PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 14. junij 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Roman Pavič....

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Roman Pavič.


PROMET:

PONEDELJEK

Popoldan smo v Belih vodah obravnavali voznika, kateri je zaradi vožnje pod vplivom alkohola zapeljal s ceste. Voznik oz. vozilo nista bila poškodovana, bomo pa zoper voznika podali obdožilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Zvečer smo na Vojkovi cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je zaenkrat še NN voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Lastnica vozila si je zapisala registrsko številko pobeglega voznika in bomo zoper voznika ustrezno ukrepali.

TOREK

Ob 13. uri smo obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zaradi nepravilnega premika in vožnje pod vplivom alkohola trčil v vozilo. Voznika smo zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali, svoje dejanje pa bo moral zagovarjati na sodišču.

SREDA

Popoldan smo na Partizanski cesti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, katero je zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil voznik osebnega vozila. Izdan mu je bil plačilni nalog.

ČETRTEK

Ponoči smo vozniku osebnega avtomobila zasegli njegovo prevozno sredstvo – osebni avtomobil, saj voznik ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega je bil podan obdožilni predlog.

PETEK

Dopoldan smo na Koroški cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, kjer sta bila udeležena kolesarja. Pri ogledu kraja smo ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega od voznikom kolesa.

Okoli 12. ure smo v Bevčah obravnavali prometno nesrečo, kjer bomo obema udeleženkama izdali plačilni nalog, ker nista prilagodili hitrosti svojega vozila, zaradi česar je prišlo do prometne nesreče.

SOBOTA

Dopoldan smo bili obveščeni o padcu motorista v Lazah. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do padca motorista prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

Zvečer pa se je voznik osebnega avtomobila v Paki pri Velenju zaradi neprilagojene hitrosti zaletel v most. V trčenju voznika v most je bil most zelo poškodovan in so ga morale pristojne službe zavarovati saj ni bil več prevozen. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

SREDA

Dopoldan smo posredovali v ambulanti, kjer se je oče enega od otrok nespodobno vedel na javnem kraju. Zoper njega bomo uvedli prekrškovni postopek.

PETEK

Popoldan smo posredovali v Arnačah, kjer je prišlo do spora med bivšima partnerjema. Po zbranih obvestilih bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

Zvečer smo posredovali zaradi glasnega govorjenja, katero je motilo občana oz. prijavitelja. Pri tem smo kršitelja opozorili na dejanje oz. prekršek.

SOBOTA

Zvečer smo bili obveščeni o ugrizu psa, in sicer je pes ugriznil otroka in ga telesno poškodoval. Zoper lastnika psa bomo uvedli prekrškovni postopek.

Ponoči smo zaradi glasne glasbe posredovali na Stantetovi, kjer smo kršitelju izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Zjutraj smo bili obveščeni o tatvini bakrenih kablov, kjer je NN preplezal ograjo in iz ograjenega prostora podjetja odtujil cca 280 kg kablov. S tem je oškodoval podjetje za okoli 650 EUR.

TOREK

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije, kjer si je oškodovanec preko spleta urejal kredit. Pri tem je plačal tudi stroške za urejanje kredita, vendar denarja nato ni dobil.

Zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje grožnje, kjer je sosed grozil oškodovancu. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

SREDA

Dopoldan smo v Vinski gori obravnavali nesrečo pri delu, kjer si je občan poškodoval roko. Opravili smo ogled kraja in bomo o dogodku obveščali sodišče.

Zvečer smo obravnavali medvrstniško nasilje, kjer so zaenkrat še neznane mlajše osebe preteple in lahko telesno poškodovale otroka. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

ČETRTEK

Dopoldan se je na PP Velenje zglasil občan ter prijavil da ga je pretepel znanec, pri tem pa mu je tudi grozil. Ko bomo zbrali še dodatna obvestila bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo.

