PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 16. december 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša.


ČETRTEK, 12. december

V četrtek zvečer smo morali na Kidričevo cesto v Velenju, kjer je bilo nekomu prav malo mar za vsa opozorila glede uporabe in zlorabe pirotehničnih sredstev. Brezbrižni neznanec je namreč pozno zvečer metal petarde v strnjenem naselju in se s svojim obnašanjem požvižgal na dobrobit svojih someščanov, ki jih je tako zmotil, da so morali poklicati policijo. Neznanca žal nismo izsledili. V četrtek čez dan smo obravnavali še dve tatvini, zatajitev in goljufijo.

Ponoči so se neznanci z vlamljanjem lotili izbranih trgovin v Nakupovalnem centru Velenjka. Ukradli so oblačila, telekomunikacijska naprave, ure in ostale predmete, ter tako lastnike oškodovali za več sto evrov.

PETEK, 13. december

V petek smo v Lokovici ugotavljali, ali je gospa, ki so jo našli mrtvo umrla naravne smrti. Opravili smo ogled in ugotovili, da elementov, ki bi kazali, na to, da bi kdo storil kaznivo dejanje, ni bilo. O naših ugotovitvah smo obvestili državnega tožilca. 

V petek, tekom dneva, smo obravnavali še eno tatvino v trgovini, tatvino okrasnih pokrovov koles, in povoženje divjadi. Ker tudi mi nismo imuni na prometne nesreče so k nam prišli prometni policisti, ki so si ogledali, kako se je končalo srečanje policijske »marice« in betonskega stožca. K sreči so bile poškodbe na službenem vozilu minimalne, betonski stožec pa jo je odnesel brez poškodb. Zaradi okoliščin prometne nesreče so policisti odstopili od ogleda. 

Zvečer smo se pogovorili z občanom, ki ga je užalila bivša partnerka, ki ga je žalila, ko je prevzel otroke. Ko se bomo pogovorili še z njo bo o višini globe in o prekršku odločil prekrškovni organ. Okoli polnoči, smo bili obveščeni, da so štiri osebe razgrajale v Velenjskem lokalu, kjer so svoje osebne težave poskušali rešiti tako, da so po lokalu metali stole in uničevale inventar. S svojim nevsakdanjim obnašanjem so povzročili škodo v višini okoli 1000 EUR. Policisti so opravili ogled kraja, se z enim od njih pogovorili, vsi skupaj pa se bodo o svojem neprimernem obnašanju zagovarjali na sodišču. Še nekdo je imel težave ta petek in sicer občan, ki ga je v lokalu MC Plac udaril znanec. Tudi temu bo prekrškovni organ izdal odločbo o prekršku.

SOBOTA, 14. december

Sobota je bila nekoliko bolj pestra saj smo že ob 9.00 začeli z ogledom vozila v katerega je neznanec vlomil, tako, da je razbil zadnje steklo. Iz avtomobila je ukradel daljinsko voden modelček vozila vrednega okoli 1500 EUR. Ob tej priložnosti lahko najverjetneje ugotovimo, da priložnost dela tatu, zato nikar ne puščajte vrednejših predmetov v avtomobilu na vidnem mestu.

Sobota se je nadaljevala s kaznivim dejanjem poškodovanjem tuje stvari in nato še z divjanjem voznika na Goriški cesti. Z voznikom se bodo policisti še pogovorili in ugotovili, zakaj je potreboval pozornost policije, ki mu bo najverjetneje izdala odločbo o prekršku.

