Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 15. marec 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič, višji policist in vodja policijskega okoliša. ...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

TOREK

Popoldan smo pred trgovino v Velenju obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Pri ogledu kraja prometne nesreče je ugotovljeno, da je do nje prišlo zaradi nepravilnega premika. Ko bomo opravili še razgovor z lastnikom vozila, saj si je oškodovanec zapisal registrsko številko, bomo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek. 

ČETRTEK

Popoldan smo v cestnem prometu ustavili voznika, kateri ne poseduje vozniškega dovoljenja, kakor tudi je vozil pod vplivom drog. Vozilo smo mu zasegli, zoper njega pa bomo podali obdožilni predlog.

Ponoči pa smo zasegli vozilo še voznici, katera nima vozniškega dovoljenja, vozilo je vozila pod vplivom alkohola. Zoper njo bomo podali obdožilni predlog, izdali pa smo ji tudi plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih, saj je kršila tako imenovano »policijsko uro«.

PETEK

Dopoldan smo v Škalah imeli v postopku voznika, kateri ni posedoval vozniškega dovoljenja, zaradi česar smo mu zasegli vozilo. Na vozilu pa je imel nameščena ukradene registrske tablice. Zoper njega bomo podali obdožilni predlog in kazensko ovadbo. 

Zvečer pa smo v Šaleku imeli v postopku voznika, kateri je vozil pod vplivom drog, kakor tudi je imel pri sebi nevarno orodje. V vozilu je bil tudi sopotnik, kateri je imel pri sebi prepovedano drogo in nevarno orodje. Zoper oba bomo uvedli prekrškovni postopek.

SOBOTA

Okoli 13. ure smo v Šmartnem ob Paki obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katetre je prišlo zaradi vožnje po levi. Povzročitelj je bil tudi pod vplivom alkohola. Izdali smo mu plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Popoldan smo obravnavali kršitev, kjer je občanka iz Topolšice verbalno napadla prijaviteljico. Zaradi kršitve bomo zoper njo uvedli prekrškovni postopek.

TOREK

Zvečer smo posredovali v Šaleku, kjer so uradne osebe, mestni redarji MO Velenje, imeli v postopku 4 osebe, kateri so predhodno kršili javni red in so nato na njihov ukaz niso hoteli izkazati z osebnim dokumentom. V zvezi kršitve bomo zoper vse 4 osebe uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o osebni izkaznici, ter zakona o nalezljivih boleznih. Mestni redarji pa bodo zoper kršitelje ukrepali zaradi kršitve javnega reda in miru. 

SOBOTA

Dopoldan smo v starem Velenju obravnavali kršitev, kjer je prijaviteljico ozmerjala soseda. 

NEDELJA

Popoldan smo posredovali v stanovanju v Šaleku, kjer je sin ozmerjal mamo, ter jo žalil. Zaradi kršitev smo mu izdali plačilni nalog. 

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Popoldan se je na PP zglasila občanka, katera je prijavila nasilje moža nad njo. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil mož do nje fizično kakor tudi psihično nasilen, zaradi česar smo mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nasilja v družini.

TOREK 

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve, kjer si je NN prilastil denar, katerega je oškodovanec pozabil na bankomatu na Kidričevi cesti v Velenju.

Ponoči smo v podjetju Gorenje obravnavali tatvino, kjer je znani storilec oškodovancu iz garderobne omarice vzel denar. Denar smo zasegli in ga že vrnili oškodovancu, zoper osumljenca pa bomo podali kazensko ovadbo. 

SREDA 

Dopoldan smo obravnavali KD goljufije, kjer je NN preslepil oškodovanca, da mu je preko spleta nakazal več denarja glede poslovanja oz. trženja z delnicami. 

Zvečer so se na PP Velenje zglasili mestni redarji, kateri so zoper znani osebi podali kazensko ovadbo, saj sta jim grozila, da bosta napadla njuno telo in življenje. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo. 

ČETRTEK

Zvečer smo v Šaleku obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je NN poškodoval varnostno kamero, katero je imel nameščeno oškodovanec. 

SOBOTA

Popoldan smo posredovali v Šaleku, kjer naj bi več oseb poškodovale prijavitelja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so znane osebe, napadale in lahko telesno poškodovala prijavitelja. Osebe smo izsledili in jim odredili pridržanje. Pri opravljanju postopka, je eden od osumljenec kaznivega dejanja Nasilništva brcnil policista. Pri opravljanju varnostnih pregledov pri teh osebah smo našli nevarno orodje in prepovedane droge. V zvezi suma kaznivega dejanja Nasilništva, KD poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, ter drugih kaznivih dejanj, katera so bila storjena v zadnjem času v Šaleku, bomo omenjene osumljence skupaj s kazensko ovadbo privedli na sodišče. Z zbiranjem obvestil še nadaljujemo. 

SVETOVANJE

Ker je danes dan, ko že lahko vozniki zamenjate zimske pnevmatike z letnimi pnevmatikami, vas svetujemo, da še s tem malo počakate, saj vremenske razmere kažejo da zima še ni rekla zadnje besede. Ker so napovedane še padavine in sicer tudi sneg ter tudi temperatura bo zelo nizka se zimska pnevmatika v takšnih razmerah na cesti obnaša bolje. 

Obenem pa bi voznike, kateri ste že menjali pnevmatike in imate nameščena že letne pnevmatike opozoril, da če so zimske razmere (sneg se oprijema vozišča) morate imeti zimsko opremo. To pomeni če imate letne pnevmatike morate imeti ob oprijemanju snega na cesti (zimske razmere) nameščene verige. 

Več novic

Družba

Prvomajske počitnice so kot nalašč za obisk muzejev

Še ne veste kaj bi počeli med prvomajskimi počitnicami, vam ponujamo odlične namige. Obiščite čudovite muzeje Šaleške doline....
Družba

12. Medgeneracijski festival z zeleno noto #foto

Dvodnevni 12. Medgeneracijski festival, ki je potekal pod sloganom Odprimo srca zelenim navadam, je poskrbel za pester program druženja in povezovanja različnih generacij ter spodbujanja prebivalcev k trajnejšim življenjskim navadam....
Družba

Otroški pevski zbor Glasbene šole Velenje je na državnem tekmovanju osvojil zlato plaketo

Otroški pevski zbor Glasbene šole Velenje je na 27. državnem tekmovanju otroških pevskih zborov v Zagorju ob Savi dosegel izjemen uspeh, saj so osvojili zlato plaketo z 85,3 točke....
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 23. april 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023