PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 19. junij 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko.


PROMET:

PONEDELJEK

V popoldanskem času smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Črnovi. Na kraju smo ugotovili, da je voznik vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestno ograjo. Pri tem ga je odbilo na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v nasproti vozeče vozilo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. V nezgodi ni bilo huje telesno poškodovanih.

ČETRTEK

Obravnavali smo prometno nezgodo, ki naj bi se zgodila v Velenju, na Cesti talcev, med osebnim avtomobilom in pešcem. Okoliščine nezgode še preverjamo.

PETEK

Obravnavali smo prometno nezgodo na Jenkovi cesti v Velenju. Do nezgode naj bi prišlo med voznikom kolesa z motorjem in osebnega avtomobila. Z ogledom kraja prometne nezgode in razgovora s pričami je bilo ugotovljeno, da je bil v nezgodi sam udeležen voznik kolesa z motorjem, ki je zaradi mokrega vozišča padel pri zavijanju. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

V poznih nočnih urah smo posredovali na naslovu Koroška cesta 4 v Šoštanju. Stanovalec bloka je s poslušanjem glasne glasbe motil pri nočnem počitku sosede. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

PETEK

V večernem času smo posredovali na naslovu Koroška cesta 4 v Šoštanju. Stanovalec bloka je motil pri nočnem počitku ostale stanovalce z glasno glasbo. Ob tem smo ugotovili, da gre za istega kršitelja kot v ponedeljek. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob tem je bilo na kraju tudi ugotovljeno, da je kršitelj zamašil odtok v kadi in spustil vodo, ki je pričela iztekati iz stanovanja. 

SOBOTA

Smo ponovno intervenirali na naslovu Koroška cesta 4 v Šoštanju. Zaradi ponovne kršitve nočnega mira smo kršitelju ponovno izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

SOBOTA

Se je na PP Velenje zglasil občan in naznanil, da mu je NN storilec v petek med 18.30 in 24. uro izpred bloka Jenkova cesta 21 v Velenju ukradel moped znamke SYM, tip Orbit II 50/25, reg. oznake CE LJ 5A-E4 redeče barve. Lastnika je NN storilec oškodoval za najmanj 250 EUR.

SVETOVANJE

Pazite na svoje stvari

Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščate na vidnih mestih brez nadzora.

Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete. Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako vas bodo žeparji težje okradli.

Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.

Previdno pri uporabi bankomatov in plačilnih kartic:

Zaradi večje uporabe bankomatov v času praznikov je tudi večja nevarnost zlorab negotovinskih plačilnih sredstev. Ena izmed njih je namestitev skimming naprav ali pasti za denar (cashtrapping) na bankomatih.

Svetujemo, da pri uporabi plačilnih kartic na bančnih avtomatih upoštevate osnovna pravila za varno poslovanje s karticami.

Pred uporabo bankomata je dobro, da:
– ste pozorni na sumljive osebe v bližini,
– pregledate bankomat, preden ga uporabite
– prekrijete vtipkano PIN številko,
– uporabljate SMS obveščanje o opravljenih transakcijah.
– celoten dvig gotovine opravite pazljivo in nemudoma pospravite gotovino.

Svetovanje pri uporabi spleta

Policija je v zadnjem času obravnavala več kaznivih dejanja Goljufij oz. goljufij preko spleta. Ob vsem navedenem se človek vpraša kaj storiti, da ne postanemo tudi sami oškodovanci?! Policisti vam svetujemo, da:

– na prejeto pošto neznanih oseb ne odgovarjate, ne odpirate morebitnih datotek neznanih oseb, ki so v priponkah, 
– ne klikate na podane povezave,
– ne klikate pojavnih oken za zbiranje občutljivih podatkov od vas in ne vnašajte svojih osebnih podatkov
– ne nakazujete denarja neznanim osebam, 
– ne posredujete svojih osebnih ali katerih koli drugih podatkov (npr. podatkov plačilnih kartic, bančnih računov), 
– ne pošiljajte svojih fotografij ali videoposnetkov (tudi intimnih) neznancem,
– prejeto spletno pošto, ki ni bila posredovana iz uradnih virov, ne širite naprej in jo dodate na t. i. listo nezaželene pošte oziroma jo blokirate.

Več novic

Gospodarstvo

Premogovnik Velenje: Kje smo in kaj nas čaka?

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je v torek, 21. novembra 2023, v Muzeju premogovništva Slovenije organizirala okroglo mizo o prihodnosti zapiranja Premogovnika Velenje »PREMOGOVNIK VELENJE: KJE SMO IN KAJ NAS ČAKA?«. Na...
Družba

Velenje združeno v dobrodelnosti: 100 tisoč evrov zbranih za žrtve neurij

V Velenju so na dobrodelnem dogodku zbrali pomembna sredstva za pomoč družinam, ki so utrpele škodo v nedavnih neurjih po različnih regijah....
Šport

Velenje je postalo bogatejše še za svetovno podprvakinjo

Staša Lipnik je danes 25. novembra postala svetovna podprvakinja v kickboksu....
Družba

Velenjčan Boštjan Volk na prestižnem tekmovanju postal “Evropski mlad chef”

Na prestižnem tekmovanju European Young Chef Award v Franciji, je zavidljivo prvo mesto dosegel domačin Boštjan Volk....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023