PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 14. julij 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna.PROMET:V četrtek popoldan se je na enoto oglasila mlajša občanka in povedala,...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna.


PROMET:

V četrtek popoldan se je na enoto oglasila mlajša občanka in povedala, da je vozila svoje kolo z motorjem po parkirišču v bližini trgovine Spar, ko ji je pot zaprl neznani voznik vozila Toyota. Zaradi izsiljevanja prednosti je padla po vozišču in se lažje telesno poškodovala medtem, ko je povzročitelj s kraja pobegnil. Za pobeglim voznikom še poizvedujemo.

V četrtek se je v Ložnici izgubil teliček. Dela s kravami pa še ni bilo konec, saj smo bili ob 3.30 ure ponoči obveščeni, da se v Vitanju po cesti sprehajajo krave. Policisti so na kraju ugotovili, da se krave res sprehajajo po cesti, ker se je odtrgal električni pastir. O pobeglih kravah so obvestili lastnika, ki je za krave poskrbel in jih pospremil na varno. 

V petek popoldan smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v bližini Esotecha v Velenju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in posledično trga v vozilo. Opravili smo ogled in na podlagi ugotovitev bomo zoper povzročiteljico napisali odločbo o prekršku.

V petek zvečer smo prejeli klic iz dežurne ambulante ZD Velenje, kjer so oskrbovali dve kolesarki, ki sta padli s kolesom. V razgovoru z njima je bilo ugotovljeno, da sta z gorskimi kolesi vozili na relaciji iz Smrekovca proti Šoštanju, ko ju je na poti zmotila srna in sta pri zaviranju izgubili oblast nad kolesom in padli po vozišču. Obe sta utrpeli lažje telesne poškodbe. 

V nedeljo malo po polnoči nas je občan iz Šoštanja obvestil, da je v Šoštanju na trgu neznani voznik trčil v drog elektro napeljave in vozilo pustil na kraju sam pa s kraja odšel. Voznika bomo po evidencah izsledili in zanj ukrepali. 

V ponedeljek ob 16.30 uri nas je udeleženi voznik motornega kolesa v prometni nezgodi sam obvestil, da je padel z motornim kolesom v Paki pri Velenju. Na kraju smo ugotovili, da je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motornim kolesom in padel. Utrpel je lažje telesne poškodbe.


JAVNI RED IN MIR:

V sredo zvečer smo znani povratnici zasegli manjšo količino droge in sicer zavitek zelene posušene rastline in pvc vrečko z neznano rjavo snovjo podobno prepovedani drogi. Po analizi bomo v primeru pozitivnega rezultata zanjo podali odločbo o prekršku.

V petek popoldan smo pri rednem delu opazili družino, katera bi morala biti z odločbo o karanteni doma in ugotovili, da se družina sprehaja po Foitovi cesti. Napoteni so bili domov zanje pa bomo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu, Zdravstveni inšpekciji. 


KRIMINALITETA:

V sredo popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Na enoto je prišla občanka iz Šaleka, katera je povedala, da ji je grozil občan iz sosednjega bloka z grožnjo, da ji bo poklal vse živali. Poleg groženj je tudi vpil nad njo. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili za koga gre in ga bomo ovadili.

V sredo okoli 21.30 ure smo obravnavali še tatvino zaklenjenega moškega gorskega kolesa znamke Kilimanjaro iz kolesarnice v stanovanjskem bloku Koželjskega ulica 6. Za storilcem še poizvedujemo.

V četrtek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je občanu, ki je svoje vozilo parkiral v neposredni bližini Kinološkega društva Velenje, vozilo iz objestnosti poškodoval. Za storilcem še poizvedujemo.

V petek ob 10.20 uri nas je varnostnica Okrajnega sodišča Velenje po telefonu obvestila, da je prejela dva klica od neznane osebe, ki jo je opozorila, da se na sodišču nahaja eksplozivno telo bomba. Tudi naš operativno komunikacijski center je prejel tri klice s podobno vsebino od prav tako neznane osebe. Naši policisti so po protokolu evakuirali stavbo in vodnikom službenega psa za iskanje eksplozivnih sredstev stavbo pregledali. Zbirali so tudi obvestila in ob zaposlenih in preverjali okoliščine klica. Za storilcem, ki je obveščal o tem še zbiramo obvestila. Ko ga izsledimo bomo zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Oviranja pravosodnih in drugih državnih organov. 

V petek ob 15.25 uri je na policijsko postajo prišla občanka, ki je naznanila kaznivo dejanje spolnega nasilja za tretjo osebo, ki se je zgodilo pred leti. Policisti so napisali zapisnik o njeni prijavi in začeli z zbiranjem obvestil. Glede na ugotovitve bodo državnega tožilca obvestili z ustreznim aktom.