PETEK

Popoldan smo obravnavali vlom v lokal, kjer je NN iz skladišča odtujil več alkoholnih žganih pijač, nadalje pa smo odšli še v podjetje v Velenju, kjer je NN vlomil v garderobno omarico in iz nje vzel denarnico z vsebino.

NAJDENE STVARI

V petek je bil v bankomatu NC Velenjka najden denar 90 EUR, katerega smo proti zapisniku sprejeli. Lastnik ga lahko prevzame na PP Velenje ob predložitvi dokumentacije glede dviga.

SVETOVANJE

Pazite na svoje stvari

Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščate na vidnih mestih brez nadzora.

Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete. Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako vas bodo žeparji težje okradli.

Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.

Previdno pri uporabi bankomatov in plačilnih kartic.

Zaradi večje uporabe bankomatov v času praznikov je tudi večja nevarnost zlorab negotovinskih plačilnih sredstev. Ena izmed njih je namestitev skimming naprav ali pasti za denar (cashtrapping) na bankomatih.

Svetujemo, da pri uporabi plačilnih kartic na bančnih avtomatih upoštevate osnovna pravila za varno poslovanje s karticami.

Pred uporabo bankomata je dobro, da:

 • · ste pozorni na sumljive osebe v bližini,
 • · pregledate bankomat, preden ga uporabite
 • · prekrijete vtipkano PIN številko,
 • · uporabljate SMS obveščanje o opravljenih transakcijah.

Celoten dvig gotovine opravite pazljivo in nemudoma pospravite gotovino.

SVETOVANJE PRI UPORABI SPLETA

Policija je v zadnjem času obravnavala več kaznivih dejanja Goljufij oz. goljufij preko spleta. Ob vsem navedenem se človek vpraša kaj storiti, da ne postanemo tudi sami oškodovanci?! Policisti vam svetujemo, da:

 • na prejeto pošto neznanih oseb ne odgovarjate, ne odpirate morebitnih  datotek neznanih oseb, ki so v priponkah,
 • ne klikate na podane povezave,
 • Ne klikate pojavnih oken za zbiranje občutljivih podatkov od vas in  ne vnašajte svojih  osebnih podatkov
 • ne nakazujete denarja neznanim osebam,
 • ne posredujete svojih osebnih ali katerih koli drugih podatkov (npr. podatkov plačilnih kartic, bančnih računov),
 • ne pošiljajte svojih fotografij ali videoposnetkov (tudi intimnih) neznancem,
 • prejeto spletno pošto, ki ni bila posredovana iz uradnih virov, ne  širite naprej in jo dodate na t. i. listo nezaželene pošte oziroma  jo blokirate.

Več novic

Družba

Prostovoljno gasilsko društvo Velenje okrepljeno z novim gasilskim vozilom in prenovljenimi garažnimi prostori

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Velenje je s pomočjo Mestne občine Velenje postalo bogatejše za novo gasilsko vozilo in prenovljene garažne prostore. Mestna občina je v okviru svojega rednega financiranja javne...
Družba

Usnjarstvo skozi čas: 6. Simpozij razkriva bogato dediščino

V Muzeju usnjarstva na Slovenskem je potekal 6. simpozij, ki je združil strokovnjake in ljubitelje usnjarstva, s poudarkom na zgodovinski in tehnični dediščini ter vključevanju mladih....
Družba

Gorenje Keramika: Konec ene dobe in nov začetek za zaposlene

Gorenje Keramika, edini slovenski proizvajalec keramičnih ploščic, bo do konca leta 2023 ustavil proizvodnjo zaradi energetske intenzivnosti in visokih stroškov, ki so posledica globalnih tržnih sprememb in vojne v Ukrajini....
Družba

V Občini Šoštanj sprejeli več kot 34 milijonov evrov težak osnutek proračuna

Svetniki so na 9. redni seji Občinskega sveta sprejeli osnutek proračuna za prihodnje leto ter Vizijo in strategijo Občine Šoštanj. Zaradi slabe vremenske napovedi so se odločili za odpoved prižiga...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023