PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 19. januar 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Lev...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek okoli 10. ure je naša patrulja na Cesti Talcev v prometu ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri se je vozil brez nameščenih registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da vozilo ni registrirano prav tako voznik ni posedoval vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo zanj pa bomo podali obdolžilni predlog. 

V soboto zvečer nas je dispečer PGD Velenje obvestil, da je nekdo pri Kolodvorski restavraciji poškodoval zapornico in nosilni stebriček zapornice. V bližini so policisti našli poškodovano vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči. Ko zberemo obvestila od morebitnega povzročitelja bomo v primeru ugotovitve, da je povzročitelj, podali odločbo o prekršku.

V nedeljo okoli 18. ure so imeli naši policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil postopek za prepoznavo simptomov drog, katerega je odklonil, odklonil je tudi hitri test na drogo in strokovni pregled. Zanj bomo podali obdolžilni predlog.

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek ob 15.35 uri se je v policijski pisarni v Šoštanju oglasil občan iz Šoštanja, katerega je soseda verbalno napadla in žalila. Zoper kršiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

V četrtek okoli 16. ure je patrulja v Šoštanju v postopku dvema mlajšima osebama zasegla zavitek z manjšo količino zelene snovi podobne prepovedani drogi marihuani in drobilec namenjen drobljenju prepovedane droge marihuane. Po analizi bomo zanju uvedli prekrškovni postopek. 

V petek zvečer so naši policisti mlajšemu občanu zasegli zavitek z manjšo količino zelene snovi podobne prepovedani drogi marihuani. Po opravljeni analizi bomo zanj uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V četrtek ob 9. uri smo obravnavali tatvino v trgovini Muller v nakupovalnem centru Supernova. Tam je neznani storilec odtujil nekaj paketov kondomov in 82 paketov zobnih ščetk. S tem dejanjem je trgovino oškodoval za okoli 1155.97 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V četrtek ob 19. uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Ravnah. Neznani storilec je vlomil skozi okno in odtujil 1300 evrov gotovine. Za storilcem poizvedujemo in hkrati opozarjamo občane na samozaščitne ukrepe v popoldanskem času, ki je prav tako priročen storilcem tovrstnih kaznivih dejanj.

V petek zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. Občanu je neznanec opravil nakup preko spleta pri čemer je izkoristil njegovo bančno kartico in ga oškodoval za 157 eur. 

V soboto malo pred drugo uro smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in sicer osebnega avtomobila. Pri tem je neznani storilec razbil steklo prednjega žarometa in poškodoval okvir tablic. Za storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek ob 11.25 uri nas je občan obvestil, da mu je neznani storilec na Cesti Simona Blatnika poškodoval vozilo in sicer streho ter anteno vozila. Za vandalom poizvedujemo.

V ponedeljek okoli 14. ure smo obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Na enoto je prišla občanka, katera je naznanila, da jo je tega dne izvenzakonski partner večkrat udaril in zlasal. Predhodno je nad njo že vršil psihično in fizično nasilje. Kršitelju smo izrekli prepoved približevanja, po zbranih obvestilih bo zoper njega podana kazenska ovadba. 

Več novic

Družba

Nekatera spletna mesta državnih ustanov začasno nedostopna

Nekatera spletna mesta državnih ustanov so bila danes dopoldne začasno nedostopna, po prvih informacijah pa najverjetneje ne gre za hekerski napad, je za STA pojasnila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija...
Družba

Cene goriv: Bomo jutri tankali ceneje?

Po poročanju Mojih financ se cene goriv po njihovih izračunih naj ne bi dosti spremenile....
Obvestila

Obvestilo: Zaradi del na cesti v Hudi luknji promet poteka izmenično enosmerno

Zaradi sanacije cestišča bo promet skozi Hudo luknjo dva dni potekal izmenično enosmerno....
Družba

Tukaj je nova energična skladba Dunje Vrhovnik, ki nosi pomenljiv naslov “Čudež si tudi ti”

Čudež si tudi ti je naslov udarne skladbe, ki jo danes premierno predstavlja javnosti Dunja Vrhovnik. Nastala je za posebno priložnost. Kmalu pa nas čaka še kakšno presenečenje, ki ga...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023