PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 15. junij 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek smo obravnavali tatvino kolesa, ki ga je neznanec ukradel pred nakupovalnim centrom na Celjski cesti v Velenju. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

Neznanec je pred krožiščem na Šaleški cesti poškodoval razvrstilno tablo, ki je na višini sedmih metrov. Mi smo obvestili upravljalca cest, ki bo poškodbe saniral. O stroilcu še zbiramo obvestila.

Še eno tatvino kolesa pa smo obravnavali okoli 18. ure, ko je občanka prijavila tatvino, ki se je zgodila na Trgu mladosti. Oškodovana je za 100 evrov. 

Okoli 20. ure nas je občan iz Lipja obvestil, da je njemu in staršem grozila sestra, ter, da se počutijo ogrožene. Policisti so na kraju ocenili, da je na kraju potreben zdravnik, ki je storilko, zaradi psihičnih težav hospitaliziral.


PETEK

Ob 8.30 uri smo se pogovorili z občanom, ki ga je na poti na Koželj napadel pes, ki mu je strgal oblačila. Policisti bodo ugotovili vse okoliščine prijavljenega dogodka, prekrškovni organ pa bo odločil o elementih prekrška in višini kazni.

Ob 13.15 uri smo posredovali v Topolšici, kjer je javni red in mir kršila občanka, ki je vpila in žalila partnerko prijavitelja. Policisti so zbrali vsa obvestila, zoper kršiteljico pa sledi prekrškovni postopek. 

Ob 15.36 smo bili obveščeni, da se je pri odcepu za Dobrno zgodila prometna nesreča v kateri so bila udeležena tri vozila. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče, v kateri ni bil nihče poškodovan, prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje dveh voznikov. 

Nekaj minut do devetnajste ure nas je občan iz okolice Velenja obvestil, da mu je neznanec iz hiše ukradel večjo vsoto denarja. Policisti so na kraju ugotovili, da znakov vloma v hišo ni bilo. Med zbiranjem obvestil, je prijavitelj denar našel v žepu hlač, ki jih je imel oblečene prejšnji dan in takoj je postalo vse lažje. Policisti bodo o vseh ukrepih, ki so jih izvedli obvestili državnega tožilca.

Policisti so ob 19.45 odšli v Zdravstveni dom Velenje, kjer so ugotavljali zakaj se je poškodovala kolesarka, ki je padla na območju Solčave. O ugotovitvah bodo napisali uradni zaznamek.


SOBOTA

V soboto so policisti zaradi preglasne glasbe opozorili občana na Goriški cesti. 

Ob 18.50 uri nas je občanka obvestila, da mladostnika plezata po ograji igrišča pri vrtcu Lučka na Kardeljevem trgu. Ko so policisti prišli na kraj sta oba pobegnila, policisti pa so ugotovili, da sta »rabutala« češnje.

Ponoči smo zaradi hrupa oziroma preglasne glasbe posredovali v Podkraju pri Velenju, v Šaleku in na Goriški cesti. V enem primeru bo o prekršku odločal prekrškovni organ, enega kršitelja smo opozorili, v enem primeru, pa so kršitelji kraj zapustili pred prihodom policije.


NEDELJA

V nedeljo tekom dneva je bilo precej mirno, saj smo zabeležili le klic občanke, ki je potožila glede težav, ki jih imajo okoliški stanovalci zaradi hrupa, ki ga povzročajo obiskovalci tamkajšnjega bifeja. 

Zvečer smo obravnavali prometno nesrečo na Stantetovi cesti, kjer je voznik kolesa z motorjem zaradi spolzkega vozišča, padel, ko se je ustrašil vzvratno vozeče vozilo. Policisti so o ugotovitvah napisali uradni zaznamek, poškodovan pa ni bil nihče. 

Ob pol devetih zvečer smo obravnavali še eno kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, ko je neznanec poškodoval prijaviteljev službeni avtomobil. Prijavitelj kazenskega pregona storilca ni zahteval.


Konec šolskega leta se nezadržno približuje, kar pomeni, da se bodo počitnice za nekatere učence, začele že ta konec tedna. Vse voznike opozarjamo, da bodo v teh in prihajajočih dneh še posebej pozorni na mlade in otroke, ki zaključujejo šolsko leto, saj bodo, vse prej kot zbrani, ko bodo s spričevali zapuščali šolske klopi. Ker smo v prvi meri vozniki tisti, ki lahko storimo veliko za njihovo varnost, bodimo še posebej previdni in zbrani, da bodo imeli lepe počitnice ter, da se bodo lahko vsi zdravi vrnili v šolske klopi. Seveda pa ne pozabite, da bomo tudi policisti skrbeli za njihovo varnost in bdeli nad obnašanjem vseh udeležencev v cestnem prometu. 

Več novic

Kronika

V včerajšnji nesreči na Celjski cesti ena oseba lažje poškodovana

Včeraj, nekaj po 17.30 uri je na Celjski cesti v Velenju prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila....
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 20. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 13. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
Obvestila

Motnje pri dobavi pitne vode – Škale

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike v predelu naselja Škale, da bo v torek, 14. 11. 2023, med 15. in 19. uro, ter v sredo, 15. 11. 2023, med 9. in...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023