Ob 11.30 smo tujcu, ki je vsiljivo beračil in se potikal na Štrbenkovi cesti v Velenju izdali mandatno kazen zaradi kršitev več zakonov. Do večera omembe vrednih dogodkov ni bilo več, kot pa je že v navadi je bilo to le zatišje pred nevihto, saj smo že ob 18.00 uri začeli z nasiljem v družini. Tokratno nasilje je nad svojim bratom izvajal občan iz Lokovice, ki se je brata lotil fizično, kasneje pa mu je zagrozil tudi z orožjem. Policisti so izvedli vse potrebne ukrepe za zagotovitev varnosti ljudi, vključno z ukrepom prepovedi približevanja, glede orožja pa je bilo ugotovljeno, da je le replika pištole, ki pa je bila kršitelju kljub temu zasežena. O prepovedi približevanja bo odločal preiskovalni sodnik o kaznivem dejanju, ki ga je storil nasilni brat, pa sodišče.

Kasneje smo opravili varovanje športne prireditve, kjer posebnosti ni bilo, okoli 2.00 ponoči smo morali za občana v Arji vasi, uporabiti prisilna sredstva in ga pridržati do iztreznitve, okoli 3.00 je občan razgrajal na Stantetovi cesti, noč pa se je končala s tatvino mobilnega telefona. 

NEDELJA, 15. december

Delo v nedeljo se je nadaljevalo iz sobote, saj je že ob 7.00 prišel občan, ki je izgubil denarnico, občanka je pozabila denar na bankomatu, v Paki pri Velenju je nekdo vlomil v garažo, Na Efenkovi je neznanec poškodoval osebni avtomobil, sosed je na Lipi grozil mladoletniku, na Paškem Kozjaku pa je partner izvajal nasilje nad partnerko. Da je bila čaša čisto polna pa se je za povrhu izgubila še belgijski ovčarka, ki je odšla od doma v Šaleku.

Kar zadeva promet smo v preteklem tednu obravnavali štiri prometne nesreče v katerih je nastala zgolj materialna škoda.

Še vedno veljajo vsa opozorila, ki pritičejo veselemu decembru. Ne vozite pod vplivom alkohola, bodite previdni pri uporabi pirotehnike, pešci pa stopite iz teme in uporabljajte kresničko ali njej podobne odsevne predmete. Prav tako smo v zadnjem času zabeležili večje število vlomov v hiše in stanovanja, zato vse opozarjamo, da so previdni ter, da opazujejo okolico, zaklepajo bivališča in svojo lastnino o posebnostih pa obveščajo policijo. 


Opravičilo:

Poročali smo, da smo bili v petek okoli polnoči, obveščeni, da so štiri osebe razgrajale v lokalu Klepetulja, kjer so svoje osebne težave poskušali rešiti tako, da so po lokalu metali stole in uničevale inventar. Ker je pri tem zapisu prišlo do napake, saj naj bi se opisano dogajalo v drugem lokalu, se za napako opravičujemo, tako bralcem kot osebju lokala Klepetulja. Hvala za razumevanje.

Več novic

Družba

Severni sij bo še nekaj dni mogoče videti tudi v Sloveniji

Že včeraj, 5. novembra 2023, smo bili tudi na Koroškem priča nenavadnemu dogodku, saj se je nebo obarvalo v čudovite, rdeče odtenke severnega sija. ...
Kultura

Obletnica rojstva Gustava Šiliha počaščena z razstavo in kulturnim programom v Velenju

V Velenju so letos obeležili 130. obletnico rojstva Gustava Šiliha, pomembne osebnosti slovenske zgodovine. ...
Družba

Prostovoljstvo je že vrsto let doma tudi v Mestni občini Velenje

5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva. Velenje je v širšem prostoru znano po spodbujanju prostovoljstva, podpori delovanju prostovoljskih organizacij in izjemnem posluhu za solidarnost v skupnosti. To dokazuje tudi naziv...
Gospodarstvo

Premogovnik Velenje: Kje smo in kaj nas čaka?

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je v torek, 21. novembra 2023, v Muzeju premogovništva Slovenije organizirala okroglo mizo o prihodnosti zapiranja Premogovnika Velenje »PREMOGOVNIK VELENJE: KJE SMO IN KAJ NAS ČAKA?«. Na...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023