PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 16. november 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.PROM...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo v krožišču na Celjski cesti. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom, voznica pa je s kraja pobegnila. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek. 

V četrtek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo v garažni hiši pri Zdravstvenem domu Velenje. Ugotovljeno je bilo, da je voznica taxi vozila pri vzvratni vožnji spregledala peško in trčila vanjo. Peška je utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog. 

V nedeljo zvečer so naši policisti v prometu ustavili voznika, kateri ni posedoval dovoljenja za vožnjo osebnega avtomobila v cestnem prometu. Nadalje je bilo ugotovljeno, da ima na vozilu tudi ukradene tablice kar pomeni, da vozilo ni bilo registrirano. Vozilo mu je bilo zaseženo prav tako tudi tablice, zanj pa bomo podali obdolžilni predlog. 

V ponedeljek ob 15.15 uri smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na Šercerjevi cesti. Prišlo je do prometne nesreče zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

JAVNI RED IN MIR:

V petek popoldan smo posredovali v drogeriji Muller, kjer se je občanka nedostojno vedla do zaposlenih trgovk. Kričala je nad trgovko. Po pridobljeni izjavi trgovke bomo zoper kršiteljico uvedli prekrškovni postopek.

V petek malo pred polnočjo so naši policisti občanki zasegli dve tabletki za kateri so sumili, da je prepovedana droga Ekstazi. Po analizi bodo zanjo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto zjutraj smo posredovali v trgovini Merkur od koder nas je varnostnica obvestila, da stranka ne upošteva navodil varnostnice in ne nosi zaščitne maske v trgovini v času trajanja ukrepov. Ugotovljena je bila identiteta kršitelja in uveden prekrškovni postopek zanj po Zakonu z zasebnem varovanju. 

V soboto proti večeru smo že drugič ukrepali zaradi kršitve ukrepa prepovedi približevanja občana, kateremu je bila izrečena prepoved približevanja. V drugem primeru kljub ukazu policistov ni prenehal s kršitvijo zato mu je bilo izrečeno pridržanje. Izdan mu je bil tudi plačilni nalog. 

KRIMINALITETA:

V četrtek okoli 9. ure zjutraj smo obravnavali tatvino zaklenjenega kolesa z motorjem znamke Automatic. Kolo z motorjem je bilo odtujeno izpod kozolca v naselju Laze. Za storilcem poizvedujemo. 

V četrtek zjutraj smo obravnavali še kaznivo dejanje Groženj pri katerem je sosed občanu grozil s pretepom. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj. 

V petek zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini na Prešernovi cesti v Velenju. Tam je mož v vinjenem stanju ženi grozil z nožem. Skušala ga je pomiriti hči vendar se je tudi nad njo osumljeni fizično znesel. Po dejanju je zapustil dom. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V ponedeljek smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je naredil ris na levem zadnjem blatniku vozila. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov. Za vandalom poizvedujemo. 

V četrtek smo po prejeti pisni prijavi obravnavali kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

V torek malo po polnoči smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Na dom je prišel brat, kateri je v vinjenem stanju grozil sestri in njenemu partnerju.

Več novic

Šport

Mednarodni miting v Kranju v spomin na Špelo in Vesno

V soboto, 18. novembra 2023, je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal izjemno odmeven mednarodni miting, znan kot Špelin in Vesnin memorial....
Družba

Velenjčan Boštjan Volk na prestižnem tekmovanju postal “Evropski mlad chef”

Na prestižnem tekmovanju European Young Chef Award v Franciji, je zavidljivo prvo mesto dosegel domačin Boštjan Volk....
Obvestila

Obvestilo: Zaradi del na cesti v Hudi luknji promet poteka izmenično enosmerno

Zaradi sanacije cestišča bo promet skozi Hudo luknjo dva dni potekal izmenično enosmerno....
Šport

Zmaga zdrsnila iz rok Velenjčanov v napeti tekmi Lige Evropa v Španiji

Rokometaši RK Gorenje Velenje, po nedavni visoki zmagi v državnem prvenstvu nad novomeško Krko, so se odpravili v Španijo na tekmo 4. kroga Lige Evropa. Večji del tekme so Velenjčani...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023