V petek ob 16.24 nas je občanka obvestila, da je  na Cesti talcev v Velenju opazila dve zapuščeni kolesi. Policisti so si kolesi ogledali in ugotovili, da najverjetneje izhajata iz kaznivih dejanj. Opravili so ogled kraja dejanja in kolesi zasegli. Sledi nadaljnje zbiranje obvestil.

V soboto ob 17.55 uri nas je starešina iz lovskega društva Velenje obvestil, da so našli ustreljenega srnjaka, ter, da gre za krivolov. Policisti so na kraju zbrali obvestila in ugotovili, da obstaja verjetnost, da je neznanec v Zavodnjah ustrelil planinskega jelena. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov. Zaradi kaznivega dejanja nezakonitega lova bodo policisti z zbiranjem obvestil nadaljevali. Kasneje nas je lovski inšpektor obvestil, da sledov strelnega orožja ni našel ter ugotavlja, da se je jelen najverjetneje zastrupil in padel po pobočju.

V soboto ob 21.05 uri so policisti na Efenkovi cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo v kateri poškodovanih ni bilo. Policisti  so ugotovili da je voznik z neregistriranim vozilom, na katerem je imel nameščene druge tablice, zaradi izsiljevanja prednosti trčil v drugo vozilo. Prav tako voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja vozil pa je pod vplivom alkohola. Po posvetu z državnim tožilcem so policisti prometno nesrečo obravnavali kot kaznivo dejanje. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa je bil odrejen strokovni pregled krvi in urina. Zanj bodo policisti napisali kazensko ovadbo. 

V soboto ob 22.53 uri so policisti izrekli opozorilo občanu, ki je bil preglasen na igrišču v Šentilju pri Velenju. 

Skoraj pol čez polnoč so policisti obravnavali še eno prometno nesrečo, tokrat s pobegom. Ugotovili so, da je v Šoštanju voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drog javne razsvetljave in ga poškodoval, potem pa s kraja odpeljal brez, da bi nudil svoje podatke oziroma o tem obvestil policijo. Policisti bodo potem, ko bodo voznika izsledili ustrezno ukrepali. 

V ponedeljek smo bili okoli 11.00 ure obveščeni o delovni nesreči v Premogovniku Velenje v kateri sta bila dva rudarja lažje telesno poškodovana. Ker so policisti ugotovili, da je tuja krivda izključena so o ugotovitvah, s poročilom, obvestili državnega tožilca. 

V ponedeljek okoli 16. ure je v Paki pri Velenju je padel motorist, ki so mu policisti zaradi vožnje preblizu desnega roba cestišča napisali plačilni nalog.

V ponedeljek zvečer nas je občan iz Šmartnega ob Paki obvestil, da se je vrnil z dopusta in opazil, da je bilo v njegovo hišo vlomljeno. Opravili smo ogled kraja pri katerem je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, jo pregledal iz razmetal vendar ničesar odnesel iz nje. Za storilcem poizvedujemo.

Kot vidite vlomilci tudi letos prežijo na vašo lastnino in dragocenosti. Še posebej je ta privlačna v času dopustov, ko so hiše in stanovanja prazna. Zato vas opozarjamo, da v času dopustov ne naznanjajte okoli, da vas ni doma in poskrbite, da bo nekdo skrbel za vaš dom v času vaše odsotnosti, pa četudi občasno. Pa pazite, da na socialnih omrežjih ne boste tatovom orisali ves vaš urnik, da bodo tako imeli lažje delo z vlamljanjem.  

V torek ob 01.40 uri je na Policijsko postajo Velenje poklical varnostnik prosignala in sporočil, da na sredi ceste pri bloku Tomšičeva 21 gori smetnjak. Naša patrulja je na kraju ugotovila, da je neznanec zakuril zabojnik za odpadni papir. Za storilcem poizvedujemo.

Več novic

Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 20. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
Kultura

Obletnica rojstva Gustava Šiliha počaščena z razstavo in kulturnim programom v Velenju

V Velenju so letos obeležili 130. obletnico rojstva Gustava Šiliha, pomembne osebnosti slovenske zgodovine. ...
Družba

Danes se bo Vista ob mednarodnem dnevu invalidov obarvala vijolično

Današnji dan, 3. december, obeležujemo kot mednarodni dan invalidov. Ravno zato bo Vista danes zasijala v vijolični barvi....
Družba

Dan Šaleškega Turizma: Velenje napoveduje digitalno preobrazbo in trajnostni razvoj s pomočjo umetne inteligence

V okviru dogodka Dan šaleškega turizma, ki je bil osredotočen na temo uporabe umetne inteligence v turizmu in poslovanju, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol predstavil ambiciozne načrte za...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023