PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 14. december 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpuš...

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V sredo malo pred sedmo uro zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo v križišču cest v Gaberkah. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprimerne hitrosti glede na stanje in razmere na vozišču. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V ponedeljek ob 16.30 uri smo na Goriški cesti obravnavali prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanki neznana voznica pri izvozu iz parkirnega mesta poškodovala prst. Na tesnem delu med voziloma je povzročiteljica opravila nepravilen premih z vozilom in poškodovala prst druge udeleženke. Po predočeni poškodbi je kraj prometne nesreče še zapustila. Po zbranih obvestilih bomo zoper kršiteljico uvedli prekrškovni postopek.

V soboto ob 21.15 uri smo na relaciji Velenje – Celje, malo naprej od odcepa cesta za Dobrno, obravnavali prometno nesrečo pri kateri je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča. Telesnih poškodb ni utrpel. Izdan mu je bil plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

V soboto ob 10. uri so naši policisti pri nadzoru bolšjega sejma na Titovem trgu v Velenju občanu, ki je imel stojnico, zasegli zračni orožji, ki ju je prodajal na stojnici. Gre za zračno puško kal. 5.5 in zračno pištolo kal..5.5, znamke Kantar, saj ju je prodajal brez ustreznih dovoljenj. Zanj sledi prekrškovni postopek.

Naši policisti so v soboto ob 20.35 uri na Titovem trgu občani zasegli zavitek z okoli pol grama neznane zelene posušene rastline za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po analizi v primeru pozitivnega rezultata na prepovedano drogo bomo zanj uvedli postopek o prekršku.

KRIMINALITETA:

V četrtek ob 9.40 uri smo obravnavali veliko tatvino – vlom v stanovanje na Jenkovi cesti v Velenju. Neznani storilec je vlomil v stanovanje in iz notranjosti odtujil 10.000 EUR gotovine, tri ročne ure, dve jakni, multipraktik Bosch, prenosni računalnik in zlato verižico. Lastnika je oškodoval za okoli 14.000 eur. Za storilcem pozvedujemo.

V sredo malo po peti uri smo posredovali v Starem trgu pred vhodom Centra za socialno delo, kjer je občanko udarila tašča. Zbrali smo obvestila in sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe v zvezi kaznivega dejanja. Zoper osumljeno bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

V četrtek ob 10. uri smo bili obveščeni še o tatvini v trgovini Lidl, kjer je osumljenca pri tatvini zalotil varnostnik. Osumljeni je odtujil set adapterjev. Zanj bomo podali kazensko ovadbo.

V petek ob 19.10 uri smo obravnavali medvrstniško nasilje na Gorici. Tokrat je 14-letna punca napadla in udarila ter se nasilno vedla do druge 14-letnice. Zbrana so bila obvestila in pridobljeni dokazi tudi v obliki videoposnetka. Osumljeno bomo ovadili za kaznivo dejanje. 

V nedeljo ob 8.35 uri zjutraj se je na policijski postaji zglasil občan iz Gorice in povedal, da ima doma že dalj časa probleme s sinom. Tega dne ga je med prepirom potisnil in pljunil. Zbrana so bila obvestila od obeh in ugotovljeno, da je sin predhodno že imel ukrep prepovedi približevanja.

V ponedeljek smo ukrepali na eni izmed osnovnih šol v Velenju, kjer je učenec odrinili in klofutnil učiteljico. Zbrana so bila obvestila od udeleženih. Zoper učenca bomo podali poročil na okrožno državno tožilstvo zaradi protipravnega ravnanja otroka. 

Več novic

Družba

Čarobno miklavževanje v Starem Velenju: Svetloba, glasba in brezmejna Radost

V torek, 5. decembra 2023, je Staro Velenje zažarelo v čarobni svetlobi in veselju, saj ga je obiskal prvi izmed treh decembrskih dobrih mož - sveti Miklavž....
Šport

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja igrali neodločeno 25:25

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja so se v 9. krogu lige NLB razšli brez zmagovalca s 25:25 (14:12)....
Družba

V nedeljo je potekalo že 5. Tradicionalno srečanje rudarjev v čast sv. Barbari

Na prvo adventno nedeljo, 3. decembra 2023, se je že peto leto zapored zbrala skupina 25 uniformiranih rudarjev pri cerkvi sv. Martina v Velenju. To srečanje je bilo posebno, saj...
Družba

Skaza na vodilnem sejmu industrije ELMIA odpira nova vrata poslovnim priložnostim in trgom

V teh dneh Skazina ekipa strokovnjakov zaseda pomembno mesto na Elmia Subcontractor Fair v Jonköpingu, na Švedskem, kjer s svojo 46-letno tradicijo v predelavi in brizganju plastike narekujejo trende in...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023