Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 18. maj 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušč...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

PONEDELJEK

Dopoldan smo v Kavčah obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in sicer je voznik kolesa z motorjem zaradi neprimerne hitrosti padel in se telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

TOREK

Dopoldan smo na Kidričevi imeli v postopku osebo oz. voznika osebnega avtomobila, za katerega smo ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil smo mu zasegli, zoper njega pa smo podali predlog sodniku za prekrške.

ČETRTEK

Zjutraj smo v Skornem pri Šoštanju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, kjer je voznik zaradi neprimerne hitrosti trčil v ograjo in s kraja odpeljal. Voznika smo izsledili in mu izdali plačilni nalog.

Dopoldne smo v Lokovici obravnavali prometno nesrečo in sicer zaradi izsiljevanja prednosti. Pri tem ni bil nihče telesno poškodovan, povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

SOBOTA

Popoldan smo v Šoštanju ustavili voznika skuterja, za katerega smo ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja in smo mu zasegli vozilo. Svoje dejanje bo moral zagovarjati pri sodniku za prekrške.


JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Ponoči smo dvema osebama zasegli sumljivo snov, za katero sumimo da je prepovedana oz. droga. Ko bomo prejeli analizo, bomo zoper oba ustrezno ukrepali.

TOREK

Popoldan smo posredovali na Šercerjevi, kjer se je občan nespodobno vedel do prijavitelja. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

Popoldan smo na Prešernovi v Velenju zasegli neznano zeleno posušeno snov (sum na drogo) Ko bomo prejeli analizo, bomo zoper njega ustrezno ukrepali.

SREDA

Dopoldan se je na PP Velenje zglasil občan ter povedal, da ga je v Šoštanju napadel in ugriznil pes. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili lastnico psa in bomo zoper njo uvedli prekrškovni postopek.

ČETRTEK

Dopoldne smo posredovali pred ZD Velenje, kjer se je občan nespodobno vedel na javnem kraju in mu bomo zaradi tega izdali plačilni nalog.

Popoldan smo posredovali v Ravnah, kjer je prišlo do spora med sosedoma. Kršitelju smo izdali plačilni nalog.


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Zjutraj smo odšli na gradbišče v Lokovico, kjer je NN vlomil v kontejner na gradbišču in iz njega odtujil bencinsko rezalko za beton znamke Wacker Neuson, tip BTS 635 S. S tem dejanjem je oškodoval podjetje za 2000 EUR.

Dopoldan smo v Ravnah obravnavali samomor z obešanjem. Po zbranih obvestilih in opravljenem ogledu bomo ugotovitve posredovali na sodišče.

Zvečer smo v Šoštanju obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je NN razbil steklo na oknu stanovanja oškodovanca.

Zvečer smo na Cankarjevi v Velenju obravnavali tudi kaznivo dejanje Nasilje v družini, kjer smo osumljencu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca pa bomo podali kazensko ovadbo.

TOREK

Popoldan smo na Šercerjevi obravnavali tatvino kolesa in sicer je NN iz kolesarnice odtujil odklenjeno gorsko kolo znamke Muddyfox, črno- rdeče barve.

SREDA

Popoldan smo v Hrastovcu obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti in sicer je osumljena s plinskim gorilnikom zažigala smeti, pri tem pa je zažgala sosedovo uto. Svoje dejanje bo morala zagovarjati na sodišču.

ČETRTEK

Popoldan smo na Šaleški cesti obravnavali tatvino kolesa in sicer gorsko kolo X-fact Colt, staro tri leta, bele barve.

PETEK

Dopoldne smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, kjer je oškodovancu osumljena zagrozila z resno grožnjo zoper njegovo življenje. Ko zberemo še dodatna obvestila bomo podali kazensko ovadbo.

SOBOTA

V Rečici ob Paki je NN odtujil nezaklenjeno moško kolo znamke TRK M LIFE GLASSIC GEN, črne barve.

V Šaleku je NN odtujil moško tracing kolo znamke Nakamura, tip Platinum 40 28/51, št. okvirja AA70119306, temno zelene barve.

NEDELJA

Popoldan smo imeli garažah NC Velenjka v postopku občana kateri se je sumljivo vedel. Pri ugotavljanju identitete oz. nadaljnjem postopku smo pri njemu našli več bankovcev, za katere sumimo da so ponarejeni. Bankovce smo mu zasegli, zoper njega pa smo odredili pridržanje. Z zbiranjem obvestil bomo nadaljevali in bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.


NAJDENI PREDMETI

V ponedeljek je občan na Kidričevi v Velenju našel kontaktni ključ za osebni avtomobil znamke Citroen. Ključ se nahaja na PP Velenje.

NASVETI POLICIJE

Policisti ponovno opozarjamo, da v zadnjem času obravnavamo več kaznivih dejanj tatvin koles. Občanom svetujemo glede samozaščitnega ravnanja, da za svoja kolesa ustrezno poskrbijo:

  • da so kolesa pod ključem oz. zaklenjena
  • da svoje kolo fotografirajo,
  • da popiše številko okvirja oz. morebitne posebnosti na kolesu in
  • da shranijo dokumentacijo kolesa.

Saj če boste imeli čim več podatkov in morebitno fotografijo, bomo lažje tudi našli kolo oz. ob morebitni najdbi kolesa tudi lažje ugotovili lastnika kolesa.

Pazite na svoje stvari

Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščate na vidnih mestih brez nadzora.

Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete. Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako vas bodo žeparji težje okradli.

Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.

Več novic

Družba

Šaleška dolina se prvič predstavlja na globalnem turističnem sejmu ITB BERLIN

Na vodilnem svetovnem turističnem sejmu ITB Berlin, ki bo potekal med 5. in 7. marcem, se prvič predstavlja Šaleška dolina, ki jo zastopa Zavoda za turizem Šaleške doline pod okriljem...
Družba

V Knjižnici Velenje potekal pravljični večer za odrasle

V četrtek, 15. februarja, je v knjižnici Velenje potekal krasen pravljični večer za odrasle in navzoči so resnično uživali v čarobni atmosferi....
Družba

V Kulturnem domu Velenje potekala proslava ob 80. obletnici prihoda XIV. divizije na območje Šaleške doline #foto

Združenje borcev za vrednote NOB Velenje je danes, 21. februarja ob 18. uri v Kulturnem domu organiziralo proslavo ob obeležitvi 80. obletnice prihoda XIV. divizije v Šaleško dolino....
Družba

Nina Pušlar včeraj na Titovem trgu poskrbela za čarobno valentinovo #foto

Leto 2024 ima za Velenje poseben pomen, saj nosi naziv evropski zeleni list. S velikim otvoritvenim koncertom Nine Pušlar, so slavnostno odprli leto, posvečeno trajnostnemu razvoju in skrbi za okolje....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023