PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 19. oktober 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.PROM...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek ob 12.15 uri smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, katera se je pripetila pred vhodom v Gorenje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V petek ob 22.35 uri smo obravnavali prometno nesrečo v Hudi luknji, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v obcestno skalo. Utrpel je lažje telesne poškodbe, alkotest pa je pokazal prisotnost alkohola v krvi med vožnjo. Zanj sledi prekrškovni postopek.


Foto: FB – Niki M.

V soboto popoldan smo ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v prometu vozilo brez vozniškega dovoljenja. Vozilo smo mu zasegli zanj pa bomo podali obdolžilni predlog. 

V soboto zvečer smo obravnavali prometno nesrečo pri kateri je voznik motornega kolesa vozil preblizu desnemu robu vozišča in pri tem padel po vozišču. Utrpel je lažjo telesno poškodbo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

V petek ob 14.40 uri smo staremu znancu policije zasegli pvc vrečko s prepovedano vsebino, katero bomo poslali na analizo za ugotavljanje prisotnosti prepovedane droge. Po analizi bomo zanj podali odločbo o prekršku.

V nedeljo ob 00.20 uri smo posredovali v Šaleku, kjer je bila glasna glasba v stanovanju. Kršitelj nam ni odprl vrat. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek.

V ponedeljek popoldan smo mlajšemu občanu na Ulici Dušana Kvedra zasegli ročno zvito cigareto s posušeno rastlino zeleno rjave barve za kar smo sumili, da je prepovedana droga. Po analizi sledi prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V četrtek v jutranjem času smo obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine. Oškodovanec je imel parkirano vozilo na parkirnem prostoru pri Momaxu. Neznanec je vlomil skozi zadnja vrata kombija in iz notranjosti odtujil ročno akumulatorsko orodje v vrednosti 1500 evrov. Za storilcem poizvedujemo. 

V četrtek ob 11.00 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve. Neznani storilec si je prilastil mobilni telefon, katerega je oškodovanka pozabila na mestnemu avtobusu. Za storilcem poizvedujemo.

V petek zvečer nas je občan obvestil, da mu je preko telefona zagrozil tast. Razlog za grožnje je bil denar. Kasneje je omenjeni tast iz garaže oškodovanca vzel motorno žago znamke Husquarna. Glede na dolžniško upniško razmerje smo oškodovanca napotili na zasebno tožbo, kaznivo dejanje groženj pa bomo obravnavali.

V soboto ob 18.35 uri se je na enoti zglasil občan in povedal, da ga je pretepel znanec. Večkrat ga je udaril v predel glave. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe. 

V nedeljo zvečer je na enoto prišel občan, kateri je povedal, da ga je v soboto v nočnem času pred lokalom eMCe napadla skupina mladoletnikov, ga zbila po tleh pri čemer ga je eden izmed njih ga je udaril v predel glave. Zbrali bomo obvestila o osumljenih in podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilništva.

V ponedeljek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine v Šaleku. Neznanec je odrezal katalizator na vozilu in ga s kraja odnesel. Z dejanjem je oškodoval lastnika vozila za okoli 400 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

Več novic

Družba

Velenje v praznični preobleki: Program čarobnega decembra 2023

Velenje se v decembru 2023 preobraža v praznično čarobno deželo s pestrim naborom dogodkov v sklopu projekta Čarobni december. Vsak dan meseca bo prinesel različne praznične aktivnosti, pri čemer so...
Obvestila

Prekinitev dobave pitne vode v Pesju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Pesje (Špeglova ulica in del Partizanske ceste ter del Ulice Janka Ulriha), da bo v ponedeljek, 13. 11. 2023, med 8. in...
Šport

Mednarodni miting v Kranju v spomin na Špelo in Vesno

V soboto, 18. novembra 2023, je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal izjemno odmeven mednarodni miting, znan kot Špelin in Vesnin memorial....
Šport

Rokometni klub Velenje nadaljuje sodelovanje z dvema vratarjema

Rokometni klub Gorenje Velenje je okrepil svoje vrste z nadaljevanjem sodelovanja z dvema ključnima igralcema....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023