilci so v tem času sanirali manjši požar katerega je lastnik sam povzročil. Ko se je lastnik vrnil na kraj je bilo ugotovljeno, da ima zdravstvene težave in je bil hospitaliziran. V stanovanjski hiši je imel lastnik večje število psov za katere smo preko Zavetišča za živali poskrbeli. Očitali mu bomo kaznivo dejanje požiga.

Več novic

Družba

Skaza na vodilnem sejmu industrije ELMIA odpira nova vrata poslovnim priložnostim in trgom

V teh dneh Skazina ekipa strokovnjakov zaseda pomembno mesto na Elmia Subcontractor Fair v Jonköpingu, na Švedskem, kjer s svojo 46-letno tradicijo v predelavi in brizganju plastike narekujejo trende in...
Družba

Gorenje Keramika: Konec ene dobe in nov začetek za zaposlene

Gorenje Keramika, edini slovenski proizvajalec keramičnih ploščic, bo do konca leta 2023 ustavil proizvodnjo zaradi energetske intenzivnosti in visokih stroškov, ki so posledica globalnih tržnih sprememb in vojne v Ukrajini....
Turizem

Veselo Martinovanje na Starem trgu v Velenju: Pridružite se prazniku vina ta petek 10.11. 2023

Martinovanje na prostem z degustacijo vin slovenskih vinarjev in lokalno kulinariko....
Šport

Trije novi državni prvaki iz Karate kluba Rudar Velenje

V Velenju se danes praznuje izjemen uspeh mladih karateistov na mladinskem državnem prvenstvu. Med 51 klubi in 377 tekmovalci, ki so se pomerili v 411 nastopih, so člani Karate Kluba...